Gott Nytt!

Feber, hosta, snuva och, på något konstigt sätt, fick jag ont i höften i natt också. Att jag är sjuk märker jag inte minst av att jag drömmer så skumt när jag försöker sova. I natt var jag, till exempel, med i House. Serien om Doktor House, ni vet. Var en av patienterna som, av någon skum anledning, fått ont i höften. Så pass ont att det var värt hans uppmärksamhet. Då har man ont, eller är ordetligt sjuk.

Sedan var jag nog trött överlag också. Fick gå upp tjugo över fyra igår morse, för att ta flygbussen till flygplatsen fem över fem. Halv sju gick mitt plan där jag sedan fick spendera fyra timmar på Arlanda, med katten som sällskap. Mötte Wilper på flygplatsen också, som i sin tur hade sett Jens. Tydligen skulle den senare till Prag (?) dagen efter. Lyllos!
Hemma vid två hinner jag dock knappt mer än komma hem innan dörren ringer och Sel med föräldrar och hund dyker upp. Så, fast vid datorerna kom jag sedan i säng efter tre på natten. Lagom hurtigt för en sjukling. ;)

Storm här uppe i Norrland idag, vilket manade Cina att ringa och meddela att det var varning 3. Därmed blev det att åka ut till stallet och ta på täcken på hästarna och surra fast ägodelar. Gick rätt smidigt faktiskt och inte blåste vi av vägen heller. Något som sedan gav oss chans att handla sedan. Systembolaget, apoteket och ICA avklarades och därmed är vi redo att fira nyår här hemma. Ska se på Grevinnan och Betjänten på tv vid åtta, sedan ska vi ut till stallet och ge hästarna kvällshö innan vi tar oss hem och spelar in det nya året genom vampirispel med temat Nyårsbal till smaskande av ostar och kött i olika former, och lax!

Därmed: Gott Nytt År!

Raketer!

Snart hemfärd

Till slut drabbade det mig också, det som merparten av Sverige verkar lida under: förkylning! Torrhosta för min del och en värkande kropp, som förvisso kan bero på träningsvärk ännu, men knappast är det behagligaste man kan ånjuta i samband med att må lite risigt överlag.
Helt otroligt att jag kom så här långt ändå med tanke på hur mycket folk har hostat och snörvlat omkring mig, men skam den som ger sig.

I morgon är det dock till att fara norrut igen. Tillbaka till Luleå! Det ska faktiskt bli himla skönt, utöver det att jag ska sitta på flygbussen redan vid fem på morgonen och sedan spendera fyra timmar på Arlanda innan jag landar efter två någon gång på Kallax flygplats. Så är det att se så att bilen fungerar, inhandla nyårskäk och se över hästarna. Eva, som äger stallet, har gjort upp ett schema tll oss eftersom hon och hennes familj ger sig av idag och därmed lämnar över alla fodertider till oss som sköter om djuren. Blev min uppgift att se över dem på nyårsaftons kväll, men det ska nog vara lugnt. Eget bevåg, trots allt.

Min vistelse i Skåne är jag i övrigt också nöjd med. Har lyckats träffa My, Stina och Therese från min gamla klass. Spelare fån Vampiri, samt en gammal spelare från Langtrue, Petra, Helena, Martin och Anna Persson som får sägas kopplas ihop med min gamla ridskola och bekanta till tidigare nämnda personer. I kväll ska jag dessutom försöka träffa David och sedan är de flesta avkryssade, för denna gången. Ja och så träffade jag Alva, aka Vavva, på bussen också. Kort möte, men det måste räknas!

Det började dock med lite glöggkväll i Lund tillsammans med lajvarna från SILL med company. Där fock jag bytt julklappar men glömde kvar dem i lägenheten. Smidigt värre, men julklapparna gjorde dock inte saken. Det var att träffa allt folk igen, spela spel och käfta som är det roliga och trots att Jannika inte kunde komma, så hann jag träffa henne också, och hennes pojkvän. isste ni att inlagd aburgine smakar som inlagd sill? Nej, inte jag heller!

