Mediahoror

Efter en helg med SVEROKS riksmöte som huvudpunkt så känner man sig ganska nöjd. Det var inte alls så plågsamt och långdraget som man kunde tro när man visste att man hade tre dagars möte framför sig. Hela helgen fläckades med roliga händelser och man känner sig rätt nöjd över att ha varit en av de styrande till ett så pass stort förbund som SVEROK ändå är.

Igår gjorde jag alltså inte mycket alls, annat än att ta igen förlorad sömn och pyssla lite hemma. Idag väcktes jag av att arbetsförmedlingen ringde och ville ge mitt nummer till en journalist från P3. Visst, menade jag, och somnade om. Inte lönt det, för tre minuter senare så ringde han upp. Jodå, visst ville han intervjua en skåning som knappt bottt i trakten två månader och visst, det kom med på sändning också. Dessutom om ett politiskt ämne gällande en skuggbudget Socialdemokraterna tagit fram gällande arbetslösa ungdomar. Helt galet! Länken finns här.

På så vis har både jag och min syster visat sig vara fenomenala mediahoror trots att trakten kryllar av folk som absolut bott här, i Luleå, längre än vad vi har. Hon har lyckats täcka upp Dagens Nyheter och Sveriges Television gällande nedläggningen av F21, och jag har tagit mig an P3. För att se hur pedagogisk och korrekt min syster är kan ni bara klicka här.

Vi som aldrig varit med på någonting annars är plötsligt i "hetluften" bara för att vi råkat vara placerade i Luleå. XD
Fortsätter det så här kanske jag får ett jobb av bara farten. *garv*

Bortahelg och nedläggning

Nu är saker och ting packade och klara; utom en sak, nämligen shampoo och balsam. I morgon åker jag nämligen till flyget här i Luleå för att spendera en helg i möte nere i Linköping, och förhoppningsvis också i något lite roligare. Just hur ett riksmöte går till vete katten, men som sagt: något kan man nog lära sig. Inte helt illa att bli invald till att vara ombud och allt betalas ju av Sverok (Sveriges roll- och konfliktspelsförbund), så om inget annat får jag spendera några nätter på ett hotell. Den här gången har jag packat ner både bikini och baddräkt därtill, för jepp, hotellet har pool.

Således blir internet lite VildKattsfritt, och det är inte ofta ska sägas. Ska bli spännande att se vad som händer på Antioch under tiden också. Antioch som är ännu ett rollspel som sker över internet med irc som bas.

I vilket fall ska det blir roligt. Kanske man till och med kommer ut till Linköping city på lite underhållning. Vem vet? -Lite- fritid har vi trots allt, även om det verkligen är LITE.

Dessutom har vi fått reda på att F21 här uppe i Luleå eventuellt ska läggas ner, så nu är frågan hur länge man stannar här. I "värsta" fall kan det bli flytt redan om ett år igen. Om jag inte hittar jobb eller något på vägen. Om inte så tar jag nämligen chansen att flytta med systern en gång till, för i sådana fall kommer hon tacka ja till att bli förflyttad till Såtenäs, strax utanför Lidköping. Gratis flytt tackar man inte nej till, för i sådana fall går det på försvarets pengar. Pengar de kunde sparat in istället för att slå ner ännu en flottilj.

Riksmötet

Jag ska iväg på SVEROKS (Sveriges roll- och konfliktspelsförbund) riksmöte nu till helgen och har äntligen fått reda på när flyget går. Fatta vad roligt! Åh, själva mötet blir säkert dör-trist, men man kan kanske lära sig något. Dessutom får jag bo på ett, till synes, fint hotell som har bad och har nära till Linköpings centrum. Yey!

Synd bara att jag är så gott som luspank, men å andra sidan är det bara bussarna till och från flygplatserna som jag behöver betala för.

