Lägenhet

Nu har jag fått reda på att lägenheten är klar också. Sandra (min syster) ringde idag och meddelade att den är vår från och med den förste februari. Själv flyttar hon upp till den 17:e och behöver därmed inte betala någon hyra förren dess heller. Skitbra! Jag vet inte riktigt när jag tänkt komma upp, men har nog satt tankarna på att famla upp dit i början på mars månad. Kanske att jag stannar till den 10 mars eller så, så kan jag hinna med att fira min hästägare Sanna också innan jag far.

Spännande!

Jag sitter faktiskt och längtar! Är sjukt nyfiken på hur lägenheten ser ut innuti och jag vill dekorera! Har ju aldrig gjort något aktivit med denna lägenhet jag har nu eftersom jag varit så säker på att jag inte skulle stanna så länge, men nästa omgång ska det bli andra bullar av!

Men så här ser planlösningen för lägenheten ut i alla fall:
Nya hemmet

Att göra i morgon; besöka Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Säga upp nuvarande lägenhet.

Dagens filmklipp:
Pc vs Mac i tvättäkta Southpark-anda.


Just a prefekt day

Lite avundsjuk på att Emelie inte bara en, utan fler gånger, haft youtubeklipp i sin blogg, så tänkte jag också ta tag i saken. Det var lättare att ordna med än jag trodde ju!

Mitt val kom på det här videon. Känner igen den från förr, troligtvis från Mtv eller så. BBC's children in need: Perfect day video. Från 1900-talet om man får tro kamraterna på irc.

Den är så mild och fin och absolut underbar. Har lyssnat på den konstant i 20 minuter nu.

Alla är värda just den där perfekta dagen då man ligger i gräset och bara tittar upp mot skyn för att inse att; Nej, livet är nog inte så illa ändå.



Och för er som vill ha texten och sjunga med (så som jag själv gör):

Just a perfect day,
Drink Sangria in the park,
And then later, when it gets dark,
We go home.
Just a perfect day,
Feed animals in the zoo
Then later, a movie, too,
And then home.

Oh it's such a perfect day,
I'm glad I spent it with you.
Oh such a perfect day,
You just keep me hanging on,
You just keep me hanging on.

Just a perfect day,
Problems all left alone,
Weekenders on our own.
It's such fun.
Just a perfect day,
You made me forget myself.
I thought I was someone else,
Someone good.

Oh it's such a perfect day,
I'm glad I spent it with you.
Oh such a perfect day,
You just keep me hanging on,
You just keep me hanging on.

You're going to reap just what you sow,
You're going to reap just what you sow,
You're going to reap just what you sow,
You're going to reap just what you sow...

Första festen i Gävletrakten

Så var ännu en helg passerad och nu har jag varit hemma två helger i rad, vilket bara hänt en gång hittills. Känns helt okey faktiskt, för jag behöver spara in lite pengar om jag kan. Ändå har jag ändå lämnat orten undre helgen och kommit iväg på fest. Eller fest och fest. Var min hästägare Sanna, som med hennes sambo Ronny och hans kusin.. Patrik (?), bjöd över mig. Det hela gick ut på att äta god mat bestånde av potatisgratäng och kött, med dricka till, innan vi gick husesyn och vapensyn, för att sedan sätta oss och se på film.

Det sista var lite ovant för min del. Visst att man kan sätta sig vid burken, men då är det typ för att snacka med MTV i bakgrunden, eller för att spela spel. Här skulle vi däremot dricka och titta på film. Nåja. Inte för att jag klagade, filmerna var klart sevärda. Inte minst "Next" med och av (?) Nicolas Cage. Lagom småskum film om en man som kan se in i framtiden. Vanligtvis bara i några minuter, men i sällskap av en kvinna som han kunnat se år i förväg, så utbreddas också hans förmåga. FBI vill ha med honom för att spåra en atombomb åt dem och motståndarsidan vill ha ihjäl honom.  Filmen i sig skulle jag väl kunna ge tre och en helv tass, av fem. Om nu någon skulle intressera sig.

