Britain's Got Talent

Genom YouTube så har jag skaffat mig lite koll på läget i Britain's Got Talent och tänkte här presentera någar bidrag som jag tycker är fantastiska. kan komma fler för jag är inte helt säker på att alla semifinalister är uppe ännu. (Minns jag inte fel så ska det vara fyrtio stycken) men här är två favoriter i alla fall.

Andrew Johnston - Sjunger som en ängel rent ut sagt!



George Sampson - En fenomenal ung dansare som inte kom till semi-finalen förra året men nu ger revansch!


Diskare?

Handledare är ett jävla gissel att få tag på. Återkommer 12.40 var meddelandet först, nu har jag ringt och har fortfarande inte fått svar. Bara att försöka igen.

Fixade parkeringsplats till bilen idag. Tog Porthos med mig bort och träffade på ett antal hundar på vägen. Naturligtvis. Nu bryr sig katten inte över höven, ska till och med fram och nosa på dem genom staketet, dumma djur. Bra för honom att få komma ut däremot, det är bara häsosamt för honom. Men jisses vad damen på områdeskontoret var förvirrad. I och för sig vänlig och trevlig hon med, men någon koll hade hon ju inte. Fick dock klart att syrran också ska skriva på bara, sedan är allt i sin ordning för parkeringsplatsen.

Har legat av mig lite med jobbsökandena, men ska ta tag i det igen. Under tiden strular jag med mitt exjobb. Korttidssjobbet som gick ut på att intervjua främlingar på stan gällande SJ-s reklamer. Nog det tråkigaste jobb jag tagit, men vad fan ska man göra? Försökte fixa det i alla fall, men nu visar det sig att man gjort många misstag. Fine, i värsta fall få de väl dra ner på utbetalningen om SJ inte är nöjda, vad annat kan de göra?

Borde väl försöka få tag i Fanny så jag kan avsluta loggen mellan Adana och Cestorian de Maleí, men har varit så insnöad på Antioch att jag helt enkelt tappat bort syskonskapet på vägen. Blir väl så när man avslutar ett kapitel på 43 sessioner på sju ynka dagar. Intensivspel deluxe. Kanske borde vi introducera Vicotnik till syskonskapet så vi kan pendla mellan spelen? Tredje gången jag leker med tanken. Tredje gången gillt?

Haha!
Bara för att jag skrev att min handledare var svår att få tag på, så fick jag naturligtvis tag på henne. Och minsann, hon hade fått frågan på om hon kände till någon som kunde tänka sig att arbeta som diskare på en mindre restaurang. Tjing! Hon ville rekommendera mig! Yey! 50-100% och över sommaren. Hit med disken säger jag bara!

Och när jag ändå var duktig nog att spana in Emelies blogg så ska jag stjäla det här klippet som hon, i sin tur, fann i Felicitas blogg. Textad skånska från radio smf som är Trelleborgs (Emelies gamla hemstad) lokalradio. Jag skojar inte, detta är sjukt roligt! :D



Och bara för att tydliggöra att vi.. öh.. dem, låter olika även i skåne, så kommer jag slänga till det här klippet också. Här har vi en dialektal karta över hur skånskan låter, och var. Med god förklaring! :D


"Ny" bil!

Vi har köpt bil! En enkel gammal Opel kadett i1.6 för ynka 2700:-  Allt bara för att systern min satt och kollade bilar på blocket och hittade denna. Vad tusan, tyckte jag, jag ringer och hör om den är kvar. Finns där bara däck och motorvärmare så är det ju ingen utgift.
Sagt och gjort! Den är inte snygg, men det finns plats för stereo och sladdarna är redan dragna till extra högtalare så det ska nog fan bli musk i åbäket också så småningom. :D  Syrran som står för bilen dock, men vi kommer att dela på den. Ska baxa upp vinterdäcken en dag, sedan ska hon få byta lampa på vänster bak medan jag ska se till att fixa parkeringsplats för eländet. Men bil, igen. Yey!

Här kommer en vinterbild på den.
Vår

Dessutom har jag satt ut en annons på medryttare.nu för att se om det finns intresse av att ha mig som delaktig i en häst igen. Här finns gott om kallblod här uppe har jag uppfattat, så med lite tur kanske jag får svar från något riktigt bra. Svarade själv på en annons om en fjordingsägare som sökte lite assistans, men hon tyckte att jag var för lång. Förståeligt med tanke på att djurets mankhöjd låg under 150 cm.

Dessutom har björkarna börjar slå ut så nu börjar här bli grönt på riktigt här uppe, trots regn och hagel mellan solstyckena.

Sammanfattning av läget

Här händer faktiskt inte mycket. Jag spenderade fredagen med att spela badminton i flera timmar (läs: strax över två) tillsammans med min syster för att vi sedan skulle åka till Willys och handla mat för flera hundra kronor. Blev upphämtade av David, aka Archin, för att äta lite kvällsmat hemma innan vi stack iväg för att se Lulespex. Var rätt trevligt, flera godbitar att bruka sig i framtiden om man vill citera något dumt, men var inte det roligaste jag sett. Fast sedan jag och Helena såg Tutankhamon i Lund så har vi faktiskt inte sett något roligare så snart får vi väl sluta hoppas. *flin*

Under lördagen så baxade jag ut mig själv och min dator till Boden för att sysselsätta mig med rollspelsLAN vilket resulterade i en hel del loggar på Antioch. Inte illa det, speciellt eftersom alla mina tre individer blev mer eller mindre upprörda. *garv* Kvinnor!

