Nybörjargolf

Nu har jag, vid två tillfällen, varit på golfkurs. Igår lärde vi oss att svinga sedan fick vi börja skjuta på bollar. Något som vi fortsatte fritt med idag eftersom vår teorilärare låg hemma med borelia och det inte nått ut till oss kursdeltagare. Vad jag kan säga så långt, är att det är rätt svårt. Lätt men svårt, om ni förstår vad jag menar. Tankesättet är nytt och ovant, rörelserna likaså, men jag anar redan nu, att när det bara fastnat ordentligt i hjärnan så kommer det nog glida på rätt bra. Men planerna att bli nästa Annika Sörenstam kan vi glömma. XD

Själv går det i vågor för mig. Några slag är jag helnöjd med. De kommer högt och långt, medan jag andra gånger gör rätt rörelser men missar bollen, eller knappt träffar den alls, vilket jag tror beror på att jag, trots att man inte får, rätar upp benen ändå. Men kul är det och vädret har blivit så väldit fint med ens!

I fredags jobbade jag dessutom för första gången. Vick "vibrera" vilket innebär att man plattar till greenen (området med hålet och flaggan) med tumlare. Det är den lättaste uppgiften för det kräver inte att man håller sig inom speciella kanter. Dessutom döpte jag masiknen till Otto. *haha* Psykobruden i gänget med bara karlar har redan börjat ta för sig.

På kvällen sedan åkte jag och Sandra för att spela på Lasergame strax utanför Boden. Två timmar och fem spel höll vi på, sedan var man svettig vill jag lova. Jag var halvdöd och hade först tänkt att åka hem för att sova (var ju uppe sen fem och har inte jobbat ordentligt på ett år!) men eftersom det typ var festival i Boden slutade det med att man var full och glad och störde folk i Boden istället. Fick sightseeing runt hela stan. Åt på Max klockan två när solen gick upp efter att knappt ha orkat sig ner under horisonten, och kom väl till sovsoffan vid fyra eller så. Vid nio körde Sandra oss hem sedan slumrade vi hemma en stund innan jag drog iväg till golfklubben, sedan till Boden igen för lite rollspel.

Så rätt mycket gjort på ingen tid alls, men det känns bra. Även med stela nystartade golfmuskler.

Snyggingar!

Blev ingen golf idag eftersom det blev inställt, däremot fick jag något att draggla över och en fin bild som visar just vad som är värt att se numera. *Nihihihihi*
Bilderna i bilden går att se på hos Verdokai på deviantart.



Två favoriter i min lilla samling på deviantart!

Jobb!

Jag fick jobbet på golfbanan utan problem! Börjar i morgon och kommer köra säsongen ut, hur lång den nu blir.. Redan idag så ska jag få gå på golfkurs, gratis, för att få lära mig spela just golf. Ska bli så jävla roligt! Gratis är gott och även om jag inte direkt varit intresserad så är jag lätt nyfiken nog till att genuint vilja prova. Vem vet, jag kanske kan bli nästa Annika Sörenstam?

Och bra lön har jag också för att spendera tiden utomhus i kläder jag får, medan jag kör traktor och gräsklippare och gudarna vet vad! Fixa bunkrar och se över greenen. Nu ska jag bara se till att köpa allergitabletter också så jag inte får allergibesvär ifall att vädret faktiskt skulle bli fint någon gång.

Åh, så spännande och roligt det ska bli, även om jag eventuellt kör ihop lite med lajvplanerna, men det ska inte vara några större problem eftersom jag oftast har helgerna ledigt. Men tydligen finns det en helg i månaden de fösöker se till att man klipper lite gräs, men det var tydligen så eftertraktat att det inte skulle vara några problem att ge någon annan tiderna. Mycket lön för litet arbete eller hur det var. Så jävla najs! *studsar*

Så se upp i framtiden, för det kanske blir som så att jag börjar skjuta golfbollar omkring mig, på riktigt!




Jobbchans

Kom sent i säng i morse (eller tidigt kanske?) och hinner knappt somna innan mobilen ringer. Visar sig att det är personal från arbetsförmedlingen som ville ha tag på mig och tipsade mig om ett arbete på Golfklubben här i Luleå. Men tjena! Jag ringde arbetsgivaren direkt och i morgon ska jag leta mig ut efter att ha dumpat av Sandra på hennes jobb.

Tydligen behöver de en arbetsvillig person som ska köra gräsklippare och.. sådant. Inte vet jag vad man gör på en golfklubb men man kan ju alltid se över saken. Om inget annat så är det ju bara säsongsarbete och jag kanske lär mig något på vägen därtill, så shoot! Ska väl inte ropa hej ännu, men ska i alla fall bli kul och se stället. Sedan blir det kanske jobb därtill. Håll tummarna!

Firade midsommar i Linköping och kom hem i måndags, efter att ha missat ett flyg! Tack snälla SAS för att jag fick en ny biljett utan att betala ombokningsavgift! Och allt bara för att det gick två plan till samma destination på samma klockslag. Fattar inte att jag inte såg det! Det andra planet, med Fly Norweigian, var nämligen nästan två timmar försenat och där satt jag och vänta bara för att, vid ombordstigning, få veta att det var fel flyg! Gnargh!