Mycket Lund med andra ord. Botulfs är haket nummer ett, men hann kolla in Kulturen och ....  Eh, ja. Jag är så dålig på namn! Men trevligt var det och det är vad som gills! Dessutom var det längesedan jag var ute så bara det är ärt en klackspark. Synd att det kostar bara. *flin*

Nu ska jag bara vänta på att Fanny är klar med bossen i Zelda, sedan tänkte vi spela en session. Väntade egentligen på Wera, men det är vad som är bra med privatsessioner: man kan ta två utan problem, om också Wera skulle dyka upp. För tacka nej till spel går ju inte, inte om man heter Jessica.

Peace out!

500

Har nu sett showen 500 av skaparna till Hipp Hipp, Johan Wester och Anders Jansson, och kan inte annat än att tycka att den är sevärd. Emellanåt skrattade jag så att tårarna rann och samtidigt fick man lite av en historielektion. Fick bytt karatär på mitt kort också, från en känd jazzmusiker till Polman, han som pryder 500 kronorssedeln. Bra byte, för hellre en genomslagsteckniker än en jazzmusiker. Två flugor i en smäll. Morsan bjöd hela familjen eftersom de kunde beställa två biljetter till priset av en genom Posten. Tur var väl det, för pank som jag var så hade jag inte haft råd att se det annars, något som jag velat göra ett par månader nu. Själv verkade hon inte gilla det så mycket, påstod hon, fast hon själv skrattade igenom det mesta. Men så är hon lite speciell också. Sista showen vi såg däremot, så nyfikna får väl nöja sig med att beställa hem spelet.

Därefter träffade jag Gamen, blev bjuden på en cider eller tre och lyckades med bravaden att spilla ut vin på en trevlig tjej vid namn Jenny. Lagom pinsamt så där, men hon verkade acceptera min ursäkt. First impression last? Och det var inte lite. Hela glaset rakt i hennes knä. Det borde ge mig någon slags poäng... Säkert inga poäng jag har någon nytta av, men likväl! Och Therese valde att sova snarare än att träffa mig. Elaka hon!

Sov över hos Gamen efter att ha sett Alien 3 och 4 hos honom. Inte mycket till sömn eftersom han skulle byta bil vid åtta (Vi kom väl i säng närmare fyra) och sedan skulle iväg efter tio. Lägg då till en knasig katt och en ovan säng på det så förstår ni att jag känner mig rätt ovilad, trots att jag fick skjuts hem. Inte akut sömnig dock, inte ännu.

Får väl bli spel i kväll tror jag. Jag känner mig spelsugen redan nu.. *flin* Men får väl bli till att se film först, och kanske halvsova en slurk. Hjärnan hann aldrig vakna efter allt morgonrabalder.

Tillbaka i Skåne

Som jag anade så gick flygresan hem bara fint. Vid säkerhetskontrollen på Kallax flygplats tog dock Porthos nerver ut sin rätt och på en plastmatta blev han bara tvungen att tömma sig en smula, så det var att plocka kattskit det första man gjorde. Ingen som klagade däremot utan fick både papper och soppåse i händerna efter det att kontrollanterna ojat sig över den stackars kattens nerver, och berömt honom för att han ändå höll sig så lugn. Hade ju honom i hans flexikoppel och hellre att han skiter på deras mattor än i transporten.

Transporten som i övrigt var prefekt. Lätt att bära honom i och ändå ha två händer över eftersom det är en väska som jag satte på axelrem till. Och inte ett knyst sade han på hela tiden, utom en gång när jag kikade in i transporten på Max, då var han tvungen att meddela att det var lite synd om honom. Två flygresor, en busstur och en biltur senare, klev han ut, skakade på sig och sprang för att kolla upp föräldrarnas lägenhet, sedan ville han bli jagad... No worries there.



