Hundutställning

Mitt bankkort har lagt av och det är rätt störigt. Jag som tänkt köpa en BH som faktiskt ska passa mig, har därmed inte haft råd. Får ju inte ut några pengar! Istället får jag försöka ta mig till banken på måndag och få det fixat. På vägen hem från både stad och flygplats (där jag lämnat av min syster) hittade jag istället en skylt: Hundutställning.

Gratis nöje, tänkte jag, och fot dit! Det var en liten inofficiell utställning så det fanns inte så mycket hundar där, enligt min uppfattning (Men har man bara haft MalmöMässans utställning att jämföra med blir väl alla utom Stockholms och Göteborgs utställningar små..) men åtminstone representanter från flera olika raser så som Portugisisk vattenhund, Shih Tzu, Grand Danois, Dalmatiner, och förstås: Berger des pyrénées i både korthårig coh långhårig form.

Naturligtvis visade det sig att Jormgådrens Engla och hennes matte kände till både Fanny och Zac, även om det tog tid att komma på, då jag istället försökta binda ihop dem till Zacks uppfödare Lotta. Men till slut gick det, trots att Fanny aldrig svarade i telefonen. Och allt tacke vare Eva, Englas ägare som hade koll på läget. Det var i sällskap med henne och hennes syster som jag, under flera timmar, bevistade utställningen och desutom fick klappat hundar till höger och vänster i kylan. Får väl hoppas att jag inte var till alltför mycket besvär.

Så såg jag också en Mittelspitz (Läs: Mellanspets) och insåg att Elins Loke nog är en smula förvuxen. Den jag såg i rinken var nämligen löjligt liten i jämförelse. *fniss* Eller om det var den som var förkrympt?

Nu är det dock skönt att ha kommit in till värmen igen, men vad hundsugen man blir!

Bilder på Engla, tagna av en dålig, dålig mobilkamera:

Engla på utställning


Engla på utställning.

Bilder från mobilen

Jag har samlat på mig en del bilder över tiden som jag egentligen tänkt lägga upp efterhand, men eftersom min aktviva mobil inte har bluetooth så har det liksom inte riktigt fungerat så. Istället slänger jag nu upp alla här och sätter dit lite små kommenterer tillsammans med motiven.

Deras dåliga kvalité beror alltså på att de är tagna från mobilen som då inte har världens bästa kamera inbyggd i sig.

Fick en present av folket i Linköping. Ja, det är en haklapp.

Haklapp
På arbetet. Brillorna klär mig knappast, men kolla så blond jag var!

Jag som blond

Utsikt från jobbet på golfbanan. Sol och lite dimma över banorna. Det var tider det, för nu är det oftast kallt och grått.



Ett Blåbär!



Åkerbär. Goda och söta och inte alltför många eller stora. Dessvärre. *lipar* Ligger i min hand med handske.



Ibland hittar man roliga golfbollar. Också golfare är visst människor, med humor!



Bilder från Storforsen, Nordens störsa fors. Denna fors kan, under vissa år i samband med Midsommar, låta 1000 m³ (alltså en KUBIKKILOMETER!) vatten passera dess öppning i SEKUNDEN. Nu, däremot, var det inte ens upp till kanten på de vallar som fanns, utan hade si sådär två meter till godo.



Ett litet bi-utlopp till fosen som bildar fina gölar i berget. Bra badplatser under varmare dagar, men är också nu fina utsikter.


Fortsatt arbete och komik

Minsann om det inte verkar som om att jag kommer få fortsatt jobb nu. Heltidstjänst och samma lön, om inte högre! Luleå Golfklubb ska nämligen starta ett samarbete med de som har hand om skidbacken i Motsund så att de slipper träna upp nya medarbetare hela tiden. Därför kommer jag, om nu allt bara går som det ska, arbeta på skidanläggningen till vintersäsongen och återvända till Golfklubben till nästa golfsäsong! Hur jävla bra är inte det? *studsar*

Oktober närmar sig med stormsteg och här uppe har björkarna börjat gulna. Inte så mycket som jag förväntat mig, men hösten är onekligen här. Oktober kommer att bjuda på mer än höst för systern och mig. Jag har nämligen skaffat biljetter till Magnus Betnérs "Tal till Nationen" och till "Turnén 2008" med Özz Nüjen, Måns Möller, Soran Ismail och Björn Gustavsson. En hel del komik (och allvar för allt i världen!) med andra ord, men det ska bli spännande och kul. Inte minst eftersom jag aldrig sett hela shower med komiker förut.