I vilket fall var maten god, sällskapet trevligt och filmerna dugliga. Jag gör gärna om det, även om det fortfarande känns fel att kalla det fest. Men dem är ju onekligen lite underliga här. *skrattar*

Tydligen gjorde jag ett visst intryck på denne "Patrik" för han hade visst frågat om han skulle få träffa mig igen. Om det är för att hon vill träffa mig igen, eller för att veta om han kan slippa det låter jag däremot vara osagt, men han hade tydligen addat mig på msn. *flin* Jag som önskat mig en hårdrockskille med långt, blont svallande hår. Kanske lika bra att jag ska flytta? *blink* Fast han hade varit för gammal i vilket fall. Är man över trettio är jag helt enkelt för ung. ;)

Flytt-tider!

Därmed kan alla sluta gasta och hoja och hoppas om vad som ska gälla, eller borde gälla eller kanske ska gälla. Allting är så gott som klart. Lägenheten ska sägas upp i morgon eller på måndag, sedan kan jag börja packa ner vad lite som har kommit upp. Städa bakom ungnen minst en gång, städa i ungnen som jag använt en gång. Slänga kläder som jag inte använt eller kommer till att använda.
Meddelat Sanna, min hästägare, om hur landet ligger och syrran och jag tittar på lägenheter.
Nästa stopp blir alltså Luleå. Punkt slut. Därmed blir det inte en ny flytt förrän om si sådär ett år igen med andra ord.

Varför? Syrran blev sjukt deperimerad i Ronneby och sade upp sig. Gick dock och förstörde sitt knä under nyårsfirandet och har gått på kryckor sedan dess. Sökte dock arbete under tiden, och fick bra respons, men nu har det visa sig att hon kommer att behöva opereras och då får hon antingen gå arbetslös tills hon dels opererats, dels läkt ihop, eller så fick hon chansen att förflyttas utan uppsägning och istället gå som sjukskriven. Min syster är den hon är, alltså långt ifrån en slacker som mig, så hon tog det andra alternativet under premissen att jag följer med. Jag är alltså hennes mentala stöd eftersom hon är rädd för att bli så utelämnad ensamheten igen som hon faktskt blev i Ronneby.

Just när flytten blir är däremot oklart. Vårdköerna är kortare i Luleå, men vi vill helst att jag slipper dubbla hyror. Troligtvis blir det ingen flytt till februari alltså, men senast i slutet av april bör jag vara på plats. Lagom till "våren". Hade varit skönt att få slippa alltför mycket kallt väder också, för min egen skull, när jag kör upp med bilen. Mina få möbler får nog åka flyttfirma däremot, men det ska vi ha råd med. Försvaret hjälper ju syrran upp med sina prylar, som kommer från Malmö, så där sparar vi ju en massa pengar.

Har redan sökt några arbeten där uppe med och nu är w176, aka Elin, också snäll nog och kollar med sina kontakter om djurjobb, annars får jag helt enkelt göra rätt för mig och ta ordentligt tag i arbtessökandet där uppe genom att knacka dörr, så som man ska göra. Känns mer drivande att göra dte nu när man vet att man stannar ett tag, vilket jag aldrig känt här. *flin*

Så var det med det. En trea i Lule med syster och katt kan väl bara inte bli fel?

Resa till Örebro, bilstart och ett nytt förslag.

Nu ska jag äntligen få tummen ur röven och berätta vad som hänt under den senaste tiden.