Men det löste sig ju i alla fall. Tack goda Gudar för snälla människor! Dessutom hade jag det riktigt trevligt i Linköping och fick spelat Beach Volley, blivit en smula solbränd, klätt midsommarstång och spelat gitarr hero. Bilder finns på Bilddagboken under den 20:e juni, även om dem inte är många. Och jag verkar ha gjort nytta också för Snigel och hans roman och bara det känns bra. :D

Tvivelaktigheter

Sitter här på balkongen igen. Varmt väder, om än med vind att fläkta av en lite. Nackdelen med att bo invid havet?

Dagen till ära så har jag besökt biblioteket för att återlämna boken Hannibal, samt fixa utskrifter så att jag kan skapa ett bankkonto till rollspelsföreningen Antioch. Som väntat så behövde jag underskrifter på de protokoll jag har, men det fixar jag i helgen så ordnar jag med kontot i Linköping på måndag. Dessutom fick jag de papper jag behöver, från arbetsförmedlingen i detta fall, till att skicka in till facket så jag får pengar därifrån igen. Jag blev för gammal (25 år) för att tillhöra ungdomsgruppen så de kickade ut mig att återvände till A-kassan. Inte mig emot! Lättare att få pengarna därifrån även om det först krävs pappersarbete.

Kvällen kommer gå åt till att tvätta så jag kan packa för att fira midsommar i Linköping. Vet inte vad jag ska ha på mig bara. Alltid dessa svåra beslut! Sade att jag hade tid med Antioch-spel mellan 17-19, för att sedan gå över till att spela World of Warcraft med Björn och Växjögänget. Jag får ju snart ett nytt minne till min dator, så då är det bäst att jag försöker komma upp till level sjuttio. :D

Diskuterade pengar med Sandra igår. Hon ville att jag skulle vara tacksam för att hon typ, spenderade 1000:- / månad i extra avgifter för min skull, men hon visste inte på vad. Finner det märkligt eftersom vi nästan betalar allting var för sig, så själv tror jag snarare att det beror på de möbler och den bil hon köpt, men vi får se. Vet jag bara vad jag ska vara tacksam för, så kan hon väl få min tacksamhet, men jag tänker inte höja henne till skyarna för något hon inte ens själv kan sätta fingret på. Ska ta upp det med henne igen efter att jag kommit hem. Hon är ju borta idag och kommer inte hem förrän till natten och i morgon bitti far jag, så lönt att ta upp det i natt är det inte. Speciellt inte med tanke på att de skulle ha någon företagsfest. XD

Och på tal om tacksamhet, så borde hon vara tacksam över att jag håller lägenheten städad, för det orkar hon själv aldrig.

Nu är det dock tid att prova presenten jag fick. Syrran gav mig en omgång hårtoning - mellanblond. Nu ska vi se vad som händer om man sätter sådant i blekt orangeliknande hår. *flin*

Ett, tu, tre!

Släktingar i alla dess färger och former är vad jag ägnat lite tid åt idag. Eller nå, det är en svag överdrift. Jag har ringt och talat med moster och faster, bror och syster (okey, den sista ringde mig, men likväl!) och även de sista två får väl hamna innanför fältet "släkt"? Tycker alltid att det är kul att höra hur det är med släkten i vilket fall. Och höra lite skånska igen! I vilket fall så grattade jag brorsan till studenten, vilket han tog i går.. öh, förrgår. Fick höra om en av hans fyllehistorier och inse att: ja, nog fan är vi säkt alltid.

Syrran ska vara borta ännu en tid och sedan är det bara dagar mellan att hon kommer hem innan jag ska åka och fira midsommar i Linköping. Har bestämt mig för att pierca mig! Jag -ska- göra det, även om jag misslyckades idag. Kom till dörren, skulle bara in och fråga vad det kostade, och insåg följande.

1. Det kommer säkert korta något som jag har råd med.
2. De kommer säkert ha tid nu direkt och då kommer jag att säga ja!
3. ARGH!

Så jag stod vid dörren i några sekunder, sedan vände jag. *Haha* Vad modig man är. Inte. Istället ska jag se till att få det gjort i Linköping, där jag kan ha stora starka karlar *host och harkel* att se över mig, eller rättare sagt: knuffa in mig så jag får det gjort! Det ska nog bli så bra så.

Men vad jag däremot fick gjort, tack vare att jag skulle hålla Elin lite sällskap i stan, var att få köpt tyg till att lappa ihop mina linnebyxor och sytråd att använda på gardinerna i röd sammet. =D Inte illa pinkat!
Och så fick jag veta att Nidum är inställt, men jag lägger nog in Storm istället som kompensation. I Boden! Det ligger ju till och med nära, till skillnad från alla andra resor jag tar mig för.

