Miniäventyr

Idag, om bara någar timmar, ska jag upp igen för att inhandla lite saker. Dels till det snart förestående nyårsfirandet ute hos Elins föräldrar, men också till ett litet miniäventyr som jag ska anordna idag efter en fix idé. Vill inte skriva så mycket om det i detta nu, ifall att de "drabbade" läser detta, men sant är att både jag och Sel haft snack om detta förr och jag tänkte göra en liten mini-idé av denna strålande plan. Om inte annat så för att se hur det fungerar.Har i alla fall förvarnat om att det kan bli kallt för detta kommer att ske utomhus och med tanke på att det nog lär vara stjärnklart så lär nog temperaturen ligga på en -18 grader eller så kommer det att snöa mer. För jodå, här är så klart snö. Det är ju vinter! Tyvärr kom dock inte Charlotte upp som tänkt var. Stackaren var visst krasslig och dels varit så mycket på löpande fot att hon var helt slutkörd, så jag fick hitta en lämplig ersättare för mian knasiga upptåg!

Så med krydda på lite mat till i morgon, som ska göras vid, och med inköpslistan klar, så säger jag nu godnatt - sov gott!

Julfirande

I år valde jag att inte åka ner till Skåne för att fira jul eftersom biljettpriset knappast är att räkna med om man är arbetslös som jag, och dels hade det varit fint med en vit vinter för ovanlighetens skull. Således lyckades naturen förstås med att ge Malmö ett ordentligt snötäcke och dels firade min familj med resten av släkten - och ingendera har skett på många, många år nu. Men jag ringde ner och önskade alla god jul, inklusive syrran som, till skillnad från de övriga, var i Sälen och firade med skidsemsester!

Men jag grämde mig faktiskt aldrig för Sel och hennes familj bjöd in mig till dem istället och således har jag alltså firat jul i Byske med snöfall och temperatur som sträckt sig mellan -10 och -18 grader. Riktig vinter med andra ord. Utöver hennes familj, som bestod av mamma Lena, pappa Lars, broder Dennis med sina två barn och Sel själv, så dök merparten av släkten upp, samt alla grannar och bekanta. Inte bara under julafton då, utan vi började redan på lillejulafton med surströmmingsfest, sedan dök det upp folk på julafton, och till slut igår då vi eldade i eldkåtan, kom resten som inte varit med de andra dagarna. Då avslutade vi dessutom natten på den lokala puben i Byske, så där var ännu fler folk att hälsa på!

Slutledningen blir alltså att det finns en hel del folk i Byske, vad man än tillåter sig tro i övrigt, och jag tror mig ha sett merparten av dem vid det här laget!

Porthos fick förstås också följa med och han tog det, som vanligt, med en klackspark även om han var rejält trött på julafton sedan. Sels föräldrar bort i ett stort hus, så gissa om han hade rum och vrån att gå igenom och undersöka. Lite läskigt ibland, speciellt med två hundar också (Varav den ena hela tiden vill pussa på honom) men det vara aldrig några problem. Han sköter sig själv, katten, helt enkelt. Och till julklapp fick han en hel burk med kattmynta som han blir helt hög på. Ser himla lustigt ut. *skratt*

Själv fick jag en hög med badsaker. Badskum, brustabletter, tvålar.. you name it! Det och rosévin, samt så fick jag en chokladask och en hundring som tack för att jag hjälpte till att tomta för en annan familj. Inte för att de hade småbarn utan för att de har det som tankenöt för familjen, där "barnen" är 14 respektive 18 år. Kändes helskumt att tomta för så gamla barn - på göteborgska med skånsk brytning. *garv*

Så hittar ni inte mig framöver så ligger jag väl i badet och käkar praliner och dricker rosévin!

Nu närmast (den 28:e) ska Charlotte, aka Scully, dyka upp, så är det någon som ska ut och åka snöskoter så säg till för då hänger vi med!

Over and out!


 

P.S Tänka sig att det snart är nyår också! Det går så fort över jultiden! D.S


-17 grader

Har hunnit bli riktigt kallt - så pass kallt att näshåren fryser fast. Bilen var fett med ovillig att froastas av idag när jag inte hade mototvärmaren igång och jag tyckte det var jävligt kallt också inne i bilen. Inte undra på! När jag kom i närheten av något som kunde visa temperaturen så visade den på -17 grader! Helt jävla kallt med andra ord och ändå vet jag att det kan vara bra mycket kallare än så. Förra året, när jag var ute i stallet dagligen, så var det ändå ner till minus tjugofyra, så det kan nog bli kallare ändå. Och så har vi, förstås, fått mer snö igen. Som det ska vara alltså, så chansen är stor att det blir både vit vinter och ett vitt nyår!

