"To do"-list

Förhoppningsvis blir alla punkter överstrukna under helgens gång.

Helgens att göra:
* Ta ett bad
* Spela World of Warcraft
* Borsta igenom kattens päls

Lördag:
* Motionera hästarna (och föll av Hogge. Aj, säger höften)
* Spela / Studera 40k lir i spellokalen
Söndag:
* Fixa brädorna till sängen
* Sätt på benen till sängen
* Slipa upp blomsterlådan på balkongen
* Tvätta av filtret till spisen och städa spisens underskåp

Man borde ha ett sådant här så man kan träna upp sina skills i att snickra. XD



Botemedel: Shopping

Har inte varit mitt mesta jag i veckan. Snarast tvärtom. Hängig, slö, sömnig och allmänt nedstämd. Veckan stannar dock inte upp för det utan det är, om inte annat, bara till att jobba på. På sätt och vis är det skönt att det är arbetssäsong nu eftersom jag annars skulle börjat tugga fradga om jag varit ensam med mina tankar. Bara det! Men som sagt, veckan har inte stannat upp bara för att jag velat krypa in under en sten. Istället har jag aktiverat mig rätt bra i veckan.

Dels har jag besökt stallet och varit ute med hästarna under måndagen, då det i övrigt regnade på mig. Jag gillar inte regn kan tilläggas, såvida det inte är skönt duggande, så mycket mer än en promenix med Figaro blev det inte. Brrr! Igår var däremot jag och syster iväg och handlade lite prylar man behöver. Som tvättmedel, diskmedel och så vidare. Dessutom kom vi hem med en elgrill, en hängmatta, en matta, mat och badprylar! Hejdå pengar!

Jag fortsatte sedan med att beställa BH:s från figleaves och kläder från Ellos, så där försvann lite pengar till.
Sedan for jag till Myrorna för att möta upp med Elin idag, så vips så blev där ett par träningsbyxor och två jackor också. Ja, och så två par manchettknappar! Yeah! Nu gäller det dock att hålla rätt på pengarna så att inte bilpengarna ryker med!

Annars blev jag förälskad i en låt idag. Lite förvånande, även om jag knappast är kräsen med musik, så var det gruppen The Ark som lämnade av detta guldkorn som jag genast snappade åt mig! Köpte den via iTunes och nu knarkar jag den på repeat och sjunger glatt med. Det sista till min systers stora förtret anar jag. XD


I didn't mean to cause you pain
I didn't mean to cause you trouble
I never meant in any way
To be a weight on your mind

And all this time I've been so goddamn stubborn
All this time
So selfish and unkind

Stay with me, stay with me
Stay with me, stay with me
What in the world could make me feel so real?
Only you can make my life worth living

All this time I've been afraid
That you would see through me
That beneath the tricks and traits
There would be nothing to love

And no one has ever
Reached so deep into me
No one has taken me
So high above

Stay with me, stay with me
Stay with me, stay with me
What in the world could make me feel so real?
Only you can make my life worth living

And it's cold outside
And I'm on the streets tonight
If this pain is just an illusion
Will you show me what's real tonight?

Oohh
Stay with me, stay with me
Stay with me, stay with me
What in the world could make me feel so real?
Only you can make my life worth living
Oh, stay with me

Valparna i Byske

Jag hann ner till Byske och Sel för att se valparna som blir åtta veckor på tisdag. Tur det för alla fyra är sålda och ska hämtas inom det snaraste, bara de har varit hos veterinären först där de ska vaccineras och chippas! Riktigt söta små monster. Fulla med energi och upptåg, just som Jack Russlar ska vara! Var dock bara en som verkar få pappa Spikes långa ben, men som hon springer sedan! Absolut vackrast teckning har hon också, lilla Trixa!

Syster och katten hängde med också. Porthos var väl inte helt nöjd dock. Valparna var läskiga tyckte han, och gav en en dänga på nosen. Kanske lika bra så att de lär sig att inte alla katter är lika snäll som Kisse som Sel har hemma hos sig, men vildare än så blev det inte heller. "Pottan" är inte direkt agressiv så jag undrar om han ens använda klorna - som jag ändå klippt för säkerhets skull! Bra att vara förutseende. ;)

Dessutom råkade "Pottan" morra vid fel tillfälle, så Kisse anföll. Inet för att det hände så mycket, inte med katterna i alla fall, för jag satt ju i vägen och fick klösmärkan både på händer och knä. Inte allvarligt dock, men skönare saker har man varit med om!

