I had a dream

VildKatt säger: (14.25.59)
Vi var typ på auktion, eller något, efter att vi varit på lite marknad med lite medeltidstema när jag skulle ta med Porthos runt hörnet om aktionshuset. Av någon anledning. Han gick själv så man fick locka och pocka lite.
Någonstans på vägen blev min katt ersatt av din hund som smet in i ett stort gammaldags hus av modellen stort och lite svulstigt.
Jag sprang efter och sedan hamnade vi med på högsta våningen med folk i 1700-talskläder. Högt uppsatt folk med vakter, varav en höging läspade (haha, inavel, tänkte jag!)
Det visade sig vara Kungliga palatset. xD
Och jag kallar på din hund, som inte lyssnar och därmed inte kommer, blir stoppad av vakterna och måste ta av mig mitt bälte med pistol och sovsäck ( ?) på, och så dyker med ens min långa lärare lärare från grundskolan upp, och med ens står jag i bara kjol och Bh. xD
I alla fall så hjälper han mig att välja en trappa som inte brant lutade som första trappan gjorde, efter lite skärskådning över min ”klädsel”, så jag springer ner via denna andra väg, tar mig förbi ett öppet gemak på bottenvåningen som bara avskärmades av skirt tyg och pelare, där det låg en man och en kvinna. En sorts prins tydligen.
In i ett samlingsrum går jag, där jag får se en valp utmed ena väggen. Då hade din tik, som dök upp där, varit där förr och fått sex valpar med någon av kungahusets hundar. Prinsen hade dock tingat fyra, så det fanns bara två kvar. xD

Sel säger: (14.30.09)
*Asgarvar!*
Sel säger: (14.30.25)
Det måste vara ett tecken! Jag Måste para henne nästa löp. XD
VildKatt säger: (14.30.27)
Drömmen slutade med att jag fick tag på en orolig dig och bad dig komma till palatset, medan Prinsessan Victoria skulle överlägga om du också fick komma in eller inte

Sel säger: (14.31.00)
Herregud! *skrattar fortfarande med moppen i hand* Du är tamefan inte klok.

VildKatt säger: (14.31.22)
”Överlägga” var dock en klar känsla att hon snarare skulle se till så att vakterna släppte in dig. xD

VildKatt säger: (14.34.46)
Men det var en rätt rolig dröm, även om du var nojig för att jycken sprungit bort, och att ena trappan var så läskig. xD
VildKatt säger: (14.35.01)
Vakterna var dessutom rätt bryska. *surmulen*

Sel säger: (14.36.04)
Självaste Vickan också? Viken grej! XD


Vaktklädsel i min dröm. XD

Luleå 4-ever?

Sedan jag sist skrev här har det väl hänt en del, samtidigt som det inte hänt mycket alls. Allt beror väl på hur man ser på det.

Först och främst så lade mitt tagentbord av. Bara det är nog att ge mig grå hår, speciellt som det var precis så att jag skulle till att få bra spel mellan Adana och Nherith. Hur kan ett tagentbord bara lägga av mitt i något sådant?! Men så var det i alla fall. Mitt i allt satt jag utan space-tagent, å och ä, vilket helt enkelt inte går att göra så mycket åt. Over and out för min del med andra ord. Nu fick jag dock skaffat mig ett nytt igår, tack vare ett lån av min syster på 500:- som ska räcka helgen ut. Är själv så pank man bara kan bli, men nu kan jag sitta framför datorn och vara pank i alla fall.

Är anmäld till en travkurs också. B-tränarlicens ska tas. Vet inte riktigt vad som gäller, men det får jag reda på under söndagen när jag ska dit för första delen av utbildningen. Kan nog vara värt sina tusen spänn efter lite övervägande med Sel, som ju kan det där med trav. Till skillnad från mig. I'm such a N00b!

Sandras (Min syster, för er som missat det) bandy går det lite si sådär med. Jag var iväg och kollade på en av deras matcher och kunde som vanligt inte håll tyst där jag satt på läktaren, men vann gjorde dem inte. Snarare så förlorade dem stort med 1-6 i baknacken. Det ser dock riktigt roligt ut så man kanske skulle göra en fuling och själv börja till hösten? Är deras sista träning på lördag så just nu är det inte ens värt att tänka på.

I morgon ska jag däremot bara tänka på en enda sak, och det är att roa sig. Golfklubbens arbetare ska ha fest och jag ska dit, så nu är det tid att stryka av tiden som nykter igen. Hoppas det blir lika trevligt som jag tänkt mig.

