Förkyld

Det suger att vara snorig och tjock i halsen. Nog för att jag har feber i omgångar också, men man blir liksom inte riktigt sjuk i rätt nivå så att säga. Jobbigt att andas är väl en sak, men man har ork att bli rastlös också, vilket håller på att göra mig hyper emellanåt. Nu har jag rent egenerellt inte gjort så mycket i helgen, men jag gjorde mat med några kamrater i alla fall, vilket nog var tur med tanke på att jag inte känner mig hungrig alls. Eller så känner jag mig utsvulten. Är antingen eller hela tiden, och då har jag ändå bara varit dålig sedan i lördags eftermiddag. Tyvärr fick jag ju stryka mitt stallbesök idag så nu får vi se när det blir dags igen.

Mor min kommer hit upp på torsdag och sedan ska vi försöka ta oss till Jokkmokks marknad i helgen, men jag tror Karin gärna såg att jag tog hästarna en dag också. Borde gå att passa in, för händer det inget exeptionellt så far nog jag och mor min dit på fredagen så kan jag ta hästarna på lördagen om inget annat.

Går allt vägen ska jag dessutom ha första kvällen med min studiecirkel med Warmachines på torsdag också. Bara föreningens forum kommer upp så jag kan se om min beställning alls har kommit vill säga...
Så.. det gäller att bita ihop och bli frisk snart för annars lär jag ha en riktigt trist vecka!

Tankeverksamhet

" Ibland är det faktiskt skönt när livet är lite komplicerat. Nog för att man hämmas av en och annan restriktion emellanåt, men på sätt och vis är det just detta som gör att man ibland längtar ännu mer efter saker. Förbjuden frukt och allt det där... "

Citatet är, tråkigt nog, tagit från mig själv och mitt eget facebook-inlägg efter det att en liten tanke slagit till mig. Egentligen finns det inte så mycket mer att säga än att det känns så verkligt sant i detta nu. Sällan jag alls tänker om jag alls kan undvika det, men ibland slår verkligehetn till och det gjorde den nu medan Sel och hennes hund var ute och luftade sig (samt köpte grädde och smör till kvällens måltid av plättar).

Jag skulle vilja vidareutveckla allt det här vid någon punkt, och just nu hoppas jag faktiskt på att jag också ska få kunna göra det endera dagen. Jag är, helt enkelt, en sådan som vill dela med sig och är usel på att hålla hemligheter..

Parning, tvätt, spel och drömmeri!

Sel och Kelizie kom hit i måndags och igår fick vi Kelizie parad för första gången, med återbesök i morgon. Lagom att vi fick fritt idag, inte bara för att jag kommer behöva tvätta, utan för att det är blåsigt och snöar rätt bra här idag. Alltid skönt att veta att man inte behöver gå ut då, i alla fall inte längre än till tvättstugan och åter. Förvisso påstår Sel nu, via sms, att det inte alls är så hemskt ute som det ser ut som här innifrån - men jag tvivlar ändå. Gillar inte blåst! *fniss* Inte blåst och inte regn, för då blir den här katten tvär. Själv är hon ute och går med hunden, så det är därför hon skickar sms. Inte för att vi är SÅ lata att vi inte kan prata med varandra.

Men tvätta ska jag göra idag. En hel massa. Syrrans överkast, täcket som Bella haft i sin bur, mitt eget överkast, lakan, kläder. Allt, mer eller mindre, och så ska jag håra av vardagsrumsmattan och dammsuga. Överlag ska här alltså blir rent och fint igen efter mitt städslarvande sedan syrran drog söderut. Inte för att här är Så smutsigt (jag råkar gilla att ha det rätt rent omkring mig) men för att det ändå kan behövas. Inte minst mattan i vardagsrummet som sagt. Den är lite svårstädad..

Blev inte riktigt klar med min Juggernaut igår heller, men det är mest för att jag glömde bort att besten har ett huvud också. Däremot satt vi och spelade i natt som vanligt, sedan vaknade vi vid elva för att se Eddie Izzard och somna om igen. Där och då drömde jag att jag var med i ett Heavy Metal-band och bodde hos ett gäng uppnosiga knösar som vi, till slut, gjorde uppror mot. Lagom häftigt upprörd dröm med andra ord, speciellt som jag lyfte upp en av grabbarna i huset säkert en halvmeter med orden:
"Bråka inte med VildKatten - jag heter så av en anledning!"