I alla fall så blev jag, precis nu, helt pigg och galen bara för att jag med ens blev medveten om att jag faktiskt ska åka! Och något roligt kommer jag absolut kunan hitta på. Ska inte glömma att ta med mig baddräkten. Eller bikinin kanske? Är ju ändå en relaxavdelning så det kan ju passa bra med det senare. Kanske skulle man, bara för säkerhets skull, ta med sig presentkorten på systemet? *vissel*

Jag har dessutom hunnit fundera på två saker till. Dels vill jag tatuera mig, men det har ju nämnts förr. Men vad som är nytt är det faktum att jag funderar på att pierca underläppen. Varför?
Let me show u;

         

Jag tror faktiskt att det kan komma att bli riktigt snyggt. Och om inte så läker det!
Bara jag kan blunda när de gör det så. :D

Till Fray

Bara för att jag fick låten av Xhakhal och tyckte att den kunde passa "förhållandet" mellan Fray och Verdandi. Kanske inte passande rakt igenom, men i gensomsnitt så... *he he he*



Took a right to the end of the line
Where no one ever goes.
Ended up on a broken train with nobody I know.
But the pain and the (longings) the same.
(Where the dying
Now I'm lost and I'm screaming for help.)

Relax, take it easy
For there is nothing that we can do.
Relax, take it easy
Blame it on me or blame it on you.

It's as if I'm scared.
It's as if I'm terrified.
It's as if I scared.
It's as if I'm playing with fire.
Scared.
It's as if I'm terrified.
Are you scared?
Are we playing with fire?

Relax
There is an answer to the darkest times.
It's clear we don't understand but the last thing on my mind
Is to leave you.
I believe that we're in this together.
Don't scream there are so many roads left.

Relax, take it easy..

Relax, take it easy..

Relax, take it easy...

For there is nothing that we can do.
Relax, take it easy
Blame it on me or blame it on you.

Relax, take it easy
For there is nothing that we can do.
Relax, take it easy
Blame it on me or blame it on you.

It's as if I'm scared.
It's as if I'm terrified.
It's as if I'm scared.
It's as if I'm playing with fire.
Scared.
It's as if I'm terrified.
Are you scared?
Are we playing with fire?

Relax
Relax

Länkar till bilder

Det är rätt illa, men äntligen fick jag tummen ur röven och fick upp det ynka tre bilder jag fick med mig från GothCon, samt några bilder från min och Challes gemensamma födelsedagsfest. De går att finna här. Bara att klicka på bilderna för att komma framåt.

Dessutom kom jag på att jag nog slarvat med att få upp en länk till alla de bilder som Linus tog på festen vi hade, så jag gör det nu! Många av dem blev jävligt fina. :D

image61

Jag och My får Annika till att skratta riktigt gott och därmed säkert tjäna in femton år i livstid!

Bloggar för hela slanten

Pill, pill, pill, knåp. Ja så har det sett ut, eller hörts, ett bra tag nu och undra på?! Jag suger på HTML-koder men inte har jag vett att ge mig heller. Nej nej, för fan, hellre dör jag! Men till slut är den ändå klar; Beams dagbok! Och utöver att jag vill ha mellanrum mellan inläggen och slänka bort "länklistan" långt mer åt höger, så ser den annars fullt duglig ut. Fick dessutom hjälp med titeln av Wera. Yey!

Idag kom jag för övrigt för sent till gruppmötet på Arbetsförmedlingen, men kom undan med en ursäkt och löfte om bättring. Typ. Jag slapp till och med undan det senare. *he, he* I vilket fall så kom jag i rätt god kontakt med flera nya personligheter och även om dem är en del år yngre än mig, så tycker jag att det känns bra. Knappast som om jag har många restriktioner kring vilka jag umgås med, eller än mindre; vilken ålder de bör ha. Trevliga typer i alla fall, även om hela gruppen inte faller in i den kategoriseringen. Men som vanligt så har jag både selektiv hörsel och syn så de faller, som alltid, till bakgrunden.

I morgon är det tid att ta tag i deklarationen. Jag räknar med att det ska gå rätt fort och samtidigt så kan jag passa på att slänga ut en hög papper som inte länge är till någon nytta. Två ting i en smäll.

Annars är det, som alltid, en hel del spelande i luften. Igår hann jag dessutom med syskonskapet, så att Adana kunde gå omkring och vara självgod och bara därför uppdaterade jag förstås hennes dagbok också. Ville annars slänga Noominas, mycket för att den är jobbig att skriva, men också för att hon så sällan spelas. Men tji fick jag för minsann om jag kom på hur man gjorde! Men det löser sig nog, det med.

Nu, däremot, blir det nog fan säng för mig.