Och som en slutkläm lär det nog bli som så att jag stannar kvar här uppe ett tag till. Jag har velat flytta ett tag nu, men eftersom jag inte vet vart jag ska eller vad jag ska hitta på kom jag och syster överens om att jag lika gärna kan stanna här i Luleå tills jag kommit till något slags beslut. Kan inte minnas att jag varit så obeslutsam förr, jag som alltid bestämt mig sedan tagit tag i det, men även om jag inte minns det har det säkert hänt.
I vilket fall lider jag knappast här uppe och på så vis kan jag se till att fokusera på att få ett jobb också efter golfsäsongen så jag faktiskt kan spara pengar på riktigt. Sedan... sedan får vi se!

Vinterlandskap

Att det är snö här, på riktigt, är lätt en av de stora fördelarna med att bo här uppe. Idag var det dessutom "varmare" med "bara " en minus femton grader eller så. Något som faktiskt känns rätt markant, inte minst därför att jag kunde ta av vantarna efter en tid på ryggen, så jag därmed red barhänt största delen av tiden. Corall har inte blivit tränad på ett tag och det märktes, så det blir till att skärpa sig framöver, men det hade nog underlättat om käkremmen på hennes nya sidepull dykt upp igen. Kan jag ha tappat bort den, eller har någon lånat den?
Tiden får utvisa, men jag skulle behöva den.

I vilket fall fick jag ändå gjort vad jag lovat och fått ihop lite bilder. Som vanligt är dem lite suddiga / pixliga, men så länge man ser vad det liknar så...

Vinterhäst
Corallen i vintertäcke och nyrullad i snön på första bilden, sedan är det en tallkvist dränkt i snö, och slutligen vyn från hästryggen. Det är lite blått, det medges, men inställningen var visst tänkt att hantera glödlampor eller så, men vidare färgglatt är det inte ändå. Övriga bilder kommer upp på bilddagboken.

Och så en bild på Porthos och hans fina ögon, så klar!

Kyligt värre

Kallt, kallt, kallt. Det är vad man kan beskriva dagarna med. Kring en minus tjugo har det legat på nu vilket innebär att man helst bara stannar inomhus. Nu ska jag dock ut till stallet i morgon (eh, idag), men inte förrän till lunch, tacksamt nog. Det är helt enkelt lite många timmar mellan frukost och lunch för att man ska ha att göra i den här bitande kölden. Man hinner bli både kall och frusen på fem timmar och det är inte kul för djuren att bli alltför motionerade heller. Minsta svett blir snart till is.

Till helgen skulle det dock bli varmare, enligt SMHI, så det är att hålla tummarna för att det verkligen stiger till si sådär minus ett, även om det skulle komma ytterligare snö i samband med det. Det är väl redan en meter eller däromkring.

Fint ute är det i alla fall. Min kamera är dock usel, som fortsatt vägrar erkänna att det finns energi kvar i batterierna även när batterierna är splitter nya, så jag har inte några bilder att visa upp, men jag får väl använda mig av min mobilkamera så ni i alla fall får ett hum om hur fint det är med all snö på träd och buskar. Ett fullkomligt vintervitt landskap. Tror jag tar med Corallen ut en sväng. Om inte annat så barbacka. Är så skönt om baken när det är så kallt. ;)

Onsdagar innebär också rollspel. Inte över syskonskapet då, som är standard, utan bland folk som faktiskt sitter med en. Är Mutant som gäller för tillfälligt, eftersom Coriolisäventyret är på is för närvarande. Jag spelar en tjuvaktig räv (en riktigt hönstjuv!) med kunskaper inom skjutvapen och trivs riktigt bra med det. Ska bli kul att se Mickla Gryttling utvecklas, för det är så hon heter, damen. *Host*dam*host*

Over and out.

Tappat travhäst!

Hujeda mig sådant barn jag är!
Efter att ha spelat både det ena och det andra genom natten, tog jag en slurk sömn mellan halv sex och halv åtta, för att sedan köra iväg till stallet och morgonfodra. Väl där inser jag att jag glömt närvarorapporten till Arbetsförmedlingen hemma, och eftersom jag redan är sen med den (och mina pengar kommer först 14 dagar efter att försäkringskassan fått den) så åkte jag hem om för att hämta den medan hästarna käkade frukost. Tur att jag själv också passade på att äta då, annars hade jag nog tuppat av nu. Anledningen? Den kommer här:

Jag tappade bort Tekno-rappen!
Tekno som är en nordsvensk kallblodstravare som jag kör med jämna mellanrum med tanke att den ska ställa upp i löp till våren. Allt gick som en dans på den upp-plogade banan som vi har som träningsbana. Allt gick fortsatt som en dans över vägen både till och från cykelbanan utmed Rutviksvägen, som är perfekt för att skritta av den frostiga hästen, men sedan..
Fingrar som is skulle jag bara rätta till tömmarna när jag tappade ena och Tekno började gå runt den som hölls kvar. Upp på en snöhög joggade han upp och jag föll av vagnen.
Hästen sprang mot stallet, och vidare! Varför i helvete stannade han inte hemma och gav sig på höet?!

