Fyra dagars sammanfattning

Torsdag, vilket innebär att det gått hela fyra dagar sedan GothCon och det känns redan som en evighet sedan, på vinst och förlust.

Hur kan man bli så tacksam för ett event med bara nördar? Eller.."bara" nördar. Och jag som lyckades hålla mig frisk och kry verkar nu, på efterhand, ha blivit smittad av Erik som fick feber efter konventet. Något jag envist inte kommer att erkänna, men snart nog inte kan dölja länge till. Men envishet brukar betala sig så det blir kanske inte värre än sådär. *håller tummarna*

Anyway så är det numera historia, även om det fortfarande tycks droppas en och annan bild därifrån. Vad har då hänt under tiden? Jo, i Växjö har vi nu lyckats spendera tid med att bada och åka vattenrutschkana på simhallen, med en 30 minuters motionssimning som faktiskt inte resulterade i träningsvärk.

Vi har också hunnit med att inhandla den mat vi ska tillaga till festen vi ska annordna på lördag och köpa mig en klänning jag egentligen inte har råd med. Allt därför att inläsningscentralen på Försäkringskassan inte funnit mitt papper som däremot Arbetsförmedlingen svurit på att de skickat in. Hur fan kan det hända bara mig när flera andras papper skickades in samtidigt?

Nåväl, efter att ha spenderat över en och en halv timme med dessa två olika bolag så fick jag i alla fall blanketten ivägskickad tillsammans med en notis om att jag vill ha utbetalningen snarast. Kan, om jag har enorm tur (haha) innebära att jag får pengar på fredag. Tills dess lever jag på kamraters goda vilja. Blir att betala tillbaka så fort jag får mina pengar! Det är så fruktansvärt tråkigt att behöva låna för allt.

Idag ska jag till stan med Challe som nog ligger och sover efter det att hon jobbat natt, sedan ska jag luncha med Björn efter hans förslag. Sådant är alltid så trevligt! Inte för att jag egentligen har råd, men jag får väl tulla på mina sista mynt helt enkelt.

I morgon blir det att baka bröd, pajer och steka kyckling, hämta Stina, lämna Stina, hämta Fredrik, ha lite tjejkväll + Fredrik (om han inte sänds iväg att dricka öl) och eventuellt hämta nyckeln till lokalen. Ska inte glömma att ringa uthyraren ikväll. Eller i alla fall senare idag.

Phu. Det ska bli skönt att få lov att fara hem på tisdag. *hehe*

GothCon XXXII

Nu sitter jag i Växjö efter en helg i Göteborg där jag spenderat en påskhelg på den eminenta konventet GothCon. Som alltid så har jag haft det oerhört trevligt med både nya och gamla bekanta.

Kom dessutom med på LowList med ett visst pyramidspel nere på rollspelsbaren med åtta poäng. I rock.

For i alla fall ner med Norrlandsgänget och tog nattåg vilket var riktigt smidigt trots min ovana att vakna vid varje (?) hållplats. Blir så när man är van vid att fara ensam.

Helgen började med GothCon-puben där jag, i vanlig ordning, blev onykter. Tror det var absinthen som var boven i detta. Inte för att det inte är som det ska, även om det blev ett spänt moment dagen därpå när jag insåg att jag supit bort mobilen, som dock hittades i en soffa under dynan längst in i ett hörn. Fråga mig inte.

Fredagen spenderades med en lätt bakfylla som höll i sig mer eller mindre hela dagen trots mjölk och dusch. Likväl hann jag träffa både lång och kort, spela Colossal Arena, glo på figurspel och smita undan från större mentala aktiviteter. Försökte komma i säng vid ett men det sket sig eftersom det spelades i min sal tills tre. Istället spenderade jag tid på att spela Universalis med tre okända trevliga och trötta människor och Martin från Boden. Kom dock i säng vid fyra redan trots sprängda blå bananer och kvicksnö!

Lördagen började jag med en behövlig dusch innan jag beslutade mig för att hoppa på Rickard som fortfarande sov. Jag hade då själv varit uppe från halv tolv. Efter så pass många timmar med sömn så var jag därmed nytankad med ork. Spelade brädspel, umgicks med fler folk, snackade skit, åt pizza, spelade Afrikas mörka hjärta och råkade leda in gruppen på ett spår som ledde till att världen förstördes. Jag som trodde att jag äntligen lyckades med något bra. Fast det gjorde jag kanske? *hehehe*

Var vaken hela natten tillsammans med den spelledare vi hade från Afrikas mörka hjärta även om Debbie och Wilper också höll oss sällskap (mer eller mindre frivilligt) tillsammans med Rickard och med diverse folk som kom och gick. Spelade ytterligare Carcasonne innan jag fick lärt mig ett nytt brädspel. Hann till och med att spela en omgång Once upon a time, innan jag var tvungen att ta farväl till diverse personer och köra mot Växjö. Japp, ingen sömn, men jag körde i säkert två timmar ändå innan vi skiftade förare på Shell i småland någonstans.