Snart är det dock dags för en tur hem till Skåne. Skåne kommer alltid att vara hemma har jag insett. Min bror ska fira sitt 20:e levnadsår och jag som inte kunde komma till studenten hans dyker upp nu istället. Ska dessutom ta mig till Lund under fredagen innan födelsedagsfirandet. Får se hur jag och Gamen kommer överens.

Tal till Nationen

Intriger i spel

Äntligen så lossande det hela. Alla dessa små hintar som min hjärna givit mig själv via mina egna och påhittade karaktärer. Nu förstår jag hur allt hänger ihop, hur Verdandi kan hålla Beam i så strama tyglar. Varför Beam inte gör något åt det och varför allt ändå är som det är.

Jag är glad att jag inte är någon författare, för jag hade ju aldrig blivit klar med någon bok så som jag håller hemligheter för mig själv. Å andra sidan: jag hade kanske klarat mig riktigt bra eftersom jag inte själv vet hur det slutar. Tänk då hur det skulle bli för mina eventuella bokläsare. Helt galet.

Jag saknar dock några få, få detaljer, men dem ska jag nog klura ut dem med. Bara jag tar reda på lite informartion från mina medspelare. Sedan.. Äh, varför ljuga? Jag ska, redan nu, låta lite sippra igenom. Det är ju ändå så strålande bra. *flin*

För eventuellt nyfikna ger jag er här tillgång till Beams dagbok:
Beams dagbok

Norrländska fenomen

På senare tid så har jag upptäckt två nya Norrländska fenomen.

Det första: Åkerbär.
Denna Norrbottens landskapsblomma finns inte i Skåne, men kan tydligen förekomma ända ner till Östergörtland. Goda bär, ska tilläggas, och nu när jag vet hur dem ser ut hittar jag sådana dagligen. Här var folk eld och lågor över att jag inte smakat dem tidigare och menade att jag så borde göra. Som om jag skulle gå och smaka på bär jag inte känner till? Jag fick låna mig en kunnig person helt enkelt. Det ska dessutom tilläggas att de är rätt mycket värda. En liter åkerbär på Scandic hotells tar de 800:- för! Så gissa om man äter fint när man nu satt i sig en liten del. *flin*
Smakar, för övrigt, lite som skogshallon, men rundare i smaken. Hallon och smultron i kombination är, enligt mig, en rätt bra beskrivning.

Det andra: Semlor.
Blev akut sugen på semlor i onsdags och tänkte göra något åt detta. Efter ett besök på biblioteket för att låna mig en näve böcker och ett playstationspel, så gav jag mig ut på denna hopplösa quest. Kom nu inte med argumentet om att det inte är fettisdagen på länge ännu, för i de regioner där jag kommer ifrån (Läs: Skåne) så finns dem att tillgå hela året, om än främst i samband med denna högtid. Vem har inte kunnat gå in på ICA-Maxi för att köpa två Semlor i en kartong liknande vad man kan få i ett konditori? Nå, det kan man inte här! De hade fan allt, utom just semlor! Nej, nej. Tydligen är det inte säsong för det här, lika litet som de inte säljer mjukglass här uppe om det inte är sommar...

De är inte kloka de där norrlänningarna.

Lajvklipp!

Norra Västerbottens television (antar jag att NVTV står för) har satt ihop ett litet klipp från lajvet som jag bevistade och minsann om inte också jag kom med på ett litet hörn! Utöver det känner jag igen alla figuriner som uppdyker i detta klipp, så varför inte dela med sig?
Lajvklippet

Är fortfarande helt hyper efter detta lajv, så jag tänker fira med att spela Noomina på syskonskapet i afton, och försöka få ihop Verdandi och Saw på Antioch. Det blir nog snuskigt bra tror jag. :D

Kul att träffa Anna också, det glömde jag skriva igår. Anna som spelat på syskonskapet både länge och väl, men som jag inte träffat på riktigt förr. Liten och söt är hon, och verkade ha haft det riktigt trevligt. Underbart bara det. Och med tanke på hur mycket jag gillar både Corleu och Grå, vilka hon spelar över sys, så kan jag inte annat än hoppas på att hon dyker upp i fler lajv också hon.

Amanda blev däremot sjuk och åkte hem, vilket fick mana mig att ta kontakt med en annan läskig riddare istället, medan Sara fick njuta ev hela altet tillsammans med Kim. Och så ska vi inte förglömma kommentaren som då verkligen gjorde min dag:
"Förstår du hur frustrerande det är att veta vem du spelar och inte kunna göra något åt det?!"
Mohahahahaha! Aj love that one. Tack Kim! :D

Efterlajv

Det har visat sig att jag kanske inte är så värdelös ändå. Noomina inte bara överlevde lajvet, hon stal dessutom Lohelernas heliga bok, gömde den så väl att de inte återfann den i tältet när de rannsakade det och kom undan alla anklagelser som kommit henne till mötes - vilka hon inte ens utfört!