*Garv*


Ute med rissla.

Tog ut Hogge i risslan (släde) idag och det gick minsann riktigt bra. Han är först rätt så sävlig, den där fjordingen, men när man väl satt igång och trava så går han på rätt fint minsann. Träffade dessutom på en massa skällande byrackor i sina hundgårdar, och i samband med dem sprang det en kungspudel lös med sin ägare också, vilket gjorde att den arma hästan fick en hel del att tänka och glo på. Det var dock inga problem. Busade gjorde han först när vi vände om och skulle hemåt! Ett par galoppsteg och en bock, sedan fick jag busen under kontroll igen och därefter var det inget problem med tempot kan jag säga! Ändå håller han sig inom kontroll och går snällt och fint, trots sina blott fyra år. Det är inte illa alls.

Har inga bilder från dagens eskapader, men en och annan bild från i torsdags har jag. De som inte kommer upp här finns, som vanligt, på http://vildkatt.bilddagboken.se

Fjordingen Hogopax!
Hogpax, aka Hogge.


Figaro

Och nu måpste jag slänga i mig lite mat (rester från igår) och ta mig en dusch eller ett snabb-bad, för snart ska jag spela den sista delen i Dark Heresy!

Rollspel hela natten!

Oj, oj, oj.. Kanske börjar man bli gammal som inte längre kan hantera hela nätter med rollspelande utan att tappa bort lite av orken på vägen? Igår var ämnad att vara en kväll för middag med vänner, sedan spel och måleri nere i spellokalen, vilket faktiskt blev ungefär som det var tänkt. Dock kom Oskar, mitt på eftermiddagen, på att det var hög tid att spela Vildhjärta - ett Drakar och Demoner-spel. Jag högg ju genast på idén och menade på att föärdigställningen av min Juggernaut kunde vänta (Jodå, den är snart klar!), men tyvärr fick vi inte spelare nog för att spela Vildhjärta så det verkade få nöja sig med att vi ätit tacos med polare och sedan bara hängde i lokalen och gnällde över att folk inte ville spela..

Sedan blev klockan väl tolv - ett ungefär, och DÅ blev folk intresserade. Mest för att folk som spelat Dungeons and Dragons (?!) blivit klara och fortfarande kände sig i humör för mer spel. Således började dem också skapa karaktärer (jag hade tjuvstartat med den uppgiften någon timme innan - som förberedelse till annan afton) och strax innan fem på morgonen började vi!

Vid halv tio eller så gav vi upp till fördel för lite sömn, vilket blev till strax innan ett för då skulle en grupp med Rouge Trader ta vid. Jag slumrade dock lite till nere i lokalens soffa innan jag hällde i mig en Monster Energy och läste ett antal Larsson-tidningar och sedan kom hem alldels nyss.

Tänkte strax ta mig ett bad, men kom på att schampo och balsam är slut så.. jag får väl se till att handla först. Har tänkt försöka spela lite över syskonskapet också, som jag negligerat så kraftigt, men frågan är om hjärnan klarar av det. Jag har redan rättat mitt inlägg mångt mer än jag vanligtvis brukar - och då har jag inte ens postat det ännu!

Hästflicka - dag ett.

Så var första dagen med hästarna till ända. Var där igår förvisso, men jag spelade Mage sedan (Efter bad, mat och sömn i samma badkar!) och var hemma först efter ett. Hur som helst så gick det ritkigt bra. Var ute och gick med både Figaro och Hogge så att vi lärde känna varandra i det vackra vintervädret. Har några bilder som ska upp sedan på både fjordingen och shettisen. Så var det till att fodra, mocka, packa hö och pyssla lite. Tog totalt tre timmar och sedan kände jag mig rätt mör. Trött rent utav.

I vilket fall så var det att spela Mage sedan, som tog resten av dygnet och nu... är det visst klart att jag ska spela Drakar och Demoner hela natten. Vildhjärta.. Passar nog en VildKatt som mig. Höhö..