Förra helgen for jag iväg till Örebro över helgen för att där möta andra rollspelare som, liksom jag, mer eller mindre bor på syskonskapet.se. Faktum var att jag, utöver Mist och Jesper, inte mött några av de andra förr så det var lite spännande. Eller, nej, egentligen inte. Men kul i alla fall. Jag har mött främlingar för många gånger för att egentligen anse att det är så spännande längre. Speciellt om de är fler än två för då är det ju alltid (?) någon man kommer bra överens med. Nu tyckte jag faktiskt att alla var både roliga och trevliga, så jag trivdes som fisken i vattnet! Blev en smula drickande, men inte i någon överdriven mängd så jag slapp de flesta bekymmer som kommer med mina dåligt planerade alkoholintag. Vad jag däremot stör mig på är att jag inte lyckades rita Eydens spelare i pannan utan att han vaknade, men samtidigt så var jag ninja nog att undvika att han hittade mig för hämnd, sådär snortidigt på morgonen. Dessutom var jag vinnaren i "Slaget om kuddarna", vilket får mitt flin att breddas även nu.

Mötte därmed följande spelare; Litrell, Sanfindell, Juliana, Mori, Xog, Marsvin, Sethyril, Morth, Eyden.
Det får göras om!

Sedan fick jag också hjälp av Sanna, ägaren till de hästar som jag är tilltänkt att hjälpa till med, och hennes sambo med att få rätt på min bil igen. Efter lite genomgång av den under motorhuven och efter lite jakt efter reservdelar sm inte säljs (eftersom min bil är för gammal) så fick bilen sprit i tanken, en ny bensindunk och ny spolarvätska. Efter lite hjälp med startkablar så vips, så startade den faktiskt! Med lite råd på vägen så har den hållit sig igång sedan dess. Det har i sin tur gjort att jag ridit en omgång, fodrat hästarna deras lunch en omgång och varit med om tömkört en tredje. Med andra ord kommer jag numera ut och rör på mig med jämna mellanrum. Nästa omgång ridning blir på fredag.

Har pratat med syrran med. Hon ringde, som vanligt, och gav mig ett förslag.

"Om jag får jobb uppe i Luleå, så tänkte jag att du ju kanske kan flytta med! Är ju inte så långt bort från där du bor nu."
"Sandra. Du vet, det är minst 60 mil till. Jag bort typ halvvägs dit, men visst, har jag inget bättre för mig kan jag visst hänga på. Jag känner folk i den trakten."
"Va?! Gör du?! Åh, vad bra! Då skaffar vi oss en trea!"

Så ja, nu fick jag eventuellt ytterligare ett alternativ på halsen angående framtiden. Samtidigt ska det sägas att hon kanske skulle till Lidköping också, eller någon annanstans så ingenting är säkert, någonstans.

Ritat lite

Jag har slarvat ganska mycket med att uppdatera bloggen. Jag är lat helt enkelt. Egentligen borde jag lära mig att göra det så fort något hänt, men jag är helt enkelt för lat för att logga in. Ska se till att skärpa mig genom att göra blogg.se till min startsida. Inte säkert att det hjälper, men vi får väl se.

Jag skulle kunna ta och gå igenom vad som hänt under senaste tiden, men det tänker jag inte göra av den enkla anledningen att jag är för trött för att sammanställa något som gör det värt att läsa. Vad jag däremot ska göra är att plåga eventuella besökare med min "konst". Usch. Like if! *haha*

Jag har skrivit det förr, att jag borde träna på att teckna ansikten och faktiskt lära mig att göra annat än att rita hästhuvuden som bara på håll kan liknas vid en häst, men har väl aldrig riktigt kommit loss. Det har inte ändrats, men jag tog av någon anledning ändå till mig lite papper och en liten blyertspenna och sedan ritade jag lite. Resultaten blev dåliga, men man ser i alla fall vad det föreställer och det är bra nog mellan gångerna.

Två kvinnliga huvuden och ett hästhuvud. Hästhuvudet kom med av den enkla anledning att jag ritade den på "fel" håll. Dvs att huvudet är vänt åt motsatt håll än jag vanligtvis ritar dem, och ändå blev det ett av de snyggaste på länge. o_O
Nåja, upp med det därmed.