Allt slutade dock väl. valparna höll sig ifrån "Pottan" och så fick de följa med till stranden också! Har både bilder och filmer från spektaklet, men hittills är bara bilderna uppe och som vanligt är de upplagda på bilddagboken.

Nu ska jag i säng och sova. Blir full arbetsdag i morgon, sedan ska jag till stallet på kvällen. Lär vara lagom trött och mör i kroppen efter det! Mors!

Trixa!

Godnatt, hälsar lilla Trixa - och jag med.


Solen går knappt till sängs

20100522 (MMS)

Solen går knappt till sängs längre, om alls! Lagom väder för att gå hem från Carin efter en trevlig grillkväll och sedan sov jag i härliga sju timmar. Känns som en evighet sedan sist. Inte är det sämre att man sedan vaknade av ett trevligt samtal. Inte för att jag är mitt mest talföra på morgonen men det kanske inte är hela världen? Bilden är från tjugo över ett i natt!


27

Tjugosju är ingen underbar ålder på något vis. Trettiostrecket börjar hägra i fjärran och alla häftiga årsstreck inom vårt samhälle har redan passerat. Ändå får detta vara en av de bästa födelsedagar som jag haft på senare år, utan tvekan.

Jobbet gick ut på att svettas och med klippare skära upp greener så att vi sedan kan så i dem. Sommarvärmen fortsätter här så vi har en 24 grader om dagarna, vilket skapade en del röda märken på mig. Blekfisar som jag ska uppenbarligen inte vara utomhus utan solskyddsfaktor 20 som minimum. Blev lite smått uppjagad till nyheterna vid två då jag hörde att en hiss på LKAB (gruvbolaget) i Malmberget störtat och tre personer avlidit. I rädsla över att det skulle vara i Kiruna och min snygging vara delaktig så ringde jag honom.
Så här kan det samtalet sammanfattas:

"Åh, så du lever!" (Med toutch av hysteri?)
"Ja?"
"Jag var rädd att du dött. Jag hörde om hissen som störtat." (Nu mycket lugnare.)
"Men de sa väl att det var i Gällivare?"
"Nej, Malmgruvan, men den vet jag inte var den ligger."
"Den ligger i Gällivare."
"Ah, okej. Då var det inget. Eh..(tyst paus, sedan ett glatt) Hejdå!"


Så, jag slapp vara med om att någon bekant dött på min födelsedag. Det är ju alltid ett gott tecken. XD  Kanske inte låter som en toppendag, men utöver denna händelse är det det ju aldrig fel att åka runt på en maskin i fint väder och slyssna på radio hela dagen.

Väl hemma så var det dock snäppet bättre. Sandra bjöd nämligen på hemlagad mat i form av plankstek och tårta med kiwi i, samt att jag fick en dansmatta till mitt playstation 2 så att vi numera har två stycken! Således har vi ätit god mat, hoppat runt på vars en dansmatta, käkat tårta och hoppat lite till - fram tills nyss. Skitkul! Allt medan Sandra satt upp datorn så att henens grabb i Arboga skulle kunna se på spektaklet via msn! Måste nog sett skumt ut med två fullvuxna kvinnor som flaxat runt för glatta livet! *garv*
Känns dock bara onödigt att jag duschade innan allt detta, för nu måste jag duscha igen!

Gokväll!


Bloggarsyskon

Det är inte många som läser min blogg, det vet jag, så det här är egentligen en helt onödig plats för reklam, men hur som haver är det ju synd att man så länge glömt att nämna att man faktiskt har två syskon som också bloggar.

Sandra bloggar om arbetsliv, träning och en och annan djup tanke och nyhet.

Markus är sportintresserad och skriver om det icke-existerande arbetslivet, hockey och trav.

Och jag? Jag har ju min blogg här och den handlar inte om något speciellt alls!


Kli, kli!

Myggbett under fötterna kliar... Verkligen.

Frustration.

Två veckor?! Helvete heller. Dagen efter jag fick reda på att snyggingen ska till Kiruna för att arbeta, ja då ringer de så klart och säger att han börjar nu på måndag. I morgon, that is. Så nu har jag just lämnat av honom på tågstationen och det var det.. Två veckor blev fem dagar. Förvisso dagar med sommarvärme, men det var ändå ytterst stressande att veta att man bara hade fem dagar att förbereda sig. För sanningen att säga är det rent mentalt det är svårast att ta det faktum att ens snygging ska vara borta fyra månader, rent praktiskt är fyra månader rätt lite. Speciellt som att det ju inte är omöjligt att vi faktiskt ses under tiden.

