God morgon

Det var inte mycket sömn jag fick inte. Porthos hade lyckats smita ut och ville in sådär en timme efter att jag gått i säng, sedan tja.. sedan var allt förstört. Vet inte om det är katterna eller jag heller, men dem beter sig underligt. En risk är att jag känner att jag fått mycket mindre tålamod med dem. Till och med  när det kommer till fluffbollen. Å andra sidan är honan skrämd nog att influera även honom. Ibland blir jag galen.

Tvättid fick jag däremot nu när jag klev upp och ut för att slänga lite sopor. Idag klockan sju, vilket är om tre minuter. Ingen annan tid fanns att tillgå innan Gotland och jag behöver tvätta en del. *suck* Vad gör man inte?

Skrev in mig i bostadskö också, för säkerhets skull. Nej, jag tänker inte flytta härifrån förren julen gått och våren åter är på gång i alla fall. Bara för att allt inte klaffar i första sekund betyder inte det att det inte kan bli bra och jag vägrar flytta så här långt bara för att ge upp direkt. Dessutom kostar det att flytta så jag behöver hamstra pengar först. Säger jag som inte ens fått a-kassa ännu.

Dagsarbete

Ovanligt tidigt har jag spelat klart på syskonskapet och är mer eller mindre redo för sängen som jag bäddat. Ska se om jag vaknar lika tidigt som de senaste dagarna, då katterna fått för sig att motionera, för i så fall kliver jag upp och tassar iväg till tvättsugan för att låna den stora sopborsten som finns där och försöka boka tvättid.

I morgon, vilket blir efter sömn. (om x-antal timmar) så ska jag göra följande:
Sopa
Ta reda på var bilbesiktningen ska äga rum
Hämta Jenny
Kopiera arbetsgivarintyg
Besikta bilen
Hämta Emelie
Köpa mat och dylikt
Hämta ut kattklösen som kommit
Laga till mat
Välkomna Ola

Sedan får vi se vad vi hittar på. Tacos och marängsviss är planerat. Får försöka spara undan till Amanda med, eller köpa lite extra mycket. Hon kommer nämligen inte förrän på lördag och då tänkte jag i alla fall ha kycklinggryta med ris till. Någon efterrätt till blir det i alla fall.

Till slut blev vi ändå en samling på fem personer. Kunde ha varit fler för fler var bjudna, men så är det. Blir det bra kommer det ju garanterat ske fler gånger. Räknar i alla fall med att det ska bli en hel del flams och trams, fnitter och god mat. Lite billiga strandmöbler också. Något får vi ju sitta på.

Ringde a-kassan också och allt verkar lösa sig. Händer det inget jätteskumt kommer jag att få pengar den 26:e augusti ungefär. Kommer dem bara då så är allt lugnt därefter. Då och först då kan jag pusta ut för nu, den närmaste tiden framåt, kommer jag inte att hinna.

Funderingar

Sitter och lyssnar på Kent - Kärleken väntar, nu efter att jag nu också torkat av datorbordet. Utan någon anledning så mitt i hela processen, så kom jag att tänka på Snigel. Hur han träffade en tjej vid namn Frida på Arvikafestivalen som han talade med och kom fram till att han tyckte om att tala med. Nu ska han snart iväg och hälsa på henne.

Visserligen är det för att fortsätta eller påbörja en vänskap, men många i det fallet hade ju åkt iväg för att hoppas på att få ett tillskott i familjen. Det får mig att fundera. Jag är, uppenbarligen, en av dem som klarar mig bra som singel. Har varit så i sex år nu och jag ser egentligen inget slut på det. Det gör mig varken deperimerad eller desperat men ändå har jag kommit på mig själv med att söka lite. I alla fall snegla åt potentiella killar som kan gå förbi gränserna för vanlig hederlig vänskap.