Jag tror minsann att hon får återkomma i fortsatta Eterna-lajv, om sådana förekommer. Om inte annat så får jag väl ta in henne i andra kampanjer. Helt värdelös på att stjäla mig runt är jag tydligen inte, om än att det finns andra aspekter kring denna figur som jag måste träna på. Överlag är jag dock inte annat än JÄVLIGT nöjd! :D

Nu: Dusch!

Lajvtider

Håret är färgat och ser... typ grått ut. Är sminkad för att ge intryck av att jag är mörkare till naturen än jag är. Bälten är satta vid midjan och sandaler är placerade på bara fötter.

Hellånga klänningar böljar där jag gick till tvättstugan för att hämta underkläder som är nytvättade. Det är lajvtider och snart far jag iväg! Håll tummarna för att jag, som Noomina, överlever, ja rent av: klarar det här. Att vara en planerande mörkhårig primadonna är, helt enkelt, inte något jag brukar försöka mig på att vara, men vem vet. Det kanske är tid att skifta personlighet på heltid? ;)

Sömnbrist

Det är full rulle här! Söndagens badminton på två och en halv timme tog verkligen på krafterna känner jag. Har hamnat i ett stadie där jag är konstant trött! Och inte får jag vilat heller.

Såg på Batman i måndags kväll. Mörk och dyster, men ändå så brillant! Att Heath Ledger är grym som Jokern vet väl alla vid det här laget, och jag tänker då inte dementera detta faktum, men samtidigt kan jag inte annat än fråga mig om han inte delvis spelade så bara för att han visste vad det handlade om? Jag vet att han är död, och det är sorligt, men kan det inte ha med saken att göra?
Nåväl! Inget att grubbla om, även om denna tanke faktiskt tagit en hel del av min tid i besittning, död är liksom död och om inget annat så får han i alla fall lugn och ro från all uppståndelse som hans prestation som Jokern skulle givit honom. Men för sjutton, se filmen om ni inte gjort det! Förvisso tyckte jag att den kändes lite lång med sina två och en halv timme, när det hela tiden hände något nytt som fick mig att tro att filmen skulle sluta och historien fortsätta i nästa film, men jag lovar! Den är värd sin tid i biosalongen! Och glöm inte att Christian Bale är en grym Batman. Må vara att hans röst blir lite väl "bra" när han ska vara mörk och mystisk, men det gör nästan rollen mer genuin.

Igår gällde det dock ingen film så mycket som en hockeymatch. Peter Forsberg, bröderna Sedin med flera var nämligen och spelade på Luleå Golfklubb, där jag råkar arbeta, och vips så hade man inte bara sett stjärnorna, utan också fått en fribiljett till vänskapsmatchen som skulle utspelas mellan dessa storstjärnor och Luleå HC. Detta triggade min gamla vilande hockernerv till sådan grad att jag visst smittade ner några barn till att hojta och ropa med mig. Mina arbetskamrater menade genast att jag borde ta plats i klacken.. Det kliar faktiskt efter det. Gissa om jag ska se fler matcher i höst!

Så var vi inne på dagens datum: Onsdagen den 6:e Augusti 2008. En dag som ägnats åt arbete, golfspel och uttömning av förråd så att Sandra kan borra upp skohyllor medan jag ägnar min helg åt lajv i Skellefteå. Jag har packat vad som packas kan och sitter nu och spelar på Vampiri. Halva dagan ledig i morgon, men jag är under skarp tidspress. Ska hinna färga håret, akuttvätta, göra ett försök till att hitta dugliga lajvskor / skål och sked, samt införskaffa mat innan jag har tänkt samåka med en viss Karin till Tälleberget.

Måtte det inte regna så mycket som väderprognosen menat.

Slut på veckan

Idag var det tänkt att jag dels skulle klippa greenerna vid fyra i morse, fram tills åtta på ett cirkus, sedan spela golf i ungefär två timmar för att sedan besöka ostindiefararen Götheborg för att avsluta dagen med badminton.

Dock så är jag trött, nysig och snorig så jag dissar nog skeppet om jag ska vara helt ärlig. Är inte alls taggad för något skepp nu, knappt heller för badminton, men jag har hört att det är nyttigt att röra på sig. Har jobbat både lördag och söndag nu i alla fall, så i morgon är det tänkt att jag ska deala med chefen så att jag eventuellt kan fredagen ledigt och kanske också hela eller halva torsdagen. Allt för att jag ska ha en större chans att bli riktigt lajvhyper till helgen. *fniss*

Men först: Godnatt!

RSS 2.0