Valpar, GothCon och Skåne!

Idag har det hänt en hel del trots att jag knappt rört på mig. Dels ringde folk om jobb i sommar, i det här fallet i samband med glassförsäljning, så i morgon ska jag på intervju eller dylikt. Inte för att det behövs, jag tvivlar på att det finns något där som slår sommarjobbet på Golfklubben, men man kan ju alltid höra efter.

Sedan hörde Sel av sig och berättade att hennes Kalizie har fått sina valpar! Fyra stycken blev det, där åtminstone två verkar vara chokladbruna och så var det två hannar och två honor! Ska bli så fint att se dem! Ska försöka få med mig syrran att se på dem när hon kommer upp igen. De är runt två veckor gamla då, så det är rätt mycket perfekt! De är ju faktskt inte så mycket att se innan dess, valparna.

Just nu är jag dock på gång att städa och tvätta lite. I mrogon kväll far jag nämligen ner till Göteborg och GothCon och därefter ska jag faktiskt ta mig ner till Skåne för första gången på ett och ett halvt år. Ska faktiskt bli skönt, speciellt som jag har Oskar till att passa katten och mata fiskarna åt mig medan jag är borta så att man slipper oroa sig för dem. Ska försöka få tag på Scully också så vi kan snacka skit medan jag är i trakten.

Är lite ont om pengar däremot. Inte nog med att hyran ska betalas som vanligt, utan dels ska bilförsäkringen förnyas och dels kom självrisken efter krocken på samma gång, så där försvinner hela min A-kassa denna gången, så det är tur man ska hem så man slipper köpa mat. XD

Och så får hästarna vara utan mig ett tag förstås, men så fort jag kommer hem igen ska ag börja aktivera mig i att finna en sele till Figaro så han kan börja köras in på riktigt. Åh, det skulle vara så roligt!

Men så, det var det, får se när jag dyker upp igen. Tar ju lite tid emellanåt! ;)

Bio: Shutter Island

Igår fick jag fråga om att gå på bio, så jag sket i föreningslokalen till fördel för filmen "Shutter Island". Här följer en förkortad sammanfattning från SF-bio:

" Året är 1954, mitt under det brinnande Kalla kriget. Sheriff Teddy Daniels och hans nye partner Chuck Aule kallas till Shutter Island för att undersöka det osannolika försvinnandet av en genialisk kvinnlig massmörderska, som tycks ha rymt från ett låst rum på det ogenomträngliga Ashecliffe Hospital. Omgivna av snokande psykiatriker och livsfarliga psykopater på en avlägsen, vindpinad ö förstår de båda poliserna snart att inget är som de först trott... "

Skådespelare:
Leonardo DiCaprio, Ben Kingsley, Emily Mortimer, m.fl.

Detta är verkligen en film som får en att börja tänka och analysera efteråt. En riktigt hjärnsnurrande film som sätter fart på fantasierna. Det fanns så mycket detaljer och så många åsikter om filmens innehåll att jag lär riskera se den igen, minst en gång. Kanske inte just på bio, men i alla fall! Det är sällan jag alls kommer igång så av en flm att jag aktivit känner behov av att diskutera den efteråt och diskussioner blev det!

Så, dagens tips är alltså att se på Shutter Island! Folk kommer inte ångra sig!


Utekväll!

Jävlar säger jag bara! Jag börjar uppenbarligen bli gammal och sliten som knappt känt mig så stel på en smärre livstid!

Var på inomhusfestivalen -30 i lördags, efter att jag varit i stallet och tagit hand om hästarna. Fint väder, lagom svalt, och jag kände mig rätt fit-for-fight. Hästarna gav mig inga bekymmer så sedan var det till att fara hem och göra sig i ordning. Nästa punkt var att åka ut till Oskar för att käka mat och så spelade vi Worms med hutt! För varje mask som dog skulle man alltså ta sig en jävel. Jag förlorade...

Så for vi in till stan för att förfesta hos Oskars pappa, där Freddy också infann sig. Lagom nära Kulturens hus.