Pengabrist

Så mycket jag vill göra, så litet pengar! Jag vill bli miljonär nu! Och resa på alla lajv jag vill till och köpa alla lajvkläder jag vill ha! Everything! Och jag som sa att jag skulle på "En flaska med rom" men insåg att det skulle kosta mig multum. Sådant suger fett med rutten lök faktiskt. Och Karlsborg (eller vad fan det hette) ligger ju mitt inne i hela landet dit knappt tåg går och än mindre flyg. Djup, tung, suck!

Men nå, på lite ska jag ändå. Bröllop i Skåne, Sagor från Eterna i Skellefteå, Nidum i Timrå och eventuell midsommarfirande i Linköping samt en trolig resa till 08-land i slutet på juli. Pengar! Is so gone! Men roligt, roligt!

Och Patrik ska göra mitt Visbyharnesk som jag ska betala på avbetalning och gambesonen... löser sig. På något sätt. Ringbrynjan duger fint i alla fall och ge mig värk i kroppen. Speciellt med huvan på. *hehe*

Och idag har jag hämtat mina gardiner och så köpte jag en omgång blekningsmedel till, så nu ska vi se om jag inte faktiskt kan få håret ytterligare en tonart ljusare så att det faktiskt blir typ blont. Ska ta bilder med kameran som jag, hör och häpna, faktiskt tagit mig råd att skaffa batterier till.

Före:
Förebild

Efter:


Okey, så det syns inte så mycket med blixten som tar fram alla röda pigment, men det är lite ljusare, jag lovar!

Nattpromenad

Nu är klockan kvart i två och Porthos och jag har varit ute i ungefär två timmar. Skulle bara undersöka områdena här omkring, och gissa om vi gjorde. Hittade fina motionsslingor, villaområden där det ser ut som om varje hus har minst två bilar, radhus med tillhörande odlingslängor. Vi som bara skulle ut på en mindre runda, kanske på fyrtio minuter, hinner både småjogga (Jadå, katten med!) och gå småvilse. Kom ut långt mycket längre bort än jag först trodde.

Men jävlar vad här är fint! Luktar skog och lite blommor. Morgondagg och mossa. Jag är fan kär i den här trakten. Eller nej, lite lögn är det. Jag är kär i Sverige som så. Städerna är väl inte så mycket att hänga i granen, men naturen runt omkring!

Jag ska fan höra efter om någon är intresserad av att följa med och fiska någon dag, annars åker jag själv. Med Porthos, förstås. Vi behöver komma ut och nyttja sjöarna lite! Måste finnas något ställe med övernattningsmöjligheter. <3

Undrar bara var jag gömt mitt fiskespö.

Balkongvistelse

Sitter på balkongen för närvarande, mitt i solen. Är rätt skönt nu när det är så varmt och fint också här uppe i norrland. Bara att plocka ut datorn och sätta sig i solstolen precis som vanligt, fast utomhus. Eller i alla fall elvis utomhus. Fick ge min lilla balkonglåda med blommor vatten också.

Snart bär det dock av till ICA för att hämta ut mitt paket med gardiner innan jag ska iväg till Boden och träffa Janny och Patrik. Den förra för att förhoppningsvis låna symaskin och få ett cd-ställ. Den senare för att ta mått på mig och få tips om hur man gör en gabeson. Ifall jag inte bara köper en istället? Kan fungera minst lika bra och jag hittade i alla fall ett ställe där de var rätt billiga. Dugligt icka-dyra i alla fall. Måste dock fortfarande skriva ihop en roll till mig. Tur att Patrik är en av arrangörerna!

Annars är väl typ allt betalat nu, utom själva resorna. Blev dessutom bjuden på fest i Linkping för att fira midsommar och Martins födelsedag. Ser inte ut som om jag kan komma, men man vet aldrig. Kommer bara skatteåterbäringen i tid så är det ju fullt möjligt! *Hoppas, hoppas*

Fortfarande inget jobb för övrigt, men vem bryr sig?


Sommar, sommar och sol...

Bröllop och pysseltider

Så är det alltså bestämt! Såvida jag inte får jobb på halsen som kräver helgarbete av mig så ska jag ner till Skåne i slutet av juli för att gå på bröllopet mellan Tina och Tommy. Tina som är en tidigare skolkamrat till mig. Kul att bli bjuden fastän vi knappt umgås annat än då och då (läs: en gång om året) men det ska faktiskt bli riktigt kul. Jag ska komma ihåg att spara pengar så jag har råd att åka också bara, speciellt nu när jag sagt ja vid absolut sista dagen! Men om inte annat så får jag väl plundra mitt sparkonto, för har man lovat så har man!

Har mycket att göra annars. Så fort jag får iväg mina gäster idag, så ska jag se över lajven jag ska till, betala in anmälningsavgifter, och se över resterna av min ekonomi! Och så ska Porthos vaccineras och min syster borde få pengar så att vår bror kan få en ordentlig studentpresent. Och jag borde göra mig en tabard och en gambeson till lajven jag ska på. Spika upp tavelramarna och fästa upp min lilla anslagstavla. Låna symaskin av Jenny och fålla gardinerna av röd sammet som jag köpte på myrorna idag.

Vem behöver jobb?

Jag! Eller rättare sagt: Jag behöver pengarna, jobb har jag nog åt mig själv uppenbarligen.

RSS 2.0