I stort så vill jag tacka alla på konventet, namngivna som inte. Jag har alltid trevligt på GothCon men frågan var om inte detta året var ett av de roligaste av mina tre hittills! Har skrattat så jag fått ond i både mage och smilgropar, haft mysiga stunder och överraskningar och till och med en smula spelad angst!

Färgglatt!

Packar inför GothCon och mitt födelsedagsfirande nere i Växjö och föll in på vilket smink jag ska ha med mig. Efter lite om och men så fick jag ihop ett bra kit, men var bara tvungen att leka lite på vägen dit.

Rött hår, rött läppstift, starkt rosa/röd ögonskugga från Stargazer. Blev en liten färgklick sådär under vintern / våren.

           

Hårfärg!

Tid för en ny hårfärg!

Före;


Under;


Efter;
         

Har använt nya Viva (Wella) med två falskor Bright Mahogany (nr 845) eftersom jag inte hittade de tidigare Viva med Pure Red. Vart har dem tagit vägen? Går tydligen att beställa över nätet via en dansk hemsida. Åh well.

Resultat? Nå, rött bev det allt, men blev lite för mörkt i hårslutet. Jag får väl fösöka bleka det inför nästa omgång.

Framme!

Efter lite om och men genom att min bil hackade sig fram genom regn och rusk för att bli kvarlämnad i Härnösand, så har jag nu kommit upp till Luleå till en mer eller mindre omöberad trea som jag inte är annat än nöjd med. Mycket finare än min senaste etta! Och gott om plats!

Resan upp gick, trots alla besvär, rätt smidigt. Sju timmar på buss är dock lite mycket för mig även om Porthos mest sov igenom hela resan. Nu har jag dock en del att göra. AF och Försäkringskassan ska besökas på måndag innan jag får en rundtur på tisdag. Syrran och jag ska ut till stan i morgon och kolla över lite möbler. Kanske får vi tag på något till köket om inget annat.

Sedan är det tid att kolla över resan ner till södern igen inför GothCon och mitt eget födelsedagsfirande och se över så att allt är som det ska inför Sveroks riksmöte som jag blivit framrösted till att delta i. Yey!

Och nu ska jag nog äta frukost. Internätet fungerar uppenbarligen och därmed är allt som det ska. Kommer få besök av tjejerna som jag känner i trakten i eftermiddag / kväll, så då ska de hjälpa mig att baxa runt på garderober och kartonger så att jag kan börja strukturera upp mitt nya rum. :D

Over and out!

Nu far jag snart!

Sådär. Nu har nästa ägare av lägenheten kommit och glott igen men han som skulle besikta lägenheten hade glömt dag och trodde han skulle komma i morgon. Ha ha! Perfekt! Nu hinner flyttfirman flytta bort alla mina möbler och skit och jag hinner gå igenom lägenheten en gång till. Datorn försvinner därmed om en två timmar ungefär och kvar finns jag och Porthos tillsammans med min skumma bil.
Och jag börjar bli hungrig.

Bilen startade fint igår efter min fina behandling av den. Får se hur det blir idag. Bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa.

Vad som ska göas idag är alltså följande;
Skicka iväg sakerna.
Besöka AF.
ÄTA!
Damma av det element jag inte kom åt.
Putsa fönsterna igen (blev inte bra sist)
Gå igenom det sista. Slänga allt utom moppen.
Sova.
Moppa sig ut ur lägenheten.
Fara norrut!

Uppehåll i Härnösand hos Kurre.
Uppehåll i Umeå hos Sara.
Hemma i Luleå.

Om inte bilen lägger av för då blir det tippen med den och hej hej tåget!

Kom igen bilen!

Sådär. Natten spenderad borta och jag sov som en gris, tills jag vaknade av att höften värkte. Måste sovit med vikten på en punkt både länge och väl.

Bilen startade. Efter en kvart och med hjälp av (?) startgas. När den väl startat så fungerade den däremot som vanligt. Skitbil! Men jag körde i alla fall iväg och köpa mig lite maskeringstejp och en billig pressenning som jag nu lagt på bilens framdel och medan det ännu var relativt varmt under huven så fick den en fluffig handduk som sällskap också, efter att jag sprejat fördelarlocket med 5-56. Bara att hålla tummarna! Ska ut och se om den startar lite senare ikväll. Om inte annat så för att värma upp biljäveln lite till.

I övrigt så fick jag lånat pengar av päronen så startar den inte i morgon / onsdag så ringer jag tippen och tar sedan tåget upp. Problemet löst.

Alla saker, utom resväskan, tar nämligen flyttfirman nu när jag vet att jag har råd.

Nu ska jag dock städa ur köket ordentligt sedan tar jag tag i badrummet och ger mig själv ett bad efteråt. Vet inte riktigt vad jag ska torka mig på bara. Allting, utom överkastet på sängen, är nerpackat. Ja, och datorn förstås.