Så är man alltså hemma igen. Har redan börjar fippla med datorn, som jag askyr. Word är bara att glömma, det är inte inprogramerat och wordpad saknar rättstavning. Skärmen är gammal och tjock, och antingen är det att ha för stor "skärm" eller för liten. Jag väljer att ha den liten för jag kisar heller för att se än backar undan. XD  Saknar redan min dator! *snörvel*

I morgon ska jag dock leta mig ut till Lund på lite julmys och på lördag ska jag se på gänget bakom Hipp Hipp, så helt illa ska väl inte det här bli. och avskydd dator eller ej, kommer jag spela på sys också. Om inte annat så för att kunna agera ut lite våld. *mys*

Peace out!

Rättvända dygn finns inte

Mitt dygn är knarkat. På helgerna kan jag sova nästan hur mycket som helst känns det som, medan jag vaknade prick tio idag, trots att jag tänkte ta mig en halvtimmes sovmorgon, och då kom jag ändå inte i säng förrän vid fem. Ett hopplöst jävla fall är vad jag är. Och så sent kommer jag rätt ofta i säng numera, så just det är väl inte så förvånande men nog är det skumt att min kropp inte kräver mer sömn? Men att jag sover så mycket på helgerna? Säkert en tio timmar i lördags och igår.. Blev väl en nio?

Att jag inte kommer i säng tidigare är för att jag är så nerknarkad i spelandet på Syskonskapet och i natt / morse var inget undantag. Fråga mig inte vad det är frågan om, men Adana och Léal kommer bara så väl överens. Nu var det förvisso lekar i sänghalmen som gällde, så det kan ju vara det som limmar (*höhö*) ihop dem så, men det känns som om de skulle fungerat väl i vilket fall. Knasbollar. Och då fick jag ändå inte igång min polis över vampiri, vilket var tänkt. Min spelpartner fastade i spelet Max Payne och jag dubbelspelade rätt länge. Acisse fick hjälp med att lägga om förband på sig eftersom hon är värdelös på sådant. Som jag sa till Faxes spelare: 0 i defence!
Jag har nog världens crappigaste mörkeralv. [insert garv here]

Jag är så nördig.

Acisse Raiwi. Mörkeralv.
Fanny Olménius)

På onsdag är det tid att fara tillbaka till Skåne och Porthos har fått en ny och fin transportväska att kunna flyga i. Biljetterna gjode mig mer än pank, har övertrasserat mitt konto så jag fick 75 :- i böter av banken så att jag är på minus 318:- Lagom till jul. Good bloody work! Inte för att det påverkar mycket, vi kör inte på julklappar längre i den bemärkelnsen, utan istället ska jag få se på gänget bakom HippHipp i Lund, och glöggkväll på fredag med lajvgänget från Skåne. Det ska bli kul och skönt att åka hem en tid, men vid Gud! Jag ska vara hemma till den 30:e, utan en ordentlig dator. Tuggar jag inte tapeter på annandag jul är det mer än vad jag skulle våga hoppas på!

Men är hemma till nyår igen. Lyllos mig!

 

Hästliv

Idag, säger SMHI, är det minus tolv grader i Luleå och solen har väl just vaknat. Jag håller på att koka havregrynsgröt, sedan ska jag bylta på mig rejält och plocka upp Vitsex (w176) aka Elin, för att ta mig ut till stallet. Dagens planer går enligt följande:
1. Borsta av hästarna och försöka kratsa ur hovarna, där jag räknar med att snön sitter som berget.
2. Sadla Polly och Jojsan. Blir ritt runt den uppskottade stallplanen. Jojsan behöver röra på sig och Elin kan sitta och skritta runt Polly som är så snäll och rund så.
3. Cina dyker upp och gör Barry redo, sedan ska vi tolka efter honom, liggandes på madrasser. Ja jävlar. Cina lovade att vi skulle kissa på oss (eller att i alla fall jag skulle göra det) så hon rekommenderade mig att fara in på kvantum och köpa blöjor till oss. Yeah riiiight.