Problemet ligger väl inte i att binda sig som så. Jag har lätt att gå över till att vara flickvän och har aldrig någonsin haft en tanke på att vara otrogen. Andra killar finns, så blind blir jag inte, men de är helt enkelt inte tillräckligt intressanta. Problemet ligger vid nästa steg. Jag vänjer mig fort vid att ha någon vid min sida, men när denna lämnar den sida (för så kommer det att ske, förr eller senare) som han tagit, det är då jag får problem.

Nu är det kanske inte så för alltid, människor ändras, utvecklas, blir äldre och klokare, men efter att mitt förhållande sprack i sömmarna - på båda hållen - så var det först inga problem. Sant var att jag grät som om det vore världens undergång så fort han sagt hejdå och försvunnit, men det lugnade sig när jag kom hem och genast nappade på att gå ut på tjejmiddag. Det var först en månad senare eller så, när han inte längre dök upp på sina besök (vi hade avsåndsförhållande det sista året ungefär) som sanningen liksom poppade upp. Det var först -då- jag insåg faktum.

Sedan blev han ihop med en klasskamrat och vän till mig. I vanliga fall kan sådant ignoreras. Man behöver inte träffa dem, inte åka och hälsa på. Men jag bodde på ett internat och hon bodde också på plats. Jag kände mig.. förrådd. På två håll. Jag älskar mina vänner, men vissa saker sväljer inte ens jag godtyckligt. Och han, han var den som kände mig bäst. Inte till fullo, någonsin, men bäst. Båda två borde vetat bättre.

Dessutom är jag alldeles för revirhävdande. Det är ett stort fel och jag vet om det, men mitt är mitt! Saker och så lånar jag gärna ut, ger bort eller vidare, men människor.. Jag är en av dem som onekligen går och blir irriterad på folk som går och blir intresserad av mina vänner. I alla fall till den punk att jag förstår hur trevliga dem är. Det har väl aldrig egentligen påverkat mitt beteende i alltför hög grad, men jag känner det. Att då se två så nära bli intresserade av varandra. Det sved och det gör det kanske fortfarande.

Jag vet inte ens vart jag ville komma med det här, men det är första gången jag egentligen skriver om det. Kanske för att själv få insikt, kanske för att fiska någon sorts sympati om någon skulle surfa hit, kanske bara därför att jag ville få ut det, någonstans.

Numera har jag svalt det. Mitt ex är en god vän och tjejen i fråga är, om än inte en god vän, så i alla fall en vän. Fortfarande. Frågan är bara hur djupt det märkt mig, om det märkt mig, eller jag bara är lite avig till att binda mig i vilket fall.

Konstiga frågor - inga svar. Allt jag önskar, just nu, är att Snigel får det trevligt hos Frida, för hur det än är så är jag först och främst ute efter att vara en god vän, inte en sur kärring.

Städar

Pälsbollarna yr för nu är jag igång. Blev dock tvungen att ta an paus för att äta något. Jag är så slarvig med det annars. Borde börja ställa klockan så jag kan få en någerlunda bra rytm vad gäler födointag.

Har lite besvär. De ringde från djuraffären och meddelade att katternas klösbräda kommit. Jisses. Där ryker si sådär 800:- till men å andra sidan har dem (speciellt Porthos) behövt en länge nu och just denna såg jag ut redan på jobbet. Planen var ju att jag skulle köpt den i samband med flytten, men så blev det aldrig.

Det här med pengarna börjar faktiskt tära på mig. Än mer eftersom jag nu inte fick det -riktiga- arbetsgivarintyget förän idag! Det tidigare var väl bara ett vanligt omdöme. Som om jag vet skillnaden? Är ju första gången jag lämnat ett arbete bakom mig. Innebär att jag måste sitta i kö för att tala med A-kassan i morgon och eventuellt susa iväg till biblioteket för att kopiera ännu fler papper! Kan försöka hitta lite gamla möbler då också. Kan ju vara bra att ha något mer än ett datorbord, e säng och ett kattklös nu när jag får besök. Hu. Har egentligen inte råd!

