Good ol´days!

Någon som känner igen den här? (Med reservationer för bitvis fel text!) :

Samlar mina tankar i ensamhet innan jag går ut
trodde jag var smart när jag sålde ut
ahhh ahhh
Längtar efter dig och nu står jag här mitt i all betong
När jag nu åker på tänker jag på, det var fel av mej att sälja så.
(Så jag ber dig: Kom ut till mig)

Lantbruket
det är mer än bara bedor
det är även fest och vänner
träffa dem man vill och känner
Lantbruket
även vindarna kan vända
för mig var du den enda
och lantbruket är värt ett högre pris Lantbruket

Det är inte lätt när man inte kan inse sina fel
jag är som en bonde utan svin
ahh ahh
Längtar efter dig och nu står jag här mitt i all betong
När jag nu åker på tänker jag på? Det var fel av mej att sälja så?
(Så jag ber dig: Kom ut till mig)

Lantbruket
det är mer än bara vänner
det är även fest och vänner
träffa dem man vill och känner
Lantbruket
även vindarna kan vända
för mig var du den enda
och lantbruket är värt ett högre pris lantbruket
Ohhh ba ba ba ba ba ba ba ba ba
Jag väntar och hoppas och längtar säg mig

Lantbruket
även vindarna kan vända
för mig var du den enda
och lantbruket är värt ett högre pris lantbruket

Orginal:
Bara att sjunga med. ; )



/ VildKatt - Som inte har något vettigt att göra.

(Hela inlägget tillägnas Gamen, även känd som Johannes.)

Diciplintest!

Måndag, tisdag, torsdag. De dagarna är numera officiella stalldagar. Punkt. Därefter lägger vi till en helgdag under de helger jag är hemma, allra helt lördagen, och så har jag ett personligt stallchema och det bör hålla igång hästen min, speciellt om jag får lite assistans ibland. Sedan ska jag, från och med nu, gå upp senast tio varje dag. Bara här ser jag att jag kommer att få problem, men för fan. Har jag kunnat gå upp klockan sex i flera veckor borde väl inte tio innebära några problem?

Diciplin! Inte mitt starkaste ämne men kom igen. Jag är för farao tjugofem numera så något borde jag väl kunna prestera? Ska besöka Korpen också en dag. Visste ni att de hade gruppträningar? Jag visste det då rakt inte, men att gå på aerobics där gör jag hellre än att göra det på något fanzy-panzy gym som kostar skjortan, så det är så det ska det bli. Om inte annat så efter jul.. *vissel* Kan ju önska mig det i julklapp? ; )  Skulle vara toppen och så kommer jag kanske i form, eller i alla fall behåller den. Jag tror nämligen att jag tappat något kilo. Svårt att säga emd säkerhet eftersom jag inte äger någon våg. Hälsofreak? Tror inte det.

Kul att också Emelie fastnat i hästträsket. Känns som om det är mycket häst nu. Sara och Sara från Syskonskapet håller ju också på för fulal muggar. Speciellt i år verkar det vara en hästhöst. Fast det är väl självklart! Frisk luft, motion och djur! Kan fan inte bli bättre!

Och som sagt: till stallet! Det är torsdag!

Hästar med ä

Förlåt Lina att jag glömde att du bodde i Stockholm. Jag lovar att jag ska meddela dig om mit tnästa besök, även om jag är en sneaky liten jävel. Eller nå, liten och liten.. *vissel*

Sitter i skrivande stund och käkar fullkornspasta med köttfärssås. Något som får duga som frukost åt mig. Har spenderat hela dagen utomhus i minus sex grader och glömt att äta, men det tar jag igen nu. Red idag med, förstås, och det verkar redan flyta på rätt fint och som vanligt här uppe så är saker och ting "bestämda" innan man hunnit blinka. Såg att inget var skriviet i Coralls bok (alla hästarna har vars en bok, där deras ryttare skriver vad som de gjort under dagen) sedan jag varit där sist och frågade om ingen hade ridit henne sedan dess. Fick genast svaret: "Näe, det är ju din häst nu." Så snabbt går det här uppe! Passar dock mig utmärkt, för jag fick sluta jobba i fredags så nu har jag tid att bygga upp både muskler och uthållighet på både mig och hästen.

Släppte ihop de två nya inackorderingarna också och det gick rätt fint till. Brooklyn skulle förvisso visa sig på styva linan, men Bobbi (tror han hette så) satte genast till mothugg. Får se hur det ser ut i morgon när jag ska ge djuren lunch. Ska bara inte glömma att köpa bilvax och spolarvätska också, för i morgon ska vinterdäcken på och bilen fixas inför vintern.

Till slut så har jag lite bilder på djuren. Eller nå, framför allt på Corall och sedan på Bobbie och Polli. (Reserverar mig för eventuella namnfel)

Corall glor ut genom stalldörren     Tittar ut igen        

Den lilla ljusbruna donnan, med det gröna täcket, är en himlans blanding dessutom. Arab, fjording och ardenner.  Skitsöt! *insert hjärta här*  

Häst

Helgen gick svinfort! Jag trivdes, som vanligt, med allt folk, tjo och tjim, men ångrar att jag sov bort första natten. Konventet gick så fruktansvärt fort! Men hem kom jag, efter ytterligare femton timmar i tåg och fick läst Guldkompassen på vägen och åtnjuta piroger till frukost, som jag lootat från konventet som tack för att jag hjälpte till att slutstäda. For iväg och hämtade Porthos igår kväll och fick mat av Debbie och hans flickvän. Och efterrätt! Urgod sådan med bär, smält choklad och kokos!