Undrar vart jag gjort av fjärrkontrollen till datorn...

image60

Beam. Tecknad av Verdokai

Snön ligger tjock på taken

Snön har ihäridigt fallit sedan i går vid fyratiden och slutat ganska exakt nu. Jag är inte helt säker, men jag kan ga mig fan på att det är ungefär tre decimeter snö som fallit under tiden. Mysigt! Samtidigt är det svårt att fatta att det snart är första maj. Våren finns helt enkelt inte närvarande, annat än att småfåglarna sjunger så deras hjärtan kunde brista! Helt sjukt att veta att det ändå var sjutton grader när jag lämnade Växjö för ungefär två veckor sedan, och att södra Sverige borde ha världens vår nu, medan vi just haft "snöstorm".

Har dessutom haft besök under helgen. Lägenheten invaderades av en styck Wera och en styck Jenny, samt ett besök av Wilper. Därmed hann vi spela Officerare och Gentlemen där jag, hör och häpna, tog hem hela spelet! Yey!
Har under den gångna veckan också invigt den dansmatta jag köpte av en tidigare arbetskamrat vid namn Alex, och insåg att det var fett med kul. En viss sorts motion, helt klart, för svettig blir man av att studsa omkring som en kanin på speed på en plastmatta. Tur man har en gnutta taktkänsla i alla fall, för annars hade jag fan inte klarat ut skiten. *haha*

Dagens "to do" handlar om att dra sig in till stan, något jag ska göra när som helst nu. In till Försäkringskassan ska jag springa, ta mig an ett dokument och fylla i det, löpa bort till Arbetsförmedlingen och försöka få det stämplat och klart, samt lämna in mina dokumenterade meriter medan jag ändå är där. Sedan ska jag in en tur på Willys och köpa hem salt och shampoo innan jag far hem igen. Därmed bör jag få nya pengar om två veckor, ganska exakt.

Anledningen till att jag sedan ska hem rätt fort är enkel; Vicotnik har nämligen givit sig fan på att spela vid 17-tiden, bara för att klämma åt min stackars karaktär lite över det spel som heter Antioch och är inspirerat av Matrix-triologin. Allt spelas i text över irc. Skitkul, helt enkelt.

Ja, jag är en nörd.

Och förresten, stämmer min deklaration så ska jag få tillbaka en 6000 kronor! Yey!

image59

Inte jag som tagit bilden, men visst är den fin? :D

Goda grannar

Återigen slås jag av vilken skillnad det är mellan att bo här och i Gävle - utöver att snön faller som om det vore januari igen och jag sett snöskotrar.

Skulle ner till tvättstugan och boka om min tvättid och möter en dam där på ungefär 50 år som står och röker. Frågade mig om det var jag som tvätade i tvåans maskiner, för i sådana fall hade hon torkat mina kläder. De hade ju legat där så länge så hon hade slängt in dem i sin egen torktumlare och tvåans torkskåp. Nu var det ju inte mina kläder, för min tid skulle just till att börja, men hur vänligt är inte det? Om de nu legat i maskinerna sedan nio, som hon sade, så var det ju tid att få dem torkade. Ändå visste hon inte vems kläder det var.

Här kan man tala om grannsämja!

Och ute snöar det, som nämnt, och jag ska - för tredje dagen i rad, iväg till Arbetsförmedlningen. Denna dag för att se på en film vi skulle sett igår. Alltså blir det för mig att tvätta ikväll, men nu ska jag i alla fall få det gjort. Ordentligt. Men under tiden sitter jag i skidunderkläder, försvarets yllesockar och byxor i väntan på bussen som går om en halvtimme. Tänkte passa på att vandra bort till biblioteket sedan också, när jag ändå är ute och pulsar.

Igår kom dessutom möblerna! Ett soffbord också och rummet saknar bara gardiner. Och så funderar vi på att skaffa oss ett akvarium! <3

Snart tid att ta bilder av lägenheten känner jag.