Eller som Sel sa "Jag är så himla fyndig!"

http://vildkatt.bilddagboken.se


Hästflicka

Jodå, jag är tillbaka på gamla spår nu efter att ha besökt Karin och stallet igår. Vi kom överens om att jag ska assisstera henne med igånghållning av hennes unghästar, så famöver kommer jag vara en del i stallet - om än ej vidare mycket. Någon gång i veckan som det ser ut nu, med start på torsdag vid lunchtid. Det känns faktiskt riktigt bra att få uppgifter också dagtid och inte bara kvällstid. Blir att lägga om dygnet lite igen så att man hamnar på rätt sida om ljustimmarna.

Fortfarande inte besökt, eller ringt, Komvux dock men jag SKA fan ordna det i veckan så jag kan snacka med handels A-kassa sedan om möjlighet att plugga minimalt och ändå få A-kassa, något som skulle vara himla najs. Fast det beror ju på hur utbildningen ligger också. Känner att det är så mycket jag vill hinna med. Inte minst att ha studiecirkel i warmachines på en eller annan kväll framöver. Något som ska bli riktigt spännande i nuläget. Så mycket jag vill göra - så lite tid, trots att jag är arbetslös. Hur fan fixar man allt när man sedan jobbar?

I övrigt får jag väl säga att jag mår bra. Livet känns behagligt och allt rullar på. Jag kanske har blviit lite för mycket dekadent på senare tid, men i och med att stallsysslor lär kalla så lär det också minska - så man inte helt tappar formen!

Sedan är det maskeradfest hos mig den 27:e februari, och bara det ska bli himla roligt!

Totalt misslyckande

Jag har alltid menat att jag har tur, och jag tror hårt på det. Hästaffärerna nu senast är ännu ett bevis där jag ju faktiskt slötittade på annonser gällande medryttare på lördagen och Karin med hästarna ringer på söndagen. Hur ämnat är inte det?

Men tur sträcker sig bara en bit fram, sedan gäller det ju att hala in vad som än dyker upp...

Här misslyckas jag totalt.

Jag skulle vara hos Karin klockan tio idag. Fem i ett vaknade jag och insåg genast att något gått fel. Här uppe är det knappt ljust klockan nio annars! Med andan i halsen ringer jag upp den arma kvinnan nästan innan jag hoppat upp ur sängen, men jag är på tok för sent ute. Hästarna är redan ute på sina respektive äventyr och jag får snällt vänta tills på söndag för en ny chans. Genast har alltså påståendet, om att jag alltid kommer när jag ska, slagit tillbaka på grund av mitt eget slarv! Jag hade ställt in motorvärmaren men helt glömt bort att ställa mobilen. Smart Jessica, smart.

Som straff tänkte jag genast ta tag i alla hushållssysslorna och börjar genast sortera ut mitt berg av tvätt. Packar ihop merparten i tvättkorgen och travar ner och ut för att ta mig till tvättstugan... Hela torsdagen är fullbokad - på båda tvättiderna! Där har vi då motsatsen till tur, nämligen otur!

Så nu ska jag börja med att diska, damma, ludda av möbler, dammsuga och moppa golv. Det och mentalt skälla på mig för att jag är en sådan klant!

Hästtider- igen?!

Så var det dags igen med att besöka nytt stall. Inte riktigt planerat, men när folk ringer upp en och frågar om hjälp, efter tips från andra, så kan man ju inte säga nej utan att i alla fall titta först. Sagt och gjort så åkte jag ut till Bensbyn igår för att se vad som var på gång och nu har jag träffat på en urgullig shetlandsponny och en riktigt söt fjording. Var en tjej, som arbetar som hovslagare, som skulle vilja ha lite extrahjälp med sina unghästar när hon jobbar mycket. Något som verkar innebära att jag inte erbjuds fasta stalldagar utan snarare kommer vara inkallad när jag behövs. Något som jag tycker låter riktigt bra faktiskt.