Känsliga läsare avråds från att förstora bilderna.


Mortorstopp och ny resa

Återigen så har jag slarvat med att skriva. Jag är nog lite av ett hopplöst fall för visst tänker jag på att jag borde uppdatera, men så rinner det bara ut i sanden. Ändå har saker hänt, för ovanlighetens skull så nu får jag väl göra mitt bästa för att skriva ner allt.

I måndags ringde Sanna och frågade om jag ville följa med ut och tömköra hennes häst Chorus. Tvekade först, men eftersom min träningsvärk från simningen jag sysslade med dagarna innan började släppa och jag gärna ville behålla den energi som jag börjat mitt nya år med så menade jag, till slut, att jag gärna hängde på. Sagt och gjort, jag packade mig in i bilen med lite extra tjocka kläder på. Eftersom den stått stilla så länge så tog det lite tid för den att starta men sedan körde vi iväg. Den gamla volkswagnen pruttar på och vi kör ut på motorvägen norrut när motorn med ens slutar dra. Vad fan! Jodå, mit på motorvägen (tacksamt nog där det i alla fall var dubbelfiligt) så lade bilen av! Fråga mig inte varför. Bensin var där i alla fall.

En smula tagen och frustrerad ringer jag först hem om tips. Försökte putta igång bilen, men utan nedförsbacke så var det tämligen hopplöst även om det är en relativt lätt bil. Ringde Haltageten och fick ett nummer till Assistanskåren. De kör inte ens ut om man inte kan betala på plats! Helt galet, speciellt som att det minst skulle kosta mig 1500:- för tjäntsten. Så jag ringde Haltageten igen och fick numret till polisens lokala station. De tar lite uppgifter sedan går det fem minuter så ringer dem från Falck. Visst, de kom och hämtade mig och skulle ta det på faktura. Yey!

Sagt och gjort. Jag fick vänta lite, vilket blev ca 25 minuter, sedan kom en bärgningsbil och hämtade upp mig och bilskrutten. Skittrevlig äldre man som körde och jag fick höra om mig på P4. En liten personbil i höger körfält med passagerare kvar i bilen, kör försiktigt. Så ringde polisen igen och hörde så jag blivit hämtad. Det är service. Polisen kan minsann hjälpa till med allt. Så hem kom vi, jag och min lila polo och kagom tills jag puttat bilen rätt på parkeringen kom min granne ut och gav mig tips på vad jag borde se över.

Under tisdagen lekte jag alltså bilmekaniker. Vet inte om det hjälpte för varningsblinkerserna (?) har tagit slut på batteriet, så nu har jag en eventuellt fixad bil utan energi att ta hand om. Hoppas på att kunna komma åt ett par startkablar och en vänlig själ en dag under nästa vecka så får vi se om jag kan avancera från djurvårdare till bilmekaniker.

Kunde nog fått hjälp av grannen under helgen, men naturligtvis har jag redan bokat biljetter. Ja, jag ska iväg, igen. Dock utan katt den här gången. Porthos får stanna hemma under knappa två dygn medan jag själv ska fara till Örebro. Ska på offträff med rollspelare från langtrue.syskonskapet.se. Det kommer bli främlingar, utom Ola, som jag möter upp där. Vet inte hur månag vi blir, men typ mellan 6 och 10 pers kanske. Därmed handlade jag lite vin och cider idag. Undvek starksprit eftersom det blivit så knasigt de senaste gångerna jag druckit det och känner jag mig själv rätt kommer jag glömma att äta som jag ska i morgon.

I kväll ska jag alltså packa lite, diska undan det av dick jag plockat på mig, så jag är redo att fara i morgon. Sedan är jag borta en hel helg igen. Livet på en pinne!

Vad jag i övrigt längtar efter, är att få avsluta loggen jag har med Fanny. Det är så spännande och roligt, det spelet, plus att det är det närmaste romantik jag kommer för närvarande. *skrattar* Så är det, det man inte har själv försöker man stjäla från sina karaktärer!