Var bara att ringa stackars Eva som blev fullkomligt uppjagad, och med hjälp av folk i byarna där hästkraken och sulkyn passerat, börja skapa skallgång. Polis kontaktades, och vi fick höra att han sprang utmed E4:an söderut. Shit pommes, säger jag bara! Fick åka med ett par äldre herrar i deras bil och söka utmed vägen, men tacksamt nog hade hästen stannat hemmavid. Dock travat runt på E4:an just vid Rutvik i fel körriktining, och sedan vänt för att, då han fick sällskap av en lastbil, dra ner sig i diket. Jävlar, säger jag.

Ändå verkar han ha klarat sig där vi tog hem honom i hästtransporten. Han svettades som en gris förstås, och fick lindor på alla fyra (usch, sa hästen) och var i stort behov av att rulla sig, men sedan verkade allt vara som vanligt. Några blodfläckar fanns i snön där vi hittade honom, men vart de kommit ifrån såg jag inte ens efteråt, och då letade jag febrilt! Benen verkade dessutom vara torra och fina, inget haltande, ingenting. Får se hur han tar sig i morgon. Ska longera lite lätt så jag får se hur han rör sig.. Nervöst!

Och allt för att jag tänkte att vi borde klara oss med bara tömmar och inte klydda med att sätta fast balband och skit i slutet av dem. Helvete. Nästa gång ska jag limma fast tömmarna i baken på mig! Aldrig, aldrig mer något latande när det gäller att säkra tömmarna!

Jävla tur att Eva inte ville skjuta mig där vi jagade upp halva stallets medlemmar till ingen egentlig nytta.

Fy på mig.

Snöoväder

Idag var det allt annat än mumma att ta sig till stallet. Snöoväder så det visslar om det, med vind! Temperaturen visade dessutom på kalla femton minus, men det kändes faktiskt inte alls så kallt. Nog för att det bet i skinnet när jag lät Tekno springa av sig lite mer ordentligt idag, speciellt motvind, men det hade det gjort i vilket fall vill jag lova. Tanken var att jag skulle kört Corall med, men där sade jag faktiskt emot mig själv och hon och jag nöjde oss med en mindre ritt med henne i bara täcke och träns. Barbacka light. Fick betalt hästhyra till Eva med. Försenad igen. Måste skärpa mig med det där.

Just nu satte jag igång motorvärmeren för att ta mig ner till Byske i detta evinnerliga snöande. Det ska komma en halv
meter på några dagar nu, men fortsätter det så här lär det snarare handla om en sjuttio centimeter, det kan jag nästan svära på. Enligt Sel ska motorvägen gå i en sextio, men det passar den här skåningen rätt bra tror jag. Hade ändå tänkt löjla mig fram och har packat ner en hel hög extrakläder bara ifall att! Lagom roligt att ligga i ett dike och frysa.

Datorn ska därmed packas ner just nu, för sedan ska jag åka. Tillbaka på lördag igen!

Hej hopp!

Dålig humor

Att ha dålig humor är inte bara något man har, dte är ett privilegium som gör sega dygn löjligt roliga åt nästan ingenting alls. Dålig humor kan vara bra humor, men själv känner jag att det mest handlar om att man skrattar t saker som allmänheten antingen inte brgriper, eller inte ser det roliga i. Alternativt att det är riktigt löjligt. Jag tror den här länken (klicka på bilden) kommer in på alla de just nämnda beskrivningarna.


I morgon är det tänkt att jag ska fodra och risa, sedan far jag till Sel på kvällen, så vi får hela fredagen på oss att åka SNÖSKOTER! Det ska bli intressant värre, trots varning för snöoväder. Fem decimeter på tre dagar sägs det att det ska komma. Inte mig emot, tvärtom! Men då blir det kanske inte att se någon måne på lördag kväll när jag tänkt att jag och Sel ska ut och rida. Nåja, vi får väl se. Vädersnubbar har haft fel förr!

RSS 2.0