Och då har jag inte ens kommit iväg till Gotland ännu.

Resor och besök att vänta.

Se, redan har jag börjat slarva med uppdateringen fast jag faktiskt gjort saker. Det sker ju liksom inte dagligen.

Åkte ju iväg till Linköping under helgen som passerade och gissa om det var skönt! Man vet inte alls hur skönt det kan bli förrän man är på plats i stan och blir hämtad av söta Lisa att handla mobilladdare och gå på systemet. Är så himla skönt att det faktiskt är folk som vill umgås med en även om det innebär att det är jag som måste flytta på mig. Tycker ändå om att resa och komma hemifrån att jag inte klagar.

Hade förfest där jag träffade de flesta kanaliter som bor i Linköping. Drack och skämtade, kollade på dumma filmer på tv:n och kastade godispapper på varandra. Riktigt mys som sedan ledde oss ut på krogen. Platens var baren och musiken var lite för lyssnarvänlig för att hoppas runt till. Jag lyssnar gärna på hjärndödande musik när jag är ute annars, det matchar mina alkholvanor. ^^
Avslutade med eftersnack i lägenheten vi förfestade i innan jag, tidigt på morgonen, knatade med Martin hem. Sanckade lite innan jag mer eller mindre nickade till i soffan. Fick tvinga mig bort till hans "sambos" säng där jag däckade vid sex på morgonen någon gång.

Vanade upp kvart i tre på söndagen och fick läsa ett sms där det stod att vi skulle på inflyttningsfest. Bara att knalla sig upp, tacka för sängplatsen genom att diska och knata iväg. Bytte om och och försökte göra det bästa av håret för att knalla iväg och käka pizza. Det var himmel! Väl på plats så träffade man nya bekantskaper och trivdes som fisken i vattnet när jag väl piggnade till igen. Blev lite vin men tacksamt nog ingen fylla.
0740 vaknade jag ur "min" specialsoffa att trava ner till bussen i Linköping och ta mig hemåt.

Nu har jag varit hemma i två dagar och fått reda på att mina föräldrar kommer på besök på tisdag. Ska boka rum till dem på vandrarhem men det första var fullt utom på just tisdagen. Ser ju lovande ut. Hitatde ett ställe till dit jag ska ringa i morgon. Håll tummarna!

Ska även städa i morgon. Storstädning! Dammas, sopas och moppas! Flickorna som jag brukar spela med kommer på fredag och då ska jag också besikta bilen. Det ska bli så roligt! Med besöket alltså. Intressant också eftersom jag inte har på det klara med vilka som dyker upp. Amanda är klar och Jenny också, men Mist har jag inte hört av på länge nu och detsamma gäller Anna och Fanny. Vi får väl se helt enkelt! *studsar*

Än mer spännande blir det eftersom jag inte har några egentliga möbler. *skrattar*

image4

Jag och Alva på Platens

Tatuering - To be or not to be

Jag funderar helt ärligt på att tatuera mig.

Tanken har kommit till och från under många år och nu funderar jag allvarligt på om jag inte ska ta och kliva över den där tröskeln av nervositet och få det gjort. Kräver visserligen att har ett arbete först men det ger mig också tid att verkligen tänka över det och testa mig fram. Blir ju lite jobbigare att ånga sig sen ifall jag skulle tappa intresset.

Var jag vill ha den är däremot redan bestämt. Handsryggen har alltid varit en rolig plats att ha något på , men det tycks inte folk vilja göra. Istället har jag bestämt mig att ha den på vänstra underarmens undersida. Det ska bli något långt som kan ligga strax under armvecket bort till handleden.

I takt med att jag surfat omkring för att titta på andras idéer så har jag insett att folk oftast inte har något på underarmen. När dem väl har något där, däremot, så är det oftast därför att de haft något motiv som gått runt till båda sidorna. Om det inte är en liten symbol nere vid handleden bara.