Förutom att jobba idag har jag nu också börjat rida igen. Idag rent utav! Kommer vara lagom stel och öm i kroppen, för nu var det mer än ett halvår sedan sist. Sist då jag red Corus i Gävle. Idag var det Brooklyn ute i Rutviksreveln som provreds. Ett litet nätt varmblossto på 150 cm med mycket åsikter och ett skiftande humör. Envishet kom man dock långt mer och överlag så var hon riktigt trevlig, men är onekligen lite liten för mig.

Alltså fick jag pratat med hästens ägarinna när vi var ute och red, jag och Sara, som också har en medryttarhäst i samma stall. Vi kom överens om att jag gärna fick prova en annan häst i morgon, vid namn Corall, och se om jag trivdes med henne istället, eftersom Brooklyn också har en annan intressent som är storleken mindre. Corall är större och nästan så mörk att hon är svart. Behöver sättas igång och är därför i ungefär samma skick som jag. Det ska bli intressant att priva henne, och om det går bra, så har jag månaden ut innan jag behövde bestämma mig. Det känns dock riktigt lovande! <3

Och var inte det nog, så fanns det också en unghäst på fem år, vid namn Sara, som också behövs ridas, så någon borde ju kunna passa mig! Och så fanns det annat att göra också, som att bygga spiltor, ljussätta ridbanan och så vidare, och bara det är ju mysigt! lagom tills ajg snart blir arbetslös därtill. *studsar*

I Stockholm

Nu sitter jag i Stockholm och skriver. Tid för att besöka Stockholms spelkonvent och därmed spendera helgen i 08-land. Ska spelleda för allra första gången, klippa mig riktigt kort och eventuellt gå ut och göra stan osäker lördag kväll. Det ska bli himla intressant alltihop och framför allt så är det skönt att komma hemifrån igen.

Under tiuden är katten min i Piteå på semester och det verkar fungera bara fint eftersom han skulle upp till Anders, som passar honom, och kela. Det innebär att allt är frid och fröjd. Bra med husdjur som gillar folk. :D

Tågresen känsdes inte heller lång. Tretton timmar går rätt fort ändå, när det är natt och man (som jag) har lätt att sova var sjutton som helst. Blir jag nu bara arbetslös också så ska jag ta en smärre Sverigeresa och häsa på Sara Östh bland annat. Och Amanda. Det är onekligen på tiden!

Planer

Kom hem lite sent idag, nämligen nyss, efter att ha gjort Storheden osäker. Jag letade nämligen efter en köksassistent så jag kan göra pizza idag, vilket jag ska ta tag i vilken sekund som helst nu!

Har bokat klippning nu också. Tid att snagga av den här sorliga och ledsna hårmanen så får vi se hur det ser ut sedan. Halv ett på lördagen den 11:e oktober är det dags, sedan är det bara att hoppas att jag hinner tillbaka till SSK till jag, troligtvis, ska ha hand om spelpass 2 på lördagen. Frågan är om Coriolis kommer att överleva det här. XD

Nu ska vi se.. Pizzalagning + städning, sedan måste jag jaga kattvakt. Stackars Porthos vill inte vara ensam hemma nästa helg.

Får se om Debbie går att övertala. *blink*

-Lite senare:

Yey! Kattvakt fixad! Porthos får ha minisemester borta hos Debracy i Piteå. Det blir himla najs. Ännu ett bekymmer avklarat!

Flytt-tankar. Igen.

Funderar redan på var min nästa flytt ska landa någonstans. Leker vilt med tanken redan nu, afstän det är ungefär ett år tills dess. Såvida inte F21 verkligen skulle råka göra en helomvändning och stänga ner, fastän de nu fått klartecken för att få fortsätta sin verskamhet, för i så fall hade jag åkt med syrran bara. Till Såtenäs, för där hade de haft verksamheten igång.

Men så lär det nog inte bli, men här kommer jag inte att stanna, det är då ett som är säkert. Redan nu känner jag hur dte kliar i mig att ge mig av igen. Det är helt enkelt något med den här trakten som gör mig en smula frustrerad redan nu, kanske hur folk får vara lite som de vill utan att några bryr sig bara för "han / hon är ju bara så".
Sedan känns det verkligen som om att jag inte har mycket gemensamt med folk här. Oftast är det en sak som kan binda en samman, men sedan tar det liksom slut. Det är precis som om man bara kan inrikta sig på en sak här, sedan tar det stopp. Och så är de flesta, både här och i Gävle, mer rasistiska än jag trott om folk att vara. "Smygrasister" har man ju hört om, och råkat på, rätt ofta. Men alltför mycket smygande är det faktiskt inte. Folk är bara knäppa.

Och våldsamma. Alltid någon som huggit någon /mördat sin pappa / skjutit någon trots att befolkningsmängden i trakten inte är särskilt hög. Dessutom är man rädd för djur. Typ arga älgar och björnar i skogen. Finn fem fel. Här finns ju jävla massa skog! Klart det finns djur i dem. *himlar med ögonen*

Är kanske lite bitter idag, nu när jag tänker efter. Eller i alla fall -rastlös-! Jag känner mig verkligen som en ensamvarg på sök efter en flock (eller en punkt) med nosen i marken och med behov av att röra på sig till nya jaktmarker.

Så vad jag behöver är lite tips på bar orter att bo på! Kanske löften om något jobb till och med? Om inte annat så kommer jag att börja spana i juni som bara den för att finna mig en anledning att dra härifrån. Syrran klarar sig bra numera så hon behöver inte mig som stöd längre.

En sak är dock bra. Jag har beslutat mig för att jag, med största sannolikhet, kommer att välja att ha en Lappsk Vallhund som förstahund. Ursprungsraser ftw!

RSS 2.0