Söndagen slappade jag mig emst igenom. Fick lite födelsedagssång av Weras mamma och blev bjuden på pizza. Väl hemma så grillade jag och syster på balkongen och minsann om inte både mor och far kom ihåg att jag fyllde år i år igen. De har aldrig varit så bra på att minnas våra födelsedagar som sedan vi flyttade hemifrån. Rätt otroligt.

Jobbet jag hade är också slut (Tack gode Gud!) och nu väntar jag bara på lönen. Har dock sökt några nya, inte minst eftersom min handledare gladeligen rekommenderande mig till ännu en tjänst. Får se hur det blir med det. Fick dessutom mail från lajvarrangörerna idag. Yey! Lajjjjjjjjv! Jag kommer garanterat bli hyper. :D

Och för nördar som mig, och som råkar bry sig, så har jag återigen lyckats uppdatera Beams dagbok, så det går att läsa här.

Hårfix

Tid att göra något åt håret igen!

Före:

Min hårfärg innan jag fick ryck åt att göra något åt det igen. None

Efter:

... den som väntar på något gott väntar aldrig för länge? Jag fick göra om försöket idag, tack vare en present från min syster och sambo Sandra. :D

Nu börjar håret torka i alla fall:

Min hårfärg efter blekning

*garv!*
Ska ta en bild till senare, när håret mitt är torrt och ljuset bättre. I morgon med andra ord.

------

Sådär, nya bilder klara! Kommer ta en omgång blekningsmedel till, men visst blev det härligt orange, håret? :D

Mitt hår efter blekning och torkning Nyblekt och torkat2
Är dessutom rätt yrvaken här. XD

Musik! <3

Detta blir nog första och sista gången jag tar anställning som en av dem som ska störa folk på stan. Dels uppskattar jag inte riktigt att jag ska arbeta ensam, dels är jag rätt starkt medveten om att mina förfrågningar om folks minuter rätt ofta är oönskade. Inet minst därför att jag själv brukar tycka så. Ändå har jag klarar av en hel del under dagen, även om jag onkligen måste ut i morgon med. Många är både trevliga och hjälpsamma, som alltid, så det gäller mest bara att förbise att de flesta ändå har annat de hellre vill göra än att svara på frågor en främling ställer dem.

I övrigt så spanade jag ut över YouTube i natt och hamnade bland massa filmer från uttagningarna av Brittains got Talent, vilket gav en hel del fina minuter! Vad folk kan fastän man knappt kan tro det! Jag hittade dessutom fin musik! Bara det! Gruppen Scala består av fyra unga kvinnor som spelar klassik musik med inslag av moderna slagverk och undertoner till deras eldrivna stränginstrument. Slänger upp en u-tub-film här för er att lyssna på. Annars finns deras musik också här.



Annars flyter allt på rätt fint faktiskt även om jag nog fan ska börja ta tag i min kondition och min vikt en smula. Inte för att den egentligen ökat, på något håll, men visst börjat det locka efter att orka mer? Ska se efter ett par bra joggingskor till helgen, sedan ska jag faktiskt börja se över mina matvanor också. Kanske börja hälla i mig de förskräckliga proteindrinkarna? Huuu....

En morsa senare

Hör och häpna, men jag har fått jobb. Förvisso bara för en dag eller två (enligt deras beräkningar) men i alla fall. Ska göra en undersökning för SJ angående deras reklam och så. Blir till att gå ut och ställa sig på stan i morgon för att fråga ut främlingar angående reklam. Blir säkert skitbra. *haha*

Mor min har hälsat på oss i långhelgen. Var rätt trevligt, men samtidigt är det jobbigt. Av någon anledning decimeras vi alltid till att bli en femton år när hon är i närheten. I alla fall då och då. Vet inte riktigt om det beror på oss, men samtidigt så beter hon sig själv som om att vi aldrig blir äldre heller.

I alla fall så passade vi på att låna en hyrbil och köra runt i trakten. Vi kom därmed genom följande orter, i ordning:
Boden, Överkalix, Övertorneå, Torneå/Haparanda, Kalix och tillbaka till Lueå. Därmed hann vi se några renar och en korp! <3 Aj löv korps! Åt i bilen och skrattade åt morsan som inte visst i vilken bil vi satt och väntade på henne, hann se Kukkolaforsen och köpa rökad sik (fisk), besöka Ikea och en av världens största godisbutiker Candy World. Det ni! Blev både Toblerone och över ett kilo lösgodis! Yey!

Dessutom åt vi ute i Luleå, men maten var inte något att hänga i granen direkt. Såg och hörde också Debbie sjunga under första maj samt att vi fick sova i soffan i skift. Alltid trevligt med besök, men det är faktiskt skönt tat morsan åkte hem ändå. Hon är för gammal för att sova i soffa, uppenbarligen.

image65

 En ren i sommarpäls, för er som inte sett en. :D

RSS 2.0