Lite skumt är det. Inte kan det väl vara jag som haft en mer eller mindre egen idé? Låter otroligt.
Motiv däremot. Shit! Det finns så mycket, men inte så mycket som är långt, utöver alla tribals. Jag har en tanke åt att ha något sådant med som utsmyckning, men inte som enbatr tribal. Har även haft tankar om att ha någon text med, text med tribal, text med djur, tjur med tribal... Ja ni fattar.

Nå. Inte som att jag har råd nu i alla fall. Har inte ens råd att egentligen åka till Linköping, men åka ska jag göra ändå. Förfest sedan till Platens. Hoppas jag. Var ju gratis inträde och det var evigheter sedan jag var ute sist!

Så mycket vilja, så lite pengar

Idag har jag lyckats bränna mig i gommen tack vare lite hunger och en lite väl varm potatis. Det är sjukt vilken skum sorts smärta det är. En smärta man inte vill erkänna även om det fortfarande ömmar i halva truten efter mer än sex timmar. Blev till och med en blåsa på insidan som jag pillade sönder med hjälp av tungan. Najs.

Såg på bio själv för första gången. Var inte alls så skumt som jag trodde! Kändes visserligen lite underligt i väntan på att bli insläppt, när andra stod och talade med sina vänner / bekanta / älskare, men just då ringde ju Stina så det gjorde inte mig ett dyft. Bölade gjorde jag också, trots att jag satt inkilad mellan främlingar och sög på godis. Harry Potter är i övrigt bra! Blir allt mörkare också, men glimtarna av humor är oersätterliga. Jag älskar Lucius Malfoy. Han är ett sådant härligt ärkekräk och det faktum att jag älskar långa vita hårmanar har inget med saken att göra. Och Luna Lovegood är en riktig liten cooling! Bröderna Weasley är dock underrepresenterade. Dem är så grymt sköna och börjar dessutom komma upp i lämplig ålder. ^^

Bokade dessutom de billigaste tågbiljetterna till och från Linköping som jag kunde hitta. Med lite extra räkningar på halsen innebär det nu att jag överskridit min budget som ska betala de räkningar jag får innan min ersättning från a-kassan kommer. Min syster erbjöd sig dock att låna mig pengar och tja.. Förlåt mig! Jag kommer behöva göra det för jag -vill- verkligen träffa folk nu och på Gotland vill jag verkligen njuta av min tillvaro och inte försöka överleva en vecka på 500:- Det ger mig ångerkänslor men jag är trött på att vara ensam även om jag bara varit det omkring en vecka, för mycket längre än så var det inte sedan jag kom hem från Nidum VI. Varför flyttade jag inte till Linköping istället? Verkar ju som om de behöver väktare där nere också.

Skola. Att vara eller inte vara.

Vaknade upp strax efter nio, tack vare att katterna fick för sig att det var tid att leka. Har därmed sovit på tok för lite med tanke på att jag somnade efter sex någongång. Vaknade. Kollade klockan, startade irc och med ens satt jag i en diskussion kring huruvida man skulle öka, alternativt ha kvar, gymnastik i skolan.

Jag ska ärligt talat säga att jag avskydde idrott i grundskolan och första terminen i gymnasiet, innan jag hamnade i Svalöv där jag däremot kom på mig med att tycka att det var riktigt roligt mellan gångerna. Nu i efterhand däremot, äldre och klokare, inser jag att jag faktiskt haft nytta av alla lektioner genom åren. Två timmar i veckan står jag stadigt för att barnen och ungdomarna behöver röra på sig, men att det kanske inte alltid passar med bollsport för alla. Alternativ är bra, bara de rör på sig!

Efterhand skiftade ämnet, så som ämnen tenderar att göra och vi for igenom nyttan av prov, lärarnas påverkan på information, mobbing och alternativa bantningskurer till vårt allt fetare samhälle. Till slut kom vi in på betyg. Anledningen till att mitt betyg går att skåda. Inga bedårande resultat men på det hela taget fullt dugliga. Har alltid varit nöjd med mitt MVG i Etologi till exempel. Hästkunskap, däremot, skulle jag skämts för om jag haft mindre med tanke på all tid jag ändå spenderat i stall.

