Glad sommar!

Allergin är ett jävla skit - och vägrar släppa gör den också, trots piller, och droppar och spray och hela skitet, men midsommaren flöt på i ett lagom tempo. Det firades med bad i badtunna, bad i havet, ömsint prat i nattens ljus, och trav på midsommardagen i Skellefteå med mig som chaufför på vägen hem - i partybilen. Allt som allt får man tacka Sel med familj, och vänner, för en UNDERBAR midsommar som verkligen satte upp mitt humör ett par behövliga hack!

Men något som nyss slog det är resan som väntar. Visby och Gotland ska få besök av mig under medeltidsveckan v. 32 (7-14 augusti) och jag längtar som en gnu kan längta efter Afrikas vida slätter! Flyget är bokat och betalt och ytterligare 2000:- ska ge mig rum i en lägenmhet! Fy fan, Gotland via lägenhet är ett helt nytt fenomen för min del. Känns som värsta lyxen - och fusket.

WIII! Jag skulle... behöva några nya lajvkläder känns det som, men vad fan.. Att köpa det nu??! Nej, jag bör nog snarare testa det jag köpte sist, som ännu inte använts. Hu! Nu ska jag räkna ner veckorna innan avfärd - och försöka jobba så mycket som möjligt för att spara ihop vad jag nyss slösat bort. Nästa extrapass blir på söndag mellan 12-15.

..ska bara bli av med allergin också.


LÄNGTAR!

Pillerburk

Doktorn och barnmorskan har fått samtal av mig idag, och efter ett besök hos den förra så har jag nu fått recept på en hel del allergimedicin som jag ska hämta upp ikväll. Något som kommer kosta mig en ganska rund slant med pengar. Allergimedicin och P-piller - här tar vi hela apoteket i besittning! Näsdroppar, både med och utan kortison, tabletter och ögondroppar. Blir jag inte kvitt allergin nu blir jag det fan aldrig!

Har alltså också blivit bortbjuden till en Jenny och ska se på en serie och låta katterna hälsa på varandra. Inte varje dag Porthos får följa med till en helt ny lägenhet sådär helt appropå. Får nog ta och klippa klorna på honom innan, för säkerhets skull. Inte för att han lär bråka, men allting kan ju hända om det vill sig illa, så man kan lika gärna passa på.

Var förresten på "testa på hundkapplöpning" tillsammans med Sel i helgen och fick lånat en mellanpudel som fick ställa upp. Klipp kommer dyka upp på Y-tuben, men under tiden kan jag bidra med den här videofilmen på en hel del hundar!


Håll tummarna!

Änmnu en morgon och frukosten är intagen.
Nu håller vi tummarna för att min allergi blev kväst under natten så man kan klara av en hel arbetsdag utan att nysa både hjärna och vett ur sig. Ska ta mig friheten att inte göra ett rackarns skit ikväll heller. Kanske spela en sväng, men that´s about it. Om det sedan blir rollspel eller WoW får vi se.

Snart helg i övrigt. Blir till att börja packa ner saker att kunna sälja av!

Reptilhjärnan

Efter att ha kört klart fairway på jobbet så fick jag ta plats på ruffklipparen och ta de "långhåriga" områdena på banan vid namn Renen. Något som, så klart, resulterade i att jag fick igång min allergi som sovit så lugnt hela sommaren. Och det är något som händer när nysningarna tar vid och näsan börjar droppa som en läckande kran - jag får igång reptilhjärnan. När jag är riktigt allergisk är jag nämligen också så nära ett sammanbrott jag nästintill kan komma, utifrån erfarenheter genom de gågna åren.

Stressad, frustrerad och nästnintill panikslagen över alla svullnade områden, den evigt rinnande näsan, och de envisa nysningarna, är det sömn jag helst vill ha, men när det inte kan nås är det ett evigt födosök i centrum - som om att äta är det enda som hindrar mig från att antingen tänka på hur trängd jag känner mig, eller det enda som ger ett avbrott i alla påtryckta förkyldningssymptom.

Det slutade med att jag stod snörvlande i matkön på Willys med en korg med salami och brie, tunnbröd och glass, att stressat vaggande och svettande vänta på min tur att betala, där jag just innan gått bersärk på apoteket och slängde på mig näsdroppar, allergitabletter, solskydd, munskölj och hårinpackning.. Allt på en och samma gång.

Och tack Gud, och apotekarie, för nässprayen. Just där, efter apoteket och innan matbutiken, så snortade jag i mig lite spray och fick genast en kort stund av frid. Lite lättnad i bihålorna.

Att ingen hittills dött av min korta stubin när min slitna reptilhjärna går igång i jakt på mat och sömn är inget annat än ett under!

Faster - Within Temptation



Fungerar skitbra att ha som väckarklocka. :D

RSS 2.0