Men snart är jag i Norrland i alla fall. Fan vad skönt det ska bli, även om det också verkar som om att jag knappt kommer hinna upp innan jag ska ner igen. Blir nog fan GothCon i år också. *Yey!*

Ångest!

Allt går bra tycker jag. Nu ska jag ta tag i det sista idag, sedan är allt klart och jag har bara ett orosmoment kvar; bilen.
Nu har det regnat natten igenom och naturligtvis så startar inte bilen! Den ogillar helt klart fukt. Så jag måste iväg och köpa någon spray som heter 5-55 som spruta in i fördelarlocket och hoppas på att det kan hjälpa, sedan får jag hålla tummarna på att allt går ihop och att det förhoppningvisvis inte blir som SMHI säger, utan det blir uppehåll i dagarna tre nu. Gnnniiih!

Det värsta som kan hända är att jag inte kommer iväg, eller att bilen lägger av på vägen någonstans. Inte hela världen, men fan så mycket jobbigare än det behöver vara. Inte minst eftersom jag kommer ha en katt och en del saker i bilen. Men jag får väl ta tag i lägenheten idag och bilen i morgon då för här måste jag helt enkelt se till att vara färdig med allt utom typ sängen och skrivbordet tills i morgon. Om jag kan och det kan jag.

Åh jävla skitbil. Fungera!

Snart är det väl ändå slut?

Pust och stön!
Idag har jag varit ute i stallet hela dagen, så lägenheten har, mer eller mindre, stått i träda.
Det är ju hemskt hur mycket skit man ändå hinner samla på sig fastän jag ändå hållit nere inköpen. Allt därför att jag vetat om att jag inte skulle stanna. Sex IKEA kartonger är nu fulla med stuff, igentejpade och klara och ändå har jag saker över. Tror dock att det kommer stanna på de planerade åtta lådor som jag planerat för flyttfirman att ta och skulle det bli en eller två till, ja då har jag plats i bilen. Därmed ska allt så bra.
Men snacka om röra. Hur kan det bli allt rörigare i samband med att man packar ner istället för tvärtom?

I vilket fall så var det en fin dag ute. Sex grader med solsken och därtill så var det vindstilla. Jag var ute på Ingresso medan Sanna red sin egen Chorus. Lät hästarna sträcka ut på en lång fin raksträcka, och jisses! Ingresso kan verkligen ligga på! Konstigt nog så blev mina armar inte trötta av att hindra honom från att helt enkelt springa rakt in i Chorus, men benen! Snacka om att jag kände mjölksyra i dem när vi skulle låta hästarna jogga en stund senare!
Kommer jag upp ur sängen i morgon komme rjag nog bli imponerad. *haha*

Så planerna för i morgon; Tvättar nu så i morgon blir det att sortera tvätt och packa ner, tillsammans med vad lite av köksprylar jag ska ha med mig. Badrummet ska tömmas på allt som inte kan användas upp. Smyckeskrinet ska fyllas på och skrivaren ska packas ner. Sedan ska jag gå igenom lite papper, städa av köket i den mån jag kan, likaså de garderober jag faktiskt tömt.

Söndag sedan så blir det tidig morgon att hjälpa till en sista gång i stallet. Förhoppningsvis är jag hemma vid ett så jag hinner med att få undan allt som överlevt lördagen. På måndag blir det alltså att montera ner skrivbord och säng, städa, städa och på tisdag kommer flyttfirman (som jag inte hunnit ringa till) samtidigt som jag får besök av mannen som ska besikta lägenheten, samt nya hyresgästen.

Med andra ord ska jag, om allting går som det ska, fara på onsdag! Yeah.

Jag är en smula trött faktiskt. Men nu ska jag snart ner och hämta tvätten!

Over and out!

Ännu ett steg i flyttplanerna

Sådär, nu har jag varit på Adessändring.se och fixat med så att posten läggs om till min nya adress. Skönt det. Dagens sak blir att ta sig bort till IKEA och Coop Forum för att dels köpa flyttkartonger, dels skaffa hem lite mat och kanske också passa på att byta den där duschslangen som Porthos tagit sönder. Sedan blir det allmän röjning här. Diska upp lite, dammsuga och så. Det innebär att jag kan börja röja runt i morgon på riktigt. En garderob i sänder liksom.

Redan tredje mars. Sjukt hur fort tiden går! Om bara åtta dagar så kommer flyttfirman och hämtar upp mina prylar sedan är det nu tänkt att jag skulle fara dagen efter. Måste alltså boka in en städkontroll och sedan är det tid att bekräfta hur min rutt upp ska ta sig och hålla tummerna för att bilen tar sig hela vägen upp. Tydligen har den problem med tändningen under fuktigt väder. Ska ut och kolla med den snart, nu har det ju snöat lite till.

Fatta vad skönt det ska bli att sälja den sedan, bilen alltså.

RSS 2.0