Fetivalyra och helgklippning

Föräldrarna är uppe som de ska nu och därmed har det blivit full rulle här. Inte bara för deras skull, utan också för att man ska arbeta på det och samtidigt försöka vara med på annat roligt som händer. Hitills har det resulterat i att jag varit på jobb och arbetat under torsdagen innan jag kom hem och åt kvällsmat tillsammans med familjen. Ja, alla utom lillebror Markus då som är hemma i Malmö.

Under fredagen började jag arbetet vid fem för att sedan komma hem vid två. Ett besök på Statoil ordnade så att jag nu också får köra hyrbilen. Mor och far drog därefter till Boden för att gå på trav medan jag gjorde mig i ordning inför kvällen. Jag drog nämligen bort till Piteå Dansar och Ler som är ännu en av de många festivaler som går här uppe i Norrland. Festivaler som man betalar inträde för att få lov att bevistas på. Har fortfarande inte smält den saken. Man Är onekligen bortskämd med att gå på gratisfestivaler i Skåne. I vilket fall så trippade jag omkring där på höga klackar (smart nog *host*) och såg på Hammerfall så att jag var lagom hes och ömfotad igår. Det var min kompis Sel som lockade dit mig att dessutom studera hennes brors festbuss som är en jäkla fin buss med soffor och tv-spel till inredning! Klockan tre for jag dock hemåt igen med en specialinsatt festivalbuss fylld med folk. Ingen sömn där inte.

Lördagen fortsatte med att jag hämtade upp bilen så fort jag hoppat av fetivalbussen i Luleå. Strax innan fyra for jag nämligen iväg till jobbet igen för att ordna med lördagsklippningen. Blev att jag valde att slå nya hål till golfspelarna för att inte riskera att somna på någon gräskippare. Det tog mig ca tre timmar för alla tre rundorna (27 hål. Välkommen till Världens nordligaste 27 hålsbana), vilket blir en timme per bana. Kommer inte ihåg om det är standard eller om jag var långsam. Får undersökas.

Skulle dock klippa den sista timmen så att jag och Olle skulle bli klara för att fara hem, men då har det strulat sig med inställningarna för båda diselklipparna så att de klipper ojämnt så jag får åka hem då, strax innan nio, medan stackars Olle fick vara kvar och köra också sista banan med elklippen.

Bullar och upphämtning av ett par föräldrar senare (har lånat hyrbilen, min egen bil är ju sönder och står fortfarande ute i Tälleberg) så äter vi frukost här hemma innan de andra tre åker in till stan medan jag drar mig några timmerstockar. Det Behövdes fan! Inte för att jag sov länge, men de tre - fyra timmar som jag nu sov var välkomna efter allt rantande på golfklubben och festivalen och allt. Gårdagen avslutades på restaurang i hamnen vilket var himla gott. Förrätt, varmrätt OCH efterrätt. Lovely! <3

Idag, ja alldeles snart, ska vi iväg på auktion! Det ska bli himla roligt och jag hoppas att jag kanske kan få tag på ett eller annat gammalt vapen. En sabel eller så. Och kanske, om jag har tur, hittar jag något gammalt plagg från 1800-talet man kan köpa in sig på. Därefter blir det besök hos Olle, som inte är densamma som jag klippt golfbanan med, utan som ett tag var gift med min fars kusin innan hon dog. Han, och ytterligare några släktingar och bekanta till honom, får avsluta dagen sedan. Om inte annat är det ju nämligen jobb för mig i morgon igen, innan domen för min söndriga bil slås i verket!

Avlämnar rapport angående detta senare vid passande tillfälle. Peace out!

Efterlajv

Hemma igen efter en vacker och solig helg på Tälleberget där jag spenderat min tid med att försöka lösa problem för egen del. Intrigerna jag fick var nämligen av sådan sort att jag hade bekymmer med att reda ut dem och slutligen fick se mig besegrad och fly med svansen mellan benen till Högländarna och därmed fly till Högländerna. Riktigt roligt med andra ord, där jag insåg den största skillnaden mellan Adana (eller Edana som jag kallade mig i lajvet) och Noomina. Noomina hade genast sett över sig själv medan Adana var mer inne på att se över folk i stort och därför prioriterade jag alltså landet Gelion före mig själv. Och före Vågmästaren, som jag då arbetade för. Vågmästaren som är van vid att få sin vilja igenom - vilken den än är. Droppen blev alltså när mina ledtrådar ledde in till det Loheliska lägret. Glöm att jag skulle trava in dit, utan lejdepapper, och fråga efter ett porträtt föreställande den Egentliga ledaren för Gelion. No way!