Måste får tag på Sel och fråga om det finns en chans att jag kan ta katten med mig. Han behöver komma ut och röra på sig och så slipper han fira jul ensam hemma. Finns en chans att hennes föräldrar tycker att det är helt okej, men man vet ju inte innan man frågat. Skla fixa de sista julklapparna också. Julklappar! <3

Vad som annars gjorts är att jag pysslat en hel del med min warhammerfigur som nu börjar bli ihopsatt nog för att kunna sprejmålas i svart... eller rött. Kanske att det blir svart riddjur och en röd riddare? Tror nästan att det blir snyggast, men får höra med vår guru Oskar om saken. Han kan det där och har fått svara på en miljon dumma frågor redan, stackaren! Men det är sådant pill med de där tennsoldaterna att hälften kunnat vara nog och då har jag ändå inte ens satt ihop dem klart ännu.
Fast han har förstås fått en hel del med dödskallar, den där figuren. Till och med några till utöver de sex man fick med i paketet. Haha. Lots and lots of sculls!

Och så är det, förstås, fest på fredag! Hann inte till systemet idag, men ska se över den saken i morgon innan rollspel. Fredag kommer, alltså, att gå åt till att städa undan i lägenheten och fixa med det sista. Ska diska upp och vika tvätt idag så det är borta, så kan jag finputsa allt det andra tills gästerna börjar trilla in. Blir en blandad kompott av folk. Några som jag känner via min syster, rollspelare, Sel och Johanna och till och med Emma från stallet kommer. Blir en härlig röra som, förhoppningsvis, går riktigt bra att mixa.

Middag och kommande fest

Återigen har man skjunkit ner i rollspelsträsket och funnit att man trivs ganska bra där ibland alla grabbarna och det eviga tärningsrullandet nere i källarlokalen som Tärningen Avvgör har som tillhåll. Det har dock hänt annat än att jag suttit och rullat tärningar för att se hur pass bra mina olika infaller förhåller sig. I morgon är det, till exempel, dags för middag med Tärningen Avgör (aka TA) och det visade sig att jag fortfarande inte var medlem trots att jag anmält intresse för evigheter sedan. Bara att ordna upp det så man kan få mat och bära klänning.
Jupp, klänning blir det. Valde nyligen vad det skulle bli så jag är klar till i morgon och inte behöver tänka på det.

Vad som dessutom är lite komiskt är att jag fick med mig Oskar till Myrorna och till Röda Korset idag och det slutade med att han klev ut därifrån med en manchesterkavaj i brunt, en grå skjorta och ett par bruna pressveckade byxor. Hann själv inte se hur byxorna såg ut på honom (det andra handplockade jag åt honom) men förhoppningsvis passar det ihop med det andra jag hittade så att han på så vis får ett helt kit att ha på sig på middagen i morgon. Vad som är lite komiskt är att Oskar typ aldrig bär skjorta eller något liknande i vanliga fall så detta kan ge honom mer XP. *flin*

Carl-Johan (Aka CJ) hörde också av sig idag och på ett eller annat vis så har jag därmed fått för mig att fredag är en bra dag att ha fest på. Problemet är dock mina vänner. Inte för att jag har ont om dem, för det har jag uppenbarligen inte, men problemet är att de flesta är grabbar - i alla fall av dem som bor i närheten. Hur sjutton blev det så? Fattar ingenting. Så.. nu raggar jag tjejer bäst jag kan för att kompensera upp det hela en smula eller tre!

Får se över lägenheten tills dess också. Har dammsugat idag om inget annat, men överlag behöver jag röja i mina bokhyllor och så. Allt för att det ska vara snyggt till festen som, förresten, har temat "Go och glad". Fråga inte - jag kom på det i samma sekund som jag skickade mess till CJ om att det skulle bli fest. Han hade nämligen specifikt frågat om tema. XD

12 dagar till julafton!


Bella

Tiden börjar gå mot sitt slut. Jycken jag haft som fodervärdshund återlämnas till sina ägare i morgon och jag blir hundfri igen. Ett beslut som jag inte ångrar på en fläck faktiskt, jag analyserar saker till sin hela rätt innan jag gör drastiska beslut och därefter finns det ju inte mycket att ångra.

Ändå ska det inte sägas annat än att det gjorts framsteg under de månader jag har haft henne.

1. Hon drar inte längre i kopplet - åtminstone inte medan jag är ensam ute med henne. Något som är rätt skönt med tanke på att det är en 25 kilo som kan dra iväg med en på ishala gator. Föga populärt. Och detta har vi löst med att jag kallar tillbaka henne till min sida varje gång hon börjar dra. Tjatigt men effektivt.

