En tant kommer lastad

Nyss hemkommen efter att ha snurrat runt i Umeå som en idiot. Inte ens hem hittade jag, som jag annars brukar göra, utan det tog ett tag innan jag insåg att jag var på fel sida järnvägen ute på Holmsund.

Men Amanda kom och hämtade mig på universitetssjukhuset efter mina misslyckade försök att hitta ut till henne på Ersboda. Detta för att jag skulle kunna vara med i hennes och Emmies kampanj Post Mortem. Jag skulle bara vara med som en SLP (spelledarperson) men hade ändå ganska roligt. Inte minst så när jag fick leka med musiken i den scen som jag själv inte var med på.

Därmed har jag alltså hunnit lajva en smula även om det var korta prestationer. Fick köra en bull-tant, vid namn Ellen, vars beteende skulle påminna om proffessor Dolores Umbridge (Harry Potter). En tant som var besatt av en demon och därmed bjöd på bullar med blod till (som ingen åt). Dessutom fick jag spela en kort scen där jag var en viking som dog i strid.

Den senare kände jag nog att jag kunde dragit ut mer på, men att spela en besatt bull-tant i jakt på en särdeles sten kändes helt okej. Önskar nästan att jag fått en större chans att få tolka en motsägelsefull kärring bara för att få känslan att lossna ytterligare. Likväl tror, och hoppas, jag att de närvarande lajvarna fick vad de behövde för att dra kampanjen vidare. Ja, kanske kanske fick de till och med en obehaglig känsla med sig. ;)

// VildKatt - gör sig bra i blod och smuts


Så här bra var jag förstås inte, men det är vi nog tacksamma för. XD

Andra anhalten: Umeå

Efter att ha trotsat väder, vind och klass 1 - varningen så har jag nu ankommit, hel och fin, till Umeå och Holmsund. I detta nu sitter jag och Anders på hans soffa. Detta medan Porthos undersöker lägenhetens alla skrymslen och vrår i jakt på de få dammråttor som Anders råkat glömma bort att dammsuga upp.

Som vanligt var katten an klippa i bil och transportväska och väl framme gick han, utan problem, från bilen till lägenheten. Därmed ska jag och Anders äta lite paella-rester ikväll som Lena och Lars (Sels föräldrar) kastade på mig, och i morgon ska jag se till att fixa ihop något gott åt oss av älgbogen jag också fick med mig. De är minsann alltid lika snälla, glada och trevliga där i Byskem och envisas med att fortsätta göda mig också efter att jag lämnat deras hemtrevliga stora hus. Och vem kan klaga över att få god mat med sig?! :D

Här i Umeå ska jag däremot möta upp Amanda och snacka lite skit och klappa lite vovve, utöver laga mat och snarka i bäddsoffa.

Dessutom tillkommer det en liten överraskning... Ho ho!

/VildKatt - lite blåst?

Första anhalten: Byske

Hit kom jag då i onsdags kväll och började lite sådär hard-core med att grilla på den lokala 4H-klubben. Något som resulterade i att jag själv blev helt slut efter att ha umgåtts med en 20-tal människor, varav ca elva av de närvarande var knattar på en si sådär 11 år. Detta medan katten min gjorde sig hemmastadd i Sels familjs stora hus. Livet är allt bra orättvist!

Natten spenderades dessutom till merpart av att snoosa av ett särdeles envist alarm som liksom tycktes vilja väcka en lite när som under natten. Började med att ringa var 5:e minut typ, men fortsatte i en evighet, även EFTER det att jag drog ur sladden... Tror faktiskt den ringde en tjugo gånger, ibland med så mycket som en 40 minuters uppehåll mellan attackerna.

Anyway så var det upp vid sju som gällde, för att käka frukost innan vi började dagen. Därmed har jag, idag, hoppat kaninhoppning, borstat kaniner, matat gris, besökt återvinningsstationen, varit på prommenad, ätit dumplings för första gången, träffat ännu fler hundar och varit med på agilityträning...

I morgon ska vi tömma ut min bil en smula, innan vi ska börja städa Sels lägenhet en annan smula. Dessutom ska jag få sova till nio i morgon. Hurra!

Nu, med den lilla lap-topen i en säng full med dödströtta hundar, ska jag dock däcka av. Att klockan bara är halv elva kan jag leva med.

/VildKatt - inte särskilt vild

Det tar aldrig slut

Att packa tar då aldrig slut. Det absolut sista från lägenheten tog jag igår efter en sista tvätt-tid, men idag kommer jag så klart på att jag har sakerna i rollspelslokalen kvar! Inte för att det är några enorma mängder, men det är fortfarande mer än inget alls, så klar är man ju då inte.
Fördelen i hela den här smeten av saker man samlat på sig under åren, är att jag fått klartecken från Sels bror Dennis att min lilla lap-top är klar och redo! Något som gör att jag kan lämna både mac:en och PC:n i Byske i morgon och därmed faktiskt får plats att andas och slipper ha katten upptryckt bland resten av tingen.
Det är så skönt när saker och ting löser sig. ^__^

Städa

Jag är förvisso inte klar rent allmänt, för systerns rum behöver avhåras, men det tänkte jag spara tills jag packar ner datorn. Huvudatorn då, för jag har två till...
Dessutom handlar det om att flytta en och annan större möbel för att komma åt bakom dem, men jag har i alla fall skurad av badrummet och dragit ut ugnen för att städa bakom den innan jag putsade av resten av kökets exteriör.

Således torde kök och toalett/badrum vara avklarade och därmed borde hälften vara klart, i stora slängar. Speciellt som jag passade på att dammsuga av rummen per se också.

Ikväll ska jag visst bli bjuden på älgstek däremot så när nu lägenheten är ren ska jag nog passa på att själv ta mig ett bad. Ett besök till systembolaget blir det också, för till älgstek krävs det nästan något rödvin.
Eller i alla fall någon god cider. ;)

/VildKatt - har ont i fötterna (efter gårdagens kendoträning)

Packa

Det är snart dags, igen. Eller ja, snart dags helt enkelt. Som det ser ut nu så är det antingen på tisdag eller onsdag som jag drar mig ifrån Luleå för att utforska sydligare breddgrader. Det har packats i dagarna två nu, eller snarate sorterats.

Röda korset ska får -ytterligare- två svarta sopsäckar till bredden fylld med kläder och saker. Själv tycker jag mig fortfarande ha för många kartonger överallt och då är inte ens filmerna på plats ännu. I slutändan blir det dock en resväska med kläder, en massa skivor, ett par klänningar, två större datorer och en lap-top, en låda fylld med cd-skivor till datorerna, en påse med smink och dylikt och en enorm kista med lajvkläder.
(Okej, kistan är kanske inte enorm, men stor nog att ge mig svettningar!)


I veckan nu så blir det först kendoträning ikväll, med Jenny som sällskap för att hon ska få en chans att känna efter om det är något för henne. Därefter ska jag till stallet i morgon, antagligen på kvällen, innan jag börjar se ett slut för vistelsen på Åkerbärsstigen. Joel har varit snäll nog att lova mig sovplats hos honom de sista dagarna därjag ska spendera en del av helgen i stallet innan det bär av mot Byske som första anhalt.

Så, packningen är så gott som klart, så i morgon är det städa som gäller.

Håll tummarna för att Sels bror Dennis hinner fixa min dator också.

/VildKatt - redan trött.

RSS 2.0