Det var riktigt trevligt faktiskt. Jag var ganska bra på lyset redan innan förfesten hos Oskars farsa och blev inte mindre så på hela kvällen. Köpte inte minst drinkar till mig själv, men också till andra - folk jag inte ens kände. *garv* Lite speciellt det där. En tjej hade visst frågat om mig i baren, om man får tro Freddy och Joel, och själv var jag så översocial man bara kan vara. Såg på 1349 och på Unleashed, vilka båda är metalband. Så ja, det var bara att headbanga - vilket gör mig så där härligt stel! Speciellt nacken, trots att man generellt ska använda hela ryggslutet, men ja.. jag är väl inte direkt van helt enkelt.

Och så vart vi på puben. Heroes var rätt lagom belamrad med folk, så jag fortsatte min karriär inom socialt beteende och hade det riktigt trevligt. Stearin på byxorna får man leva med, och på vägen tjänade jag in 200 kronor på.. Ja vem fan vet? Jag kom i alla fall hem med 200 kronor i sedlar - som jag inte haft med mig ut och inte plockat ut på vägen.. Sådant är alltid lite...speciellt.

Fast det gick åt till att käka pizza igår. Mer eller mindre i alla fall. Hå jaja. Jag var så sjukt sliten ska ni veta. Inte riktigt så illa som det kan vara - för jodå, det kan vara riktigt jävligt - men stel och öm, med huvudvärk och med lätt illamående hela jävla dagen. Toaletten fick sig ett par besök också. Först efter 22.00 började jag känna mig mänsklig igen. Jisses Amalia säger man åt det! Men nu är dte på rätt håll igen, och jag behövde komma ut! Hade ju inte varit ute på över ett år tror jag!

Så, det var det. Ska försöka träffa Sel i veckan, skickar räkningar till syrran och sedan är det snart dags för GothCon! Wohoo!

Första turen med Hogge.

Numera kan jag skryta med att jag varit ute och ridit och inte bara kört. Tog nämligen hästarna i onsdags eftersom Karin är iväg och dansar till Arvingarna. Det började förvisso med att Karins varmblodstravare Vilja stod i Silvers hage medan Silver stod i hennes, där trådarna mellan de båda var sönder. Efter lite viftande och kickande från ett surt sto (som inte alls ville samarbeta) gav dock hästen upp och klev in på sin egen sida, och Silver stod snällt på sin, så att jag kunde få ordning på torpet igen. Eltråden knöts ihop och sedan fick jag äntligen mockat i ligghallarna.

Väl klar med det tog jag in pojkarna Hogge och Figaro och skulle till att pyssla när Silvers medryttare Sofie dök upp och frågade om jag ville följa med ut. Vad tusan, tänkte jag, och sadlade Hogge för att passa på att hänga med ut nu när jag hade sällskap. Hogge själv är ju bara tre år så att rida ut ensam är inte direkt en bra idé, så det är ju bäst att passa på medan andra faktiskt är i närheten.

Det gick dock riktigt bra! Vädret var härligt med sina minus två grader, solsken och vindstilla. En klarblå himmel, bländande vit snö och doften av varm häst.. det var så himla härligt, och grabben fick dels kliva i djupsnö, dels testade vi alla tre gångarterna - utan minsta problem. Känns så himla härligt när djuren är pigga och glada! Men han busade inte, och stannade snällt när det var dags för det. Duktiga häst! Det är så skönt att komma ut och röra sig dessutom. Kände genast att jag fick hur mycket energi tillbaka som helst! Lite stel i kroppen är jag förstås, jag som inte ridit på över ett år, men det kommer ju släppa snart.

Nu till helgen ska jag dessutom ut och festa, utöver att jag ska ha hästarna i morgon lunch igen. Blir -30 festivalen här i Luleå, och blir min första inomhusfestival. Ska bli riktigt roligt och förhoppningsvis passar byxorna jag beställt från Shock också. Ska hämta ut paketet lite senare idag! Spännande värre. Dessutom har jag fått mina "reklamprylar" också. Dels från spreadshirt (en t-tröja med mitt nickname på) och från fatestatement (en dog-tag med mitt nickname på), så nu är jag redo för GothCon i slutet på månaden! Speciellt nu när jag dessutom ordnat med så att jag kan posta inlägg till twitter från min mobil. Så man kan hålla rätt på mig (och så jag själv vet vad jag gjort). Twitter hittar man här.