2. Numera vet hon verkligen hur man slappnar av här hemma. Så fort hon har tråkigt går hon och lägger sig i buren eller tar till sig sitt jättben och gnager på det. Vi leker ju aldrig hemma heller, inte annat än att vi tränar lite med klicker och hon får en aktiveringsleksak med matbitar i ibland, något som verkar fungera bra.

3. Inkallningarna har bara gått framåt. Förvisso blir hon både blind och döv när hon hittat mat, men i övrigt kommer hon faktiskt snabbt tillbaka och sätter sig på plats - på min vänstra sida. Något vi brukar förstärka med att hon får en godisbit.

4. Hon söker ögonkontakt. Hon har alltid kunnat sitta och vänta på klartecken när man ska utfodra henne, men i början stirrade hon sig blind på maten och väntade på att man skulle säga varsågod. Nu tittar hon på en så man kan nicka fram ett godkännande istället, och samma sak utomhus. Nu får hon sitta på plats tills hon söker ögonkontakt och jag kan nicka fram ett varsågod - och vi kan fortsätta promenaden.

5. Köket. Hemma får hon inte gå in i det eftersom hon faktiskt söker mat där inne. Till och med uppe på vaskar, diskbänkar och bord, och finns det något där och man inte är i närheten - så tar hon det. Alltså är hon bannlyst från köket, och det fungerar mer eller mindre felfritt.

6. Frukosten. Det gick SJUKT fort för henne att lära sig att det är frukost klockan nio, vare sig jag ställt klockan eller inte.

7. Vikten. Hon var lite väl tunn i början, men vi har ökat på fodermängden så att man numera känner revbenen men inte ser dem. Nästan så jag faktiskt måste börja dra ner lite igen för att man snart inte alls kan känna revbenen. Hårfina små skillnader där, som också kan bero på att hon inte rusar runt när vi är inomhus.

Problemet är däremot när vi ska bort till andra, och när vi är flera som är ute och går. Oftast drar hon ändå inte väst mycket längre, men det är som att hon passar på att tänja på alla gränser när man är flera i en grupp. Blir både döv och okoncentrerad.

Hemma hos andra kan jag inte annat än vakta henne eftersom reglerna vi har hemma inte är befästa hos andra - och det går inte att tumma på regler med den här hunden, hon är på tok för smart för att inte inse att man gör det.

Hos Elin har vi dock löst det med att sätta Lokes bur i dörrhålet till köket - för hon är inte dummare än att hon vet att det märks om hon försöker forcera det hindret. Ändå har hon försökt. Dock får jag säga att hon blivit bättre och bättre på att vara där med och har till och med legat och snarkat vid tillfällen under de långa spelpassen vi har haft. Likväl har hon hunnit med att stjäla där med - inte minst en rå ingerfära. *Blörk*

I slutändan går det alltså framåt, men inte fort nog. Har inte kunnat träna som jag ska, inte kunnat spela som det är tänkt och inte kunnat lämna hunden ensam förrän nu senast, då det faktiskt gick bra i en och en halv timme. Känns lite uselt att jag tog på mig en hund som jag sedan inser att jag inte riktigt har ork med, men så blir det ibland. Jag har dock lärt mig massa i retur så inget är bortkastat och det finns ju en anledning till att jag passade på att ha lånehund snarare än att köpa en.

Så tack Bella för tiden vi hade, det var jobbigt men faktiskt också riktigt trevligt emellanåt - för du är ju en riktigt kelegris, din fjäskfia!


Börjar bli orolig..

Min granne är inte hemma för tillfället. Jag som tänkte fråga henne om hon skulle kunna tänka sig hålla ett öra på Bella medan jag är borta. Jag och Elin tänkte nämligen träna lite på gymmet ikväll och det är ju ett utmärkt tillfälle att låta Bella vara hemma i värmen istället för att vakta bilen i minusgrader. Jag tror det ska gå bra, men man vet aldrig så jag ser gärna att någon finns i närheten som kan komma in och be hunden gå och lägga sig igen om hon blir störig. Hörde nämligen ett skall medan jag var iväg och slängde saker, samt skulle prata med grannen.

Behöver inte betyda något, för hon gör ofta så att hon skäller en eller två gånger för att kontrollera ifall man tänkt komma tillbaka, sedan går hon och lägger sig, men med tanke på att jag redan fått en varning så är det lite extra nervöst. Eller så är jag bara nojig i onödan? Jag? Låter helt bisarrt.

Nåja, jag har i alla fall äntligen fått städat idag. Nu ska jag bara tömma av kattlådan ordentligt och spola av den så kan jag gå ut och slänga det sista av skräpet sedan. Får se om hunden är tyst då. Får dra benen efter mig.