Spännande ska det bli i alla fall, och förhoppningsvis lika kul också! Bäst att jag bryter upp förpackningen med mina nya skidunderställ, tar hängslena på mig till skidbyxorna och byltar på mig med försvarets kläder och tar ett par extravantar med mig i alla fall, så får vi se om jag överlever jag med. *flin*

Auf wiedersehen!

Några minusgrader

Fjorton minusgrader ute och snöfall. Nu ska jag hoppa in i min, förhoppningsvis, varma bil och ta mig ut till stallet. Rida i termobrallor har jag aldrig gjort förut, så vi får väl se hur det går!

Aaaaah...snööö!

---

Note to self: Dra inte åt handbromsen! Jäveln fryser fast och sedan sitter man där, i skiten. Men om jag skulle glömma det igen: använd hammaren och eventuellt varmvatten.

I övrigt är Jojsan himla trevlig att rida även om hon är tittig i skogen. Väldigt olik stillsamma småklumpiga Corall. Och jag gillar Evas sätt att ha lektioner för en. Enkel, fast och lagom sträng. Blir nog att använda den upp-plogade ängen mer och blir eventuellt till att rida Jojsan i morgon med eftersom Corallen saknar sina två skor. Halv nio ska jag hämta upp Saras eventuella nya medryttare i morgon. PÅ MORGONEN. Ergo ska jag sova en sväng nu.

God sömn!

Sveroks Riksmöte

I natt kom man hem från Linköping där Sveroks Riksmöte 2008:2 gick av stapeln.Det här är bara ett bevis för att man tydligen inte kan ha Riksmöten för ofta. Trots att det bara varit ett halvår sedan sist så har folk fortfarande nog med motioner för att hålla oss igång hela helger ännu, med övertid, men tack Gode Gud att det bara ska vara en gång om året. Förvisso lär man sig jättemycket, men det ÄR jobbigt att sitta och lyssna så många timmar som man ändå sitter där. Ändå är allt värt det, även för oss som inte är helt insatta, därför att sällskapet är så underbart.

Själv tog jag bara tag i talarplatsen två gånger och båda för att försöka lägga lock på diskussioner som jag ansåg vara fullkomligt onödiga, gällande samlande av personnummer, och det faktum att högsätet skulle ha tag i samlande av tillgänliga lokaler i landet. Två ting jag, personligen, ansåg vara skitlöjliga. Det är faktiskt skitnervöst. Jag talar gärna inför folk, men blir samtidigt nervös, men med mikrofon blir det lite värre. Jag har röstresurser nog till att höras ändå, men... Nåja. Jag överlevde ju. Sedan gjorde jag en reservation också. Man känner sig, av någon anledning, rätt über när man gör det, även om det egentligen inte påverkar något. Men för min egen del känns det riktigt skönt att faktiskt klargöra att jag inte står för en viss punkt.

Hela mötet gjorde också att jag blev sen med inrapporteringen till AF, men efter ett telefonsamtal så var det lugnt och rapporteringen är inne. Det ÄR rätt lätt att göra AF nöjda, bara man hör av sig. Har sökt jobb / praktikplats också, så nu är det att hålla tummarna en smula för att jag i alla fall ska kunna få en chans att lära mig något.

Nu ska jag se till att spela lite World of Warcraft med Björn i Växjö, sedan blir det rollspel över nätet ikväll. Jag har lidit av spelabstinens i helgen, hur otroligt det än låter med tanke på alla spel vi hade tillgång till, men så är det. I övrigt vill jag tacka folket jag mötte och befann mig kring under RM. Ni är alla underbara, på ett eller annat vis. Inte för att jag tycker om er allihop, men ni tillför alla någonting till vistelsen under dessa långdragna möten.

Pease!

RSS 2.0