Stallet var litet och välbyggt med några boxar och en spilta, samt med ännu en häst vid namn Vilja, som dock har skötare men som kan behöva lite tillsyn emellanåt. Hästarna går dock emst på lösdrift, så här finns det ligghallar i varje hage.

Nu blev inget bestämt igår, då jag fick prova att tömköra shettisen, utan jag ska dit i morgon igen för att bekanta mig lite med fjordingen. Sedan får vi se vad hon egentligen vill ha av mig - och hur ofta, och om hon inte hunnit tänka om, ägarinnan. Annars... Nå. Låt oss säga att det ser rätt ljust ut för att jag kanske blir alldels hästig igen. Lite skrämmande, men också rätt roligt. Om inte annat så kommer jag väl förhoppningsvis i form igen! Gudarna ska veta att det är svårt att hålla sig i trim utan egentlig motivation. XD

I övrigt finns det en annons ute på fjordingen, som söker en halvfodervärd. Bara att ta en titt!

Gott nytt år!

Oj vad tiden går fort! Känns som om det bara var häromdagen jag var hos Elin och firade nyår, vilket var riktigt roligt! Blev en massa Singstar, god mat och en del dricka, och överlag vill jag inte mena annat än att det var lyckat även om fyra personer i en säng var i det varmaste laget! För i säng kom vi, till slut, långt efter de som skulle hem faktiskt hade kommit iväg. Minns jag inte helt fel så var det först vid halv tio på morgonen vi slocknade. Tecken på en ljuvlig nyårsnatt!

Efter det har dagarna bara flutit på. Både första och andra januari gick åt att återhämta sig, och jag började hela nyåret med att bumpa rätt in i en volvo vid ett rödljus. Genast fick jag frågan "Är du full!" som om det skulle vara enda anledningen till att man glider in med bilen i folk på isbelagda gatukorsningar? Well, jag var nykter och gav snällt bort både namn och telefonnummer, men jag har inte hört av dem alls, vilket inte förvånar mig. Så stora skador kan det inte bli om man kasar in i folk på en hastighet som inte ens syns på hastighetsmätaren. Fast det kändes rätt typiskt mig att börja ett nytt år med något sådant.

Sedan har det förstås spelats. Twilight Imperium, ett brädspel, tog åtta timmar att avverka så där försvann ytterligare timmar. Liksom jag spelat Arkham Horror (ännu ett brädspel), målat på min warhammergubbe, och senast igår fick provspela ett rollspel som är i skapelsestadiet innan jag avslutade onsdagen med att spela Settlement (ytterligare brädspel) fram till klockan kvart i fem i morse.

Idag.. blir det bio! Jag, Jenny och Oskar ska se på Avatar om några timmar, så att man inte längre ska behöva gå och oroa sig för att Arvid ska avslöja hela filmen!

Överlag tycker jag att 2009 gick över alltför fort. Har fortfarande knappt greppat att jag slutat jobba för sommaren, och jag har ingen aning om vad jag ska göra i framtiden. Syrran är fortfarande hemifrån, dels i Västerås, dels i Malmö, så henne ser man inte på ytterligare månader. Snart får jag dessutom rycka upp mig från världen bestående av rollspel och försöka ta tag i arbetssökandet igen. Ekonomin i landet går ju sakta, sakta på rätt håll så man får ta och sluta julslappa och komma igång igen så man har något att redovisa för sin handledare. Och kontakta Komvux.. Det har jag inte heller gjort ännu. Shit pommes... Jag är fan hopplös!

Ändå är jag riktigt jävla nöjd. Sällskapslivet är fyllt av folk och det händer alltid något samtidigt som jag inte fått så mycket god mat på länge som jag fått på senare tid. Jag är nöjd och glad och även om jag skulle behöva skärpa mig med både träning och motion överlag, så är det inte värre än att jag löser det bara jag anstränger mig ack så lite. Mitt enda "orosmoln" på himlen är faktiskt bara en svag oro för att jag aldrig kommer att lämna Norrland - jag trivs allt bättre för varje dag som passerar...

Eld från den 30:e då jag såg till att ordna grillmat bestånde av kyckling och rostade rotfrukter uppe på Ormberget.



RSS 2.0