Klapp och kel, lite gel!

Julklapp!

Ja, såhär efter jul, när jag suttit ner och öppnat alla brev och betalat alla räkningar, så har jag också fått scannat! Jag fick nämligen två rollspelsrelaterade julklappar i år. Ett brev från Elin, aka w176, där hennes karaktär skrev till min angående lite arbete som jag absolut ska dra nytta av.

Dels fick jag ett porträtt av Wera på min mest spelade karaktär på syskonskapet någonsin, och den har jag lyckats scanna in denna natt och ska nu visa här. Visst är det lite nördigt, men med tanke på hur många timmar jag spenderat med vårt gemensamma textbaserade rollspel så kan man i övrigt inte bli annat än glad över sådana här julklappar. Både Elins och Weras då. En dag ska jag slänga upp alla bilder som fock har gjort åt mig på mina karaktärer. De börjar bli galet många och jag blir lika barnsligt lycklig varje gång det händer. Än mer när jag själv saknar allt vad konstnärlig förmåga heter.

Så, här är alltså den senaste bilden på Adana.


Nu har min scanner gjort bilden mer orange än vad som är verkligt, men i övrigt är bilden så jävla bra! Dels har hon fångat Adanas nyfikna okynnighet, dels ser hon ut som både kvinna, man och trollunge. *skrattar* Så förbannat passande!

Gott nytt år!

Nu har jag varit hemifrån i tre veckor och det är faktiskt skönt att vara hemma igen! Ett nytt år har börjar och kanske skulle jag göra som Emelie och sammanfatta året som passerat, men i ärlighetens namn så har inte mycket hänt. Förvisso är jag istället arbetslös istället för att ha ett fast jobb som jag var less på, och har flyttat 80 mil bra för att få göra något nytt, men i övrigt? Nej, jag är densamme som alltid och det är inte mycket som ändras häromkring inte.

Nyåret flöt på fin fint, utöver att jag tappade bort årets första timmar någonstans. Enligt Haltageten halvsov jag på en stol och i enighet med hur jag brukar fungera så däckade jag troligtvis på dass därefter. Det är i alla fall därifrån jag hämtas upp efter att jag låste upp dörren. Yey me! Jag fattar inte att jag aldrig lär mig, jag som ändå sade nej till mina egna utrop av "Botten upp!" flera gånger. Och nej, jag drack inte i mängder heller eftersom Gastono var så pigg på att bjuda bort den acetonsmakande Explorern. Jag hade, helt enkelt glömt bort att äta. VildKatt i ett nötskal. *skrattar* Hopplös.

Nyåret firades i Linköping igen, men det blir nog sista gången. Det finns helt enkelt en gräns för hur många gånger i rad man kan göra bort sig på nyåret i samma sällskap, men trevligt var det. Och från att ha firat jul med familjen och ha delat säng emd systern under besöket, var det skönt att få en soffa för sig själv, även om man fick dea rum med Gastono, Gastonos flickvän Ida och Snigel. Att ha filmkväll på en uppblåsbar madrass och i sällskap med Geten och Getens bror därtill är dock mysfaktor 300. Folk ftw!

image35

I övrigt vill jag tacka Snigel för att jag och min katt fick ockupera hans rum under så lång tid som vi ändå gjorde, med alla de besvär som det innebär. Badkvällen med gänget var också trevligt och pizzan därefter var så god att jag inte finner ord för det. Dessutom känns det bra att ha trängingsvärk efter simningen så tätt inpå det nya årets start. Kanske ett startskott för ett hälsosammare jag? Vi får se.

Därmed önskar jag god fortsättning på nya året, och med lite tur får jag snart ett nytt arbete också. idag har två hunddagis hört av mig, samt att jag lämnat in CV på SJ. Håll tummarna!

image36

RSS 2.0