Ovan som Edana dessutom är vid att vara den styrande parten, så hade jag också feta problem med att ge order där det inte var uppenbart att den andra parten redan var i underläge, således lyssnade jag uppenbarligen lite väl mycket på Borgmästarinnan av Gelion snarare än styrde så som jag fört hade tänkt göra. Det visade sig nämligen, efteråt, att det var hon som var den stora lögnaren i hela affären! DUH! *garv* Jag BORDE ha tagit det, om jag bara TÄNKT efter lite. Känner vi igen det kanske?! XD

Bilen, däremot (detta eviga ämne!) lade av, mer eller mindre. Växellådan är mer än dålig och bara fyran och femman fungerar - hyfsat. Således chansade jag inte utan lämnade bilen i Tälleberg för att hämtas upp av en av mina medpassagerares far som körde oss hem. Nu står det att fundera ut hur jag ska få iväg bilen till nämraste tipp, sedan får jag vara billös ett tag. Just nu har jag nämligen folk som bor i närheten av mig som jobbar på samma ställe som mig, så just att ta sig till jobbet är lugnt. I alla fall på vardagar. Just nu ska jag dock jobba på lördagsmorgon och det går hju, som bekant, inga bussar dit, men det löser sig nog. Mina föräldrar kommer nämligen upp på torsdag så det blir nog till att hyra bil medan de är här. Vi ska ju och hälsa på Olle också, som bor strax här utanför Luleå. och som varit gift med fars kusin - och då behöver man en bil!

Trött är jag däremot, och kommer väl vara i ytterligare ett par dagar, men glad och nöjd överlag är jag. Det är alltid lika najs att lajva nämligen!

/VildKatt

Shoppingspree!

Lajvtider innebär shoppingspree och idag, då jag började fem på morgonen, passade jag på eftersom vi slutade halv två. Det skulle jag kanske inte gjort för med ens satte shoppinggenen igång och hundralapparna flög som skjutna ur en kanon. innebar dock att jag fick en jävla massa prylar emd mig hem, och en ny frisyr. En frisyr som inte blev som jag tänkt, därför att jag alltid lyckas förtränga att jag är självlockig, men jag tror det blir bra med lite plattång och fix. med en burk hårfärg dessutom, kommer jag nog bli en duglig Adana till det kommande lajvet i helgen. Bara min arrangör får tummen i röven och ger mig min intrig som fortfarande är sällsamt frånvarande. För hans egen del hoppas jag (och tror) att han tänker ge mig vissa förhållningar genom den nämligen.

Och så jobbade jag natt igår, nio långa timmar mellan halv nio på kvällen och halv sex på morgonen, vilket var sjukt segt i slutet (nickade till och med till, så gräsklipparen åkte en bit utanför den tilltänkta ramaen för banan) men fint var det. Kommer dock inte sätta upp alla bilderna här (vilka alla är tagna med mina usla mobilkamera), utan vill man tvunget se resten kollar man här på bilddagboken.

Men vi kan ju börja med lite bilder från arbetsnatten. Och notera att de är tagna på "NATTEN".


23.30 ___________________23.43 ___________00.05

02.53______________________03.00

Och så till dagens shoping med inriktning på lajv (maten jag köpte, som bestod av riskakor, kom aldrig med på bild. Så ej heller alla de liter energidryck som jag inhandlat till den fortsatta arbetsvecka som innebär att jag ska upp 03:50 om morgnarna) kom alltså att sluta så här:


Ny friss. Eh. Just. + Lajvskor a 300:-

Innehåll på följande bild (med cirkapriser) där det mesta är köpt på Myrorna:

Ett par lajvskor, (300:-) ett par naturfärgade linnebyxor (45:-), Ljusstake (40:-?), ljusassiett (15:-), två korgar (30:-), skohorn (30:-) Ljusbun hårfärg: (55:-), ett par randiga strumpor (15:-), två paket elastisk linda (82:- åt att linda åt boobsen till lajvet), bofferkniv (85:- från Toys R´us), hatt med blomma som ska BORT (30:-), svart gameson från nyss nämnda leksaksvarohus (125:-) och en flätad väska - som inte syns (30:-)

Total summa: 882:-



Eh.. snåla inför hösten var det ja. Jag återkommer dit.

Och läggs dessutom till en klippning på det a 380:- där frisören dessutom skulle försöka tussa ihop mig med en kamrat till henne, så eventuellty kunde få hjälpa kamraten med hennes häst till hösten när kamraten klämt fram sin unge. Det ni!

Och så passar jag på att säga hej till min faster, som jag hört faktiskt följer den här skiten. XD

Hej hej Nette!
*vinkar*

Och till sist får jag beskylla Fanny för kommande länk, då jag råkade glo i hennes bilddagbok och därmed fick upp en låt om hur väl jag vill vara Kanadensare. XD

/>

Gräs, medeltid och lajv

Även om jag borde uppskatta helgarbete mer, så kan jag inte säga att jag faktiskt gör det. På helger borde man vara ledig, punkt, men icke! Nu hade jag en svag förhoppning om att gräsklipparen inte skulle fungera, men chefen ringde idag och klargjorde att den i alla fall är värd att provas. Således är det bara för mig att ta mig ut i helgen och fixa med golfbanornas allas fairways, vilket tar minst en åtta timmar. Suck. Men jag tänkte ta det i morgon kväll / natt. Eller om man kanske ska säga i natt? Klockan närmar sig halv fem på morgonen nämligen.