Bara att hoppas på att det inte blir mycket längre än fyra månader. Hösten är jävligt oviss för min del, och inte bättre för hans, så vem vet? Inte du, och fan inte jag.

Men ingen tid att sörja, för nu ska jag iväg och spela rollspel och under eftermiddagen ska jag städa upp här hemma. Det är nog för en söndag och sedan börjar ju arbetsveckan igen. Bara att hålla igång!

Typiskt

Det är alltid så jävla besvärligt inte sant? När saker börjat ordna upp sig och bli riktigt jävla bra, ja då ska ens snygging till Kiruna och arbeta hela sommaren. Nog för att jag är glad åt att han fick jobb, men varför ska det vara nästan 35 mil bort? Det är en rätt bra bit bort helt enkelt. Frustration!

Fast han börjar inte förrän i juni och tills dess är det ju drygt två veckor så vi kanske till och med har tröttnat på varandra tills dess? :P

Men skit i det nu, han ska först hem från Kiruna som det är nu och vi måste ju fira nya jobbet, så det blir till att hänga läpp senare om det nu tvunget ska ske. Man kan ju inte hänga upp sig på detaljer trots allt - då missar man ju allt det roliga!

Vecka ett har passerat

Första arbetsveckan har gått och passerat och jag börjar nog komma igång nu. Konditionen har gått och dött över vintern men den får jag nog snart åter genom arbete och fortsatt pyssel i stallet. Sömnen börjar också komma på rätt köl och jag vet inte om jag helt enkelt börjat vänja in mig eller om det faktiskt gjorde susen att lyssna på gamla program från P3:s morgonpasset innan sängdags för att slippa en hög med skumma drömmar och oroligt "sovande". I vilket fall har det gått bättre att sova de senaste två nätterna - minns inga drömmar sådär akut klart längre. Yey!

Dessutom har jag kört "gammel-jävla-traktorn" och sopat merparten av asfalten runt klubbhuset och på parkeringen ren från barr och sand, vilket gick rätt bra. Så länge man inte ska köra i lutande terräng med eländet fungerar den helt okej (dåliga bromsar!). Likväl försvann en sprint på vägen så med ens satt hela sop-eländet på trekvarts och vi fick mecka runt lite för att få sopen på plats igen. Sådant man får räkna med på jobbet. Inget som någonsin fungerar till 100%

Gammel-jävla-traktorn med sopen i bakändan


Idag har vi mestadels städat. Klubbhuset har moppats, sopats och dammsugats. Kontoret har städats och det har flyttats om en smula. Förvisso var det senaste ett initativ av mig, men jag tyckte att Carin kanske behövde lite omväxling. Jag hoppas att det blev bra på riktigt och inte bara var något folk sade för att inte riskera såra mina ack så känsliga känslor... (HOST!)

Till helgen ska det småfixas lite. Jag ska iväg till jobb en sväng för att bona golvet en sväng nere i våra personalutrymmen, ta pojkarna häst i morgon förmiddag och ta mig ut till Gammelstan på auktion på söndag. Inte för att jag har pengar att spendera, men auktioner är alltid roliga. Om inte annat kan man glo på vad för saker som egentligen säljer!

I övrigt hoppas jag, sällsamt nog, på att ett särskilt snyggo snart ska komma hem. Han är nog ute och svirar nu, om jag känner honom rätt, men i veckan borde han nog dyka upp igen. Eventuellt med en långvarig bakfylla i bagaget! *flin*

 

Work, work

 


Dålig sömn

Träningsvärk och trött och återigen har jag drömt skumt!

Den här gången var jag först på någon skönhetssalong där Eva Lekeberg arbetade och där en av hennes väninnor (som jag tydligen känner till en smula, men inte minns namnet på) skulle passa på att fixa plastikoperation för merparten av kroppen. Satt och höll bekantingen sällskap ett bra tag medan denna kladdades på ett lager zink (?!) tills det blev sent. Typ.
Därefter begav jag mig efter att ha lämnat av ett "lycka till" bara för att gå genom Malmö på väg hem till mina föräldrar. På vägen såg jag David Hagman på ett café, som jag vinkade till, och mötte därefter Björn Jacobsen med en snorig unge i barnvagn.

