Återfödelse

Porthos ligger bakom ryggen på mig, i sängen, och snusar just sådr så man hör honom där han ligger. Och när man vänder sig om är det en fluffboll med tassarna över huvudet man ser.

Han är ju så söt. Och pälstussarna som ligger runt honom på filten kan vi ju ignorera. Det är dags för den tunnare sommarpälsen och någonstans måste ju resterna hamna när man rusar runt på överkastet. Och det är alltså så han ser ut, när han sover riktigt gott. Så eller...

Så här.

Katt it is!


Kroppskontroll?

Vaken igen! Ingen rast ingen vila! Och träningsvärk sedan igår har jag!

Nu ska jag iväg in till Järnvägsstationen för en kroppsscanning, så vitt jag hängde med. Där ska vi se vad min kropp innehåller för skit och kanske får jag ett eller annat tips på vägen som jag kan ha i bakhuvudet. Allt från en firma som håller på med hälsokost och..stuff.

Nåja ska dit typ nu. så jag får väl komma med mer välriktad information efter det - när jag hunnit vakna!

--------

Tillbaka!
Var alltså iväg till Aktivlivsistilcenter på Järnvägsstaionen för att kropsscanna mig. Genom att stå på en "våg" med ett par handtag i händerna, skickas det minimala elektriska impulser genom kroppen som mäter av kroppens innehåll.  Kändes inte ett dyft, för den som undrar.

Resultatet var ändå rätt intressant. Tydligen är jag jämnt balanserad mellan armar och ben liksom jag tydligen har en hel del muskelmassa ändå, men en metabolism som en 42-åring och med risk att få problem med de vitala organen om mer fett lägger sig kring dem. Just på gränsen så att jag överviktig också, så ja, det blir väl att skaffa fram den där cykeln till våren och börja käka frukost som vettigt folk igen!

Men med tanke på att jag hade en rätt grym viloförbränning så ser det ändå inte helt fel ut. Lite mer rörelse och lite jämnare måltider så ska vi väl fixa oss. Får se om vi får scannat igen om en månad eller så. ;)



Och just! Ringde chefen och det ska bli att de tar in mig till golfklubben i början på maj redan. Yey!

Övningsskjutning 1

Efter en sällskapsfest där jag höll mig till energidryck och alkoholfri cider körde jag Lisa och Erik till Max och tog mig sedan i säng vid ett-tiden. Allt för att komma upp sju i morse och komma iväg till skjutbanan för lite hagelskytte. Inte helt lätt för en morgontrött fan som jag själv, men upp klev jag och gjorde fika i form av äggmackor och varm choklad att ha med mig.

Själva skjutningen då? Nå, först och främst måste jag verkligen göra något åt mina stela skuldror, sedan visade det sig rätt fort att jag är klen som fasiken med att ha armarna lyfta till axelhöjd och det gjorde i sin tur att jag började spänna mig och därmed missa. Ändå vill jag påstå att det gick rätt bra för första skjutning, speciellt av de flygande lerduvorna där jag genast träffade de första fem (utom där jag, en gång, glömde att lossa på säkringen) när man kan röra sig lite och inte förbli statisk. Annars brukar det ju vara tvärtom och man skjuter de stillastående men har svårare för de rörliga.

Så bäst sköt jag, helt enkelt, efter en paus, och annars behöver jag bara få in känslan för var vapnet ska sitta, för första skotten slog jag mig av rekylen. Inte på axeln dock, vilket man väl borde görna, utan på hakan. Jag sträckte inte fram halsen tillräckligt. *fniss*

Så, framöver blir det att göra lite armhävningar och kanske låna ett par hantlar, sedan tror jag att det kommer se riktigt bra ut redan vid tredje övningstillfället!


Första april

Dagen man inte vågar tro på något! Men jag kom i alla fall snabbt på vad som var fel när man loggat in på en av sina favoritserier på webben och får det här: Goblinscomic. Liksom, man fattar att något är knasigt, låter datorpilen går ner till hörnet med klocken och vips: 1 april 2011.

Så, tro inte på något, helt enkelt!

I övrigt så tittar jag ut genom fönstret och det snöar. Igen. Var visserligen säkert två vckor sedan sist, men ändå!

/VildKatt

- som fått hem en jäkligt snygg sweatshirt att bära på GothCon. :D


RSS 2.0