Sammanfattning av läget

Arbetsintervjun för NCC gick nog bra, men ringt ännu har de inte, så jag sitter fortfarande som på nålar gällande dem. De skulle ringa i slutet av förra veckan men sådant kan alltid ta lite längre tid än beräknat så hoppet är allt annat än dött. Bara att fortsatt hålla tummarna! Hör dem däremot inte av sig tills på onsdag tar jag nog och ringer upp dem istället så man i alla fall har ett hum om vad som pågår.

Däremot har jag hunnit bli inkallad på Golfklubben i två omgångar för att fixa med rangen så att spelarna kunde komma igång med att svinga sig i form igen. Det är inte mycket, men det är i alla fall något med tanke på omständigheterna. Synd bara att man inte får utbetalt än på ett tag.

I övrigt smälter snön bort rätt bra numera. Vi brukar ha fina klara dagar med sol och molnfri himmel, men det är fortfarande minusgrader på nätterna. Helt sjukt att tänka sig att det snart är maj däremot. Har fått inbjudan om att fira första maj hos Karin i stallet, tillsammans med grillkväll, så det är vad jag ska göra! Blir gott om inget annat, och själv är jag numera för gammal för att bara supa för sakens skull bara för att det skulle vara Valborg.

I övrigt måste jag komma ihåg att ringa ner till Sel igen, för nu börjar valparna hennes bli stora! Var ju nere och hälsade på förra helgen och de små tjockisarna var så söta. Som något av en blanding mellan marsvin och grisar. *garv* Men de kommer bli så tjusiga som stora! Hoppas jag kan ta mig ner och se på dem igen innan de säljs!

Annars har jag ganska fullt upp. I helgen fick vi besök från södern och jag var guide då Peter, som han heter, egentligen skulle besöka Sandra i första hand, men hon själv var i Arboga. Något som alltså gjorde att jag fick fixa saken! Så efter att jag varit i stallet och motionerat Figaro, så tog jag mig till stan och hämtade upp Peter som fick följa med till stadens rollspelsbutik, sedan till rollspelslokalen Finkan där han fick prova på att spela warmachine. Något som gick riktigt bra, för med lite hjälp av mig, så tog vi ner Oskars Cygnar utan problem! Dessutom spelade jag och Oskar på fredagen, så jag har en liten battlerapport som jag ska försöka få ner på forumet.

.. Jag längtar i övrigt efter utbetalning av pengar. Jag har varit pank på tok för länge nu!

Bilder finns på bilddagboken!


Annat sommarjobb?

NCC ringde idag och gav mig en andra chans att komma in på intervju redan på onsdag! Det innebär att jag, under morgonen, skickat dem lite meriter och referenser och att jag nu sitter som på nålar!
Jag hoppas verkligen att de ger mig ett bra förslag så att jag kan tacka ja. Har ju redan jobb på Golfklubben, som sagt, men om NCC tar in mig på lite bättre premisser, ja då är det ingen tvekan om saken. De finns ju över hela landet, så får man in en fot där finns det goda möjligheter att man kanske dels kan få heltidsanställning, dels kan få en merit till resten av koncernen. Något, som i slutändan, kanske kan ge mig en möjlighet till att flytta söderut?
Stora planer från min sida, men vi får se hur det blir. Håll tummarna!

GothCon och Skåne

Jag har varit slarvig och låtit bli att uppdatera trots att jag faktiskt varit hemma sedan i torsdags. Fy på mig, minst sagt, men å andra sidan känns det som om jag just börjat komma ikapp mig igen. Är inte precis som om man sover som bäst på GothCon och hemma hos föräldrarna får man sova i loftsängen som tillhörde Sandra (min syster) så den är inte heller helt bekant och bekväm, men som sagt det var då!

Allt började med en tågresa söderut som väl gick på en 18 timmar. Något som inte märktes eftersom jag dels fick byta upp mig från vagn 32 till vagn 42 där jag snyltade på föreningen Lost istället för att åka mol allena. De hade nämligen fått en snubbe mindre med sig än planerat så jag tog chansen att därmed slippa byta tåg i Stockholm och åka med dem hela vägen direkt till Göteborg. Där fick jag dessutom äta sushi, smaka sake och snacka skit merparten av kvällen.

Klockan elva dagen efter var vi i Göteborg och åt samt besökte SF-bokhandeln och Games Workshop innan vi hamnade på GothCons lokaler och inväntade tiden för incheck. Eller nå, jag sov (vilad mot bordet) rätt länge innan jag tog mig en behövlig dusch och sedan insåg att incheck hade en ENORM köbildning. Jag drog till GothCon-puben istället!

GothCon-puben är ett trevligt hak. Lite stelt till att börja med, då lokalen var mångt luftigare än tidigare ställe, men det dröjde inte länge innan stramheten lättat och jag hittade en hel del forumiter som jag snackade med, och så blev jag bjuden på cider av Krank! Och att bli bjuden på cider är ju alltid trevligt!

Tänkt var att vi skulle spela rollspelet "Mord, mysterier och Midshirebor" på fredag morgon, men grupperna var många och Spelledarna färre så det blev inget av det, inte ens på lördagen, så min spelgrupp fick nästintill klara sig utan mig då jag mest strövade omkring konventet på egen hand.

Däremot spionerade jag inne på Warmachinetuneringen och fick ett och annat taktiskt tips på vägen. Dessutom hängde jag med en hel del av de spelande och arrangerande, till denna tunering, ut och åt på pasta restaurang samt följde med till Bishops arms där jag alltså blev på lyset igen. Lördagar är guld värda.

Mestadels av tiden under söndagen spenderade jag på WitchTrial där jag lekte både försvarare och anklagare mot arma folk som blivit anklagad för diverse... brott. Att äta glass är tydligen värt att bränna folk för vet ni. *garv* Dessutom lyckades jag, för första gången, se verbal kombat vilket är fett med värt!

Skåne, men sin vår, hann jag sedan också med en sväng. Fick plats på buss som SVEROKS söda kulturdistrikt fixat så det gick på 100 spänn och jag hann med att träffa Charlotte och min familj på ynka tre dagar. Dessutom hann jag se min familjs nya lägenhet som de ska inta i maj - juni, äta tre omgångar av kebab och falafel (Omnomnom!), ta med min pensionerade moster på resebyrå samt bli bjuden på restaurang av samma moster.

Väl hemma har jag planterat frön i en blomsterlåda som jag nu hoppas ska börja gro, och idag ska jag ta och avklara ett gammalt löfte jag gav syrran. Ska nämligen putsa fönster! Hon kommer nämligen hem ikväll efter att ha varit borta sedan i november.

Så, tid att köra igång!

RSS 2.0