Och ja, bilder har kommit upp (de få jag fick tag på) från maskeraden. De finns här.

Fjordingen Hogopax!

Städröj

Att vara emo-unge på kommando gick som det gick - åt helvete. Uppenbarligen har jag redan lyckats göra mig av med den tyngsta självömkan när jag for till lipen för någon dag sedan. Igår gick det nästan inte alls och jag somnade dryga tio minuter efter sänggång. Jahapp. Det var det alltså!

Idag är en ny dag och jag vaknade vid halv tio, bara för att välja att ligga kvar och smådrömma tills nyligen då jag klev upp och gick ner till tvättstugan. Det är nämligen städdag idag! Här ska tvättas, dammsugas, och den rena disken ska undan. Försöka dammsuga av gardinerna och småpyssla lite. Skura av badkaret inte minst!

Och nu har jag lite bilder från mi maskeradfest. Är bara tre som fastnat på bild, utöver akvariet och katten, men det är ju alltid något. Arvid kanske har någon bild han med, men dem har jag i så fall inte fått. Niklas skickade däremot sina som nu går att finna här: Bilddagboken.

Porthos vaktar akvariet

Här är ett spel ni borde prova btw. Ett enkelt litet flash-spel som heter Robot Unicorn Attack! Och jodå! Fullt med rosa, regnbågar, löjligt glad musik och en robotenhörning! XD



Saknar...

Livet går verkligen lite upp och ner just nu. Har kommit på att jag saknar Scully, som ju bor ända bort i skåne, att snacka med en smula. Skulle vilja ta lite vin, äta god mat och bara snacka en massa skit med någon överlag. Sel har ju varit upptagen och nu ska ju Kelizie få valpar också, så allting är lite på tårna nere i Byske - där Sel ju bor. Överlag har jag alltså känt mig lite hängig och kännt mig löjligt ensam. Undrar om det är nackdelen av att vara kvinna, eller om det är P-pillerna som jag började med för dryga månaden sedan? Man kan ju bli lite snurrig i kroppen när man börjar peta i sig en massa hormoner så det senare skulle inte förvåna mig, även om det helt enkelt bara kan vara en del av att leva.

Överlag saknar jag nog bara att ha lite mer kvinnor omkring mig. Inte för att det är något fel på grabbarna som jag umgås med, men de förstår inte ritkigt allt - av ganska naturliga skäl. Kanske är det till och med tur att det är så, nu när jag tänker efter. Lite av charmen är ju att män och kvinnor inte ritkigt ska förstå varandra, men ibland behöver man också träffa andra än rollspelskamraterna. Kanske är det tur att det snart är GothCon så man kommer iväg lite. Inte för att man lär träffa många fler kvinnliga kamrater där... men man kan ju låtsas i alla fall!

Bilen fungerar annars igen. Inte för att den inte fungerat innan, men farbror polisen uppskattar generellt inte att man kör utan framlykta. Det fanns faktiskt reservdelar på Biltema (älska biltema!) för min gamal ford, så Oskar var så snäll att han installerade hela saken åt mig medan jag fokuserade på att byta vindrutetorkare. Jag lyckades nämligen skära upp mig mellan tumme och pekfinger på de trasiga extralamporna det första jag gjorde, så till så mycket till hjälp var jag. Lika värdelös som vanligt. Tur man har folk omkring sig som har lite vett och skicklighet!

Största fördelen med att ha fungerande bil är dock att jag nu kan ta mig till stallet igen! Träffa både Figaro och Hogge, och kanske återfå lite kondis! Är ju lätt en månad sedan sist! Helt jävla galet, det är vad det är! Sötpojkarna! Sådant gör en ändå glad i slutändan, det att Karin inte tröttnat på att vänta på en seg skåning med söndrig bil, utan fortsatt låter en pyssla med hennes hästar. För djur och frisk luft ska nog fan snart få fart allt igen- och allra helst emd en riktig slurk Våkänsla till!


Figaro!