Nu, däremot, borde jag alldeles snart ta mig till banken. Förhoppningsvis kommer nu inte bara pengarna från telia in på mitt konto, utan att de även ser till så jag får en kopia på mitt arbetsgivarintyg.


Stadsbesök

Idag kom jag in till Gävle och skulle kopiera mitt arbetsintyg samt en lönespecifikation. Letar upp stadsbiblioteket efter bara lite problem där jag fick fråga en äldre dam om vägen. Vet ni hur förvirrande det är att hitta i nya bibliotek när man är van vid ett annat? Skitskumt.

Efter lite om och men har jag dock fått både bibliotekskort och ett kort till kopiatorn. När jag väl ska kopiera inser jag att jag glömt arbetsgivarintyget. Smart!

Nåja. Jag kom iväg att kopiera det andra pappret och fick lämnat in min pilisanmälan om min tidigare borttappade mobil till Telenor, samt fick hämtat min biobiljett till Harry Potter så allt var inte förgäves. Dessutom lånade jag några böcker. *vissel*

Idag, efter jag sovit en slurk, är det alltså att sätta in pengar på mitt konto, försöka få en kpoia på mitt arbetsgivarintyg och åka in och se film. Ensam. Bara det ska bli interssant att se. Klarar jag det är nästa steg ett restaurangbesök, sedan gå ut själv på pub eller liknande.

Såg att Gävle Taxi dessutom har singeltaxi, vilket ger 10% rabatt om man åker ensam. Purrfekt eftersom jag idag kom på att det inte går bussar hem till mig från bion. Smart! Lägg till att jag dessutom har "nyinflyttadrabatt" på 25 :- Lite rabatt till och jag har snart en gratis taxiresa.

En ny start

Kalla mig gärna korkad, idiotisk och allmänt blåst. Vad ska jag med ytterligare en blogg till? En ypperligt bra fråga. Dels är denna svensk - vilket ju gör allting lättare, dels snyggare och dessutom blev jag inspirerad utav Emelies blog på http://emelille.blogg.se/ eftersom att hon är så flitig med sitt skrivande och dessutom gör så mycket. Jag vill också göra mycket, eller i alla fall inbilla mig att jag faktiskt gör saker så därför skaffade jag denna också. Dessutom var namnet mer passande här än på min andra som går att hitta på http://styggkatt.blogspot.com.

Kom sent i säng i natt igen. Eller tidigt, beroende på hur man ser det. Textbaserat rollspel har en viss tendens att uppsluka mig helt nu när jag är arbetslös, men så länge man inte har tider att passa känns det också som om det kvittar. Tänkte sova länge och gott eftersom det är söndag men kattmaten var slut och min pälstuss vid namn Porthos var pigg på att meddela detta innan tolv, så in med katten i bilen, åka bort till Jennys hud och katt och köpa mat.

Kom sedan hem och skrev mail till Linniz angående ett lajv i september. Congressus 2. Ska bli mäkta intressant att se hur jag klarar av att spela misär med tanke på att jag generellt är en glad personlighet.

Sedan skickade jag iväg ett mail till Gefle katthem angående min tillgänglighet och anmälde mig frivillig till volontärarbete. Skaffar jag mig nu en cykel också så får jag motion på köpet, vilket jag tror kan behövas snart innan jag blir alltför lat och alltför rund om magen.

Har numera kommit upp i två arbetsansökningar också. Ett till IcaMaxi och ett till polisen. Av någon anledning kom jag på att jag skulle kunna tänka mig att bli väktare. Öh. Ja. Mycket därför jag kom på det där med cykel. Jag behöver träna.

Porthos på en sovande syster under filten
Skurken i fråga om min alltför tidiga väckning...

RSS 2.0