Ska dock en sväng till Hägnan också. Trä på mig mina medeltidskläder och kliva in gratis, trots att priset knapapst är högt. Alltid skönt att vänja in sig vid sina kläder igen och kanske, om jag har tur, säljer de prylar på det där medeltidsjippot som de ska ha där. Har aldrig varit där förr så man får ju se vad det är för något. Kolla in läget, so to speak. Och hoppas på att det inte är för kul. Ska ju, som sagt, klippa gräs också så det blir ingen fylla att tänka på, även om jag hade en svag idé på att fara till jobb efter Hägnanbesöket. Golfklubben ligger ju på vägen hem i princip.

Nu ska jag dock spela färdigt, sedan sova en slurk för att gå ner och tvätta vid halv sju. Bara en maskin, men det är rätt lagom faktiskt med tanke på att jag sov ifrån tvättiden jag hade i kväll. Lagom smart, men maskinerna som var kvar slängde jag in i torktumlarna så det ska vara torrt tills jag ska ner för nästa omgång. Den delen var smart av mig, där det annars var dumt att sova bort en hel kväll...

Och ho! Snart lajv på ingång! Och arrangör ringde, även där jag inte fått någon intrig, så jag TROR verkligen att jag kommer ha det fett med roligt då han satt mig på en position som verkligen kan påverka. Hahaha! Jag ska hitta på så mycket skit! *gnuggar händerna* Pösbyxor är på ingång, liksom Noominas klänning och eventuellt andra begagnade lajvkläder, så dte är shopping som gäller. Alltid kul med nytt!

Och nu: Godnatt och på gensyn!

Ångest

" Ångest är ett sinnestillstånd som karakteriseras av rädsla eller oro, som ger kroppsliga uttryck. Detta kan vara en upplevd känsla av spänning eller tryck mot bröstkorgen, onormala hjärtslag, smärta i bröstet eller andfåddhet. I vissa fall beror ångesten på förändringar i hjärnan. I andra fall hör den ihop med andra medicinska problem eller psykisk sjukdom."

Detta är ett syndrom jag sällan drabbats av - trodde jag. Vid de tillfällen jag nämnt att jag burit det är dels vid tillfället då jag, för sista gången, flyttade hem efter den sista terminen i skolan och insåg att jag aldrig skulle åter. Att då få plats med alla ting från skoltiden i det lilla rum jag hade hos föräldrarna då var helt enkelt droppen som fick bägaren att rinna över. Och botemedlet? Jag lämnade lägenheten och gick en runda. Tid som passerade: ca 20 minuter.

Andra tillfället jag tänker på var tillfället då jag skulle flytta från Malmö till Gävle och det var sista natten innan flytt. Allt jag skulle behålla skulle få plats i bilen jag ägde och sakerna tog aldrig slut! Och ingen hjälp hade jag. Slutligen ringde jag Kalle och storgrät i telefonen, varför han kom och räddade mig. Förfluten tid: 15 minuter.

Men så har jag insett att jag fått det oftare än så, även om de flesta tillfällena har att göra med provtagning på sjukhuset. Blodprov that is. Och så klart: de lätträknade tillfällen då jag verkligen velat påpeka för en eller annan person att jag var förälskad i dem.

Men så kom jag på idag, att jag faktiskt har ångest i samband med min allergi och att detta snarare kan pågå i timmar. Jag blir rastlös, irriterad, upprörd, ledsen och orolig i samband med att näsan bara rinner och nysningarna avbyter varandra där emellan medan ögonen och klibbar ihop sig för mig. Överlag gör det mig fruktansvärt ofokuserad, vilket väl bara är logiskt med tanke på läget. Men då, när jag äntligen ger upp och frågar om jag får fara hem, sitter och skruvar på mig hela hemfärden, och nära på hysteriskt försöker fixa med ett bad och något att äta samtidigt som jag ska undvika att kliva på en sällskaplig katt, nysa, snyta mig och klä av mig, inser jag att detta fan är ångest.

Och är det inte ångest så vet jag inte vad det är.

Men nu, efter timlångt bad, en tablett medicin och en smula mat i magen, så börjar jag känna mig mänsklig igen. Snart ska jag fara iväg och förlajva lite, bara jag också får sovit en stund till. Och till plåster på såren så kan jag bara snegla lite fint till vänster. Där ligger nämligen min nya ASUS EEE 901 och glimmar i all sin vita glans. För den Lilla kom i onsdags och det gör mig, trots allt, till en klad hest. ^_^


RSS 2.0