Och så ska jag försöka minnas att höra av mig till Cina. Hennes son ska med till Finkan (rollspelslokalen) vid tillfälle, och så har hon lovat bort sitt barbord och barstolar till Oskar, så jag tänkte hjälpa till med det - jag som ju har bil.  Han hjälpte ju mig, så jag får ju hjälpa honom. ;)

Just nu ska jag däremot lyssna på Kent och gräva ner mig i självömkan så att jag kanske helt får ut det ur kroppen. Man får lov att känna sig nere så varför inte passa på att vara riktigt emo? Godnatter!

Belsut

Har lite beslutssvårigheter. Är nämligen inte alls pigg på att ha hand om min studiecirkel idag, men är i behov av att sitta och måla mina egna små figurer. Smidigt, är allt jag säger. Inte för att jag är direkt hängig, men jag är slö och...lat. det är nog ordet jag söker: lat. Att jaga fram en framlykta till bilen är inte hellerdet lättaste i världen har det visat sig, men till vecka elva måste jag bli klar för jag har lovat Karin att assistera med hästarna medan hon är borta! Jajamen, löften ska man hålla! Speciellt när det är uppenbart att en annan får problem om man är besvärlig! I värsta fall får jag väl annars tigga till mig en lånebil, helt enkelt. ;)

Funderar på att spela lite Icewind Dale nu, sedan packa ihop Lilla Söta och faktiskt ta sig till spellokalen ändå. Är ju med i ett så kallat "Varulvsspel" över forumet i rollspel.nu och första utröstningen sker idag så det skulle vara fint att ha tillgång till dator också nere i spelhålan så man kan se vad som händer. Lite som Expedition Robinson, fast nördigare och med redan låsta allianser...

Drömde en massa idag med. Som att jag var tillbaka på Kryddgårdsskolan i Malmö för att gå i skolen igen med gamla skolkamrater, trots att vi uppenbarligen alla var över grundskoleålder. Och att jag och syrran gick utmed Bodens golfklubb, utmed väg 97, en varm sommardag medan jag bar på två stora hammare. Detta senare för att det var så varmt i sängen denna natt. Så varmt att jag trodde det var sommar - uppenbarligen. *skratt*
Och så drömde jag att jag flyttade till en tvåa i Luleå, för att syrran ju eventuellt ska härifrån till hösten. Tänk så mycket hjärnan kan spöka med en ändå? Fast det ska faktiskt bli intressant att se vad som händre framöver. Om någon månad kommer jag ju börja jobba igen, men till hösten.. kan det hända mycket!

Det kommer snart bilder från maskeraden också. I alla fall några stycken, så håll er uppdaterade!

Maskeradfest

Så kom maskeraden till slut och gick över fortare än så. Själv hade jag, efter lite om och men, klätt ut mig till en drow med vit peruk och allt och började festa tillsammans med pirater, miss Pacman och herr Spöke, spionmän, en gaisha, incognitos, 70-talister, inbrottstjuvar, zombies, soldater, hälare och annat lösdriveri. I stort var det ett trevligt litet jippo med singstar och en massa snacks och snack i goda vänners lag. Folk blev fulla och glada och sjöng och tjoade, och inga grannar vekar ha stört sig. Blev totalt en 14 personer närvarande, en hund, en katt och ett akvarium. Och hör och häpna: jag har sprit kvar! Wei!

Veckan ska nu återgå till det vanliga och jag ska aktivt jaga en framlykta till min bil så jag kan ta mig ut till stallet igen! Känns att man inte varit där på en smärre evighet och Karin kommer dessutom behöva aktiv hjälp om blotta två veckor, så jag ska minsann se till att bli klar med bilskrutten!

Och så har jag, förstås, bokat biljetter till GothCon så snart bär det av till Göteborg! Bara en si sådär 28 dagar kvar, sedan får Porthos ha kattvakt. Jag längtar! Eh.. Inte till kattvakten då, utan till GothCon. Två år utan konvent är fan två år för länge! Hujeda mig!

Nu blir det dock matlagning nästa. Ska hitta på något mumsigt med kotlett och pasta, sedan blir det måleri och spel nere på Finkan - rollspelslokalen.

Guten tag!

RSS 2.0