Möbeljakt

Om Emelie tycker att hon är dålig på att uppdatera sin blogg, så är det inget mot vad jag är, men nu ska vi ändra lite på det!
Kom ju hem i tisdags och har haft saker att göra sedan dess. Dessutom har jag hunnit med att bli sjuk en runda, eller hur man vill kalla det. Är inte fri från besvär ännu, men utan feber så får man snällt aktivera sig. Inte för att jag inte gjorde det under helgen, för då firade vi att Elin fyllt år och passade på att invadera hennes lägenhet och gå ut och gå med hennes spets (hundras), samt spela Panty Explosion! Det senare är ett rollspel med fullt dugliga regler. *haha*

Dessutom har jag hunnit att besöka Boden och hälsa på hemma hos både Wera och Jenny, bli bjuden på mat, bli utskälld av hund och tittat på Scrubs med tysk dubbning.

Idag skulle jag däremot göra något så tråkigt som att tvätta, men dum som jag är så har jag bokat in det så att det totalkrockar med mitt inbokade besök på arbetsförmedlingen. Smidigt. Istället blir det att boka om tills i morgon då jag har hela dagen ledig.

Däremot ska vi ut på möbeljakt ikväll. Vi finkammade Blocket igår och fann både intressanta fåtöljer, bokhyllor och tv-bänk som vi ska ut och se över. Ikväll blir det att fara ut och se över fåtöljerna, samt gå in mot city och se över tv-bänken också. I morgon kväll ska vi undersöka bokhyllorna och med lite tur så blir det hemkörning med allt i morgon. Yey! Fast hemkörning och hemkörning. Troligtvis får vi hyra en lastbil på Statoil och själva baxa in allt, men vi ska se om vi inte kan flirta till oss lite assistans.

Så här ser de tilltänkta objekten ut;


Notera att vi bara ska ha sofforna från den sista bilden. Någon måtta får det vara.
Därmed skulle vardagsrummet börja bli klart också! Vi fick nämligen hem lamporna, mattan och handdukarna från IKEA igår.



Så jävla bra att man kan beställa hem vissa varor från deras hemsida. Alltså ska jag bara beställa hem min bokhylla sedan så borde allt vara klart. Ja, utöver gardiner till mitt rum och vardagsrummet då. Men detaljer!

Ooops I did it again!

Fest igen! Denna gång var det ett tidigt firande av att jag ska komma till att fylla min tjugofemte vår! Allt tog plats nere i Växjö tillsammans med min tidigare klasskamrat och vän Charlotte, aka Challe.

I stort så kom väldigt få av dem som bjudits in från min sida av bekantskapsträdet, men eftersom vi har många gemensamma bekanta här i Växjö (där jag nu skriver detta) så blev det knappast folktomt. En 30 personer dök upp och vi hade det, om jag får säga så själv, riktigt trevligt. Fredrik, aka Vicotnik, blev dock den enda som kom från min sida, men också han verkade ha haft det trevligt trots att han, i brist av taktkänsla, fick minst fem tränare på sig. *flin*

På plats serverades det Fucciata-bröd med rödlök och vitlök, ostpaj, grönsallad och pastasallad, dipp med och utan vitlök samt kycklingspett. Efterrätten bestod av Glassbuffé och delicatobollar. Tror nog inte någon gick hungrig därifrån trots att vi höll på i lokalen från 18.00 till runt sex på morgonen.

Jag själv stannade inte riktigt så länge däremot, även om det var bra nära, för minsann om inte jag... Lämnade en del av städningen bakom mig. *flin* Men det var ändå att komma åter till lokalen vid 11 efter tre timmars sömn på ett ungefär. Städade och moppade, slängde x-antal sopsäckar med skräp och lämnade åter nyckeln utan minsta anmärkning. med hjälp av en trött Challe och en ännu tröttare Majken (Mikael).

Speciellt var att jag faktiskt slängde ut en gäst. Ett par oväntade sådana dök upp efter midnatt varav en av dem inte kunde uppföra sig. utan pardon fick hon en direkt order om att lämna lokalen. Vad som däremot var intressant var att hon, efter lite övertalning från en tredje individ, fick komma in igen. Det medförde att vi talades vid en smula, och trots mitt bryska sätt så fick jag intrycket av att jag ändå hamnade på den goda listen. *haha* Jag säger ju att jag är uppskattad. Inte ens folk jag slänger ut är arga på mig. *garv*

Allt som allt så ska jag få upp bilder från diverse ting, även några få *harkel* från GothCon. Troligtvis läggs de upp på bilddagboken, men eftersom jag ännu inte är hemma, så får ni nöja er med Linus blogg så länge!


RSS 2.0