Bella.

 

17.33

Vi kom typ nyss hem efter att ha varit ute i lite mer än två timmar. Förhoppningsvis ska det matta ut hunden lite så att det inte blir så drygt att stanna hemma och, förhoppninsgvis, sova. Fick dessutom en näve med kvällsmat - vilket är ovanligt, men det är kallt ute så två timmar ute borde göra en del med omsättningen.

Har fått tag på grannen också, som fortfarande är inställd på att hålla ett öra efter hunden. Låter det helt enkelt stå olåst här så kan hon klampa in och nypa hunden i örat om hon blir bökig. Fast med tanke på vilken liten boll Bella just gjorde sig till så tror jag faktiskt inte att det ska bli några problem.

Håll tummarna!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yey! Det fungerade! I ungefär en och en halv timme fick Bella vara ensam hemma med katten och enligt grannen hördes det inte så mycket som ett skall. Kanske har jag kommit på knepet nu, med stängt rum, nedsläckt och med spellistan som jag brukar ha när vi går till sängs.

Nu ska vi snart göra om det så vi får se om det var ett lyckokast eller ett egentligt lyckande!

Warhammerbeställning

Var iväg till Kjells-Runos butik Iocus, här i Luleå, och beställt mig en stor warhammerfigur som jag tänkte måla upp på nästa workshop nere i rollspelsföreningens lokal. Det var lite ångest light att välja gubbe för att det finns så många snygga sådana men till slut kom jag överens med mig själv om att en större figur, med lika delar störra ytor som med mindre detaljer var att rekommendera. Speciellt som den faktiskt bara var en dryga 50 spänn dyrare än en mindre modell som jag också starkt funderade på. Överlag finns det sjukt mycket snyggt att måla, än mer om man går utanför Warhammer-figurernas värld dessutom. Kanske borde jag välja en Warmachine nästa gång.

Metall är dessutom att föredra eftersom man tydligen kan ge figuren ett acetonbad om man inte gillar målningen - så kan man måla om den. Något som är en jävla fördel när man spenderat dryga 300 kronor för figuren. Då vill man hemskt gärna att den ska bli snygg. Om inte förr så senare. Dessutom ska jag få hjälp med att montera ihop den. Det är den stora fördelen med att vara med i en förening - det finns hur mycket kunskap som helst att hämta.

Tyvärr vågar jag mig inte på att direkt lägga upp bilden på en färdigmålad modell av den utvalda figuren eftersom Games Workshop brukar vara griniga med sådant, men intresserade kan ju få länken till min utvalda Khorne Chaos Lord on Juggernaut

Den är väl värd att se. ;)

Så nu längtar jag dels till den 9:e december när jag ska få hämta ut underverket - dels till den 19:e då workshopen ska börja. Jul? Den börjar tidigt för vissa!

Busväder och minnesförlust

Regn, snö, snöblandat regn och slutligen snö igen. Det är väl tredje eller fjärde omgången snö vi fått denna vinter, bland allt rusk vi fick igår, men nu verkar det vara klart. Är väl en decimeter djupt skulle jag säga och har vi tur kommer det mer!

Igår blev annars en något hektisk dag. Jag hade helt glömt bort middagen med Luleå Golfklubb så först tjugo minuter innan starttid fick jag en flashback och fick fart under fötterna. Fanns inte mycket annat att göra än att snabbt byta om, grabba hunden, hudfilt och ett tuggben och placera oss i bilen. Lite tajt att hitta hundvakt så Bella fick snällt passa bilen under tiden för middagen. Var ju plusgrader igår så hon frös inte i den varma bilen. Vi hade nämligen varit ute och kört just innan. Jag var nämligen på väg att packa upp matvaror och laga mat när jag kom ihåg företagsmiddagen. Lagom smidigt!

Idag har vi tagit det lugnare, rumlat runt i snön och bokat tvättid. I morgon ska här nämligen städas. Diska har jag förvisso gjort, men det ska kastas glasflaskor, tömmas sopor, tvätta kattlåda, dammsugas och dammas. Helt enkelt göras i ordning. Jag har nämligen varit lite disträ vad gäller lägenheten på senare tid, så det är bäst att passa på medan man ändå ska tvätta.

Just nu sitter jag dock i telefonkö till Handels för att meddela om att jag INTE börjat studera ännu. Något som det visst antagits att jag gjort, vilket är en plan, till våren. Stökigt värre fast lätt fixat. Nu kan jag fokusera på att få tag på Komvux och se om utbildningen alls finns. XD

Peace Out!

RSS 2.0