Vi tog sällskap till folkets park där ungen rymde ur barnvagnen och skulle till karusellerna - trodde han. Jag vägrade låta snorungen bestämma och menade att han skulle sitta kvar så skulle Björn ta honom dit -efter- att jag kommit hem till mina föräldrar. Hem som tydligen skulle gå över ett par balkongbyggen (där man fick klättra), genom en liten allmän butik, där jag försökte köpa mig en billig bur för att ha Evas råtta i, då den inte längre ville vara hos mig. Tydligen har jag burit med mig den rätt länge..?

I vilket fall hade jag inte råd med burar, så det blev att sätta råttan i en plastbehållare, så den skulle sluta bita mig, sedan ringde min mobil och någon menade att jag skulle sluta slå fel nummer när jag ska ringa nummerupplysningen..

Och allt blir en smärre röra i mitt huvud när jag sedan vaknar av ringklockan och kännner mig allt annat än pigg.

Men frukosten är snart intagen och jag ska iväg! Jobb, jobb!

Fluffkanin
Kunde jag inte drömt om något fluffigt istället?

Dag ett på jobbet

Så var första arbetsdagen passerad och jag har ett solbränt ansikte efter att ha arbetat hela dagen utomhus med att försöka få lite mer ordning på rangen. Det trots att det också haglat på oss mellan varven. Korta små hagelskurar! Men nätet som omger rangen, där man träningsslår på golfbollarna, är numera säkert hopfäst med tunga stockar som håller nätet på plats och därmed bollarna kvar på banan. Yeah! Själv är jag rätt seg i kroppen efter ridtur och gång med häst igår, och att lyfta tungt gjorde inte direkt saken bättre. Känner att ett antal muskler segar för mig!

Dagen är dock inte klar för det för nu tvättar jag en sväng och passar på att äta mellan två omgångar till tvättstugan. Gäller liksom att passa på, men det lär nog bli tidig säng för min del. Hade väl förhoppningar om att få sällskap framåt kvällen, men inte ens systern verkar vilja dyka upp - och det trots att hon ju också bor här. Meckar väl med plan eller något.. Inte vet jag, men det brukar vara det hon gör.

I övrigt är det synd och skam att man inte har pengar nog till att handla ur glassbilen när den nu så snällt står utanför och ger ifrån sig sin glada melodi!


Work, work..

Slut på semestern

Ett dryga halvår har passerat och i morgon, måndag, så är det dags igen. Tid att återvända till Luleå Golfklubb och börja arbeta ihop brödfödan igen. Som alltid är det med flerdubbla känslor som man på sätt och vis ser fram emot att börja arbeta igen. Dagarna känns ibland rätt långa när man inte gör mycket annat än att slå dank men då och då har det hänt rätt mycket i retur. Inte minst med hästar och rollspel, men rätt mycket annat också. Överlag har jag alltså varit rätt upptagen och inte alls hunnit spela World of Warcraft som det ju först varit tänkt!

Samtidigt ska det bli fint att faktiskt tjäna ihop pengar igen. Som det är nu har saker inte gått rätt ekonomiskt på en smärre evighet och det är svårt att komma igen när pengarna med näppe täckt utgifterna man har. Dessutom är det ju starten till att söka jobb på riktigt igen. Att bara jobbar sommartid är rätt uselt om sanningen ska fram så det är att ta nya tag så man kanske kan få sig en anställning till hösten också.

Annars har jag spenderat merparten av söndagen i stallet så här långt. Först red jag ut med Hogge på en ganska lång runda med mycket galopp. Han kan behöva springa av sig lite, men mycket studsande blev det inte. Nog för att han gjorde några menlösa små sparkar just innan vi lämnat stallområdet men sedan uppförde han sig som vanligt. Frustande och pustande och med sina små champinjonöraon piggt framåtpekandeoch ett fint tempo hela vägen. Inga problem med att passera Vilja med sin culky eller den okända islandshästen heller.

Så väntade jag in Alma så gjorde hon, jag och Figaro sällskap med Sofie och Silver för en längre promenad till en båthamn i närheten av Bensbyn. Lill-killen uppförde sig ypperligt och brydde sig knappt om småflickor med dockor eller andra klappare som vi mötte på vägen. Verkade snarast uttråkad så mycket som han gäspade. *skratt* Han ser dessutom ut som en liten islandshäst när han travar! Undrar om inte pappa hans varit en sådan. XD

Sedan var det bara att fodra, mocka och sopa stallgång innan man själv fick frukost vid två. Najs! Nu känns det som om det bara är nedförsbacke tills man ska i säng - och jag lär sova som en gris!


RSS 2.0