Aerobics

Första träningspasset har lyckats gå och bli det tredje och det känns faktiskt riktigt fint. Ytterligare en gång, redan i lördags, så for jag iväg med Elin igen för att göra lite styrketräning. Något som visade sig vara tyngre än första gången för uppenbarligen var mina muskler fortfarande trötta även om det mesta av träningsvärken jag hade faktiskt gått över. Föga förvånande kanske, men efteråt kände jag mig ändå rätt nöjd för att jag ändå gick över alla stationer, även om det inte riktigt blev 3 gånger 15 rörelser på varje post.

Igår var det lite mer stressat för jag jobbade först hela dagen, sedan stack jag direkt till gymmet för att värma upp framför sådana där.. löpningssaker.. med handtag utmed sidorna. Eh. Ja.. sådana. *vissel* Och tittade samtidigt lite på Australias Top Model. Inte lika bra som Amerikanska. Inte för att jag hörde vad dem sade (hade inga hörlurar) men textning tar en långt!

Uppvärmd. Just ja. Sedan var det dags för Aerobics! Roligt som fan, men det där med simultanförmåga... okej, jag Arbetar på det! Har verkligen problem med att få in armrörelser till benrörelserna, även om jag inte saknar energin (och svetten!) eller viljan. Och så börjar dem alltid rörelserna med höger ben, medan jag som gammal avdankad militärgroupie är van vid att alltid börja med vänster ben, så då och då kom jag på mig själv med att göra rörelserna på motsatt håll mot övriga närvarande. Och vattenflaska hade jag glömt också, så när alla andra drack, stod jag i mitten som trampade takt med musiken. Lagom diskret - ungefär som vanligt!

Illröd i ansiktet rymde jag dock från passet tio minuter innan avslut, duschande och bytte om, för att trava bort till rollspelet. och vara där kort efter sex. Halv tolv på kvällen var jag sedan hemma, och behöver jag säga att jag sov sjukt gott i natt? Inte gott nog för att vara pigg klockan sex, men å andra sidan... Jag har ingen träningsvärk!

Kors! Jag är snart en riktig hurtbulle! Men jag ska erkänna att om dte inte ghade varit för Elin, hade jag nog aldrig kommit igång. Vissa, som min kompis Emelie, har självdiciplin nog att sköta sådant på egen hand - jag har det inte! Jag behöver draghjälp för att alls få tummen ur röven, men nu hoppas jag på att det bara ska rulla på.
Hoppas, hoppas!


Crosstrainers hette dem visst, löparsakerna med handtag utmed sidorna. XD


Träningspass

Träningsvärken börjar släppa i de få muskler som egentligen var de enda som fått egentlig värk. Känner mig rätt nöjd med det faktiskt, jag som typ inte tränat alls sedan gruppgympan dog på sent 80-tal, och aldrig egentligen tränat styrka utom på någon gympalektion på skoltiden. Styrketräning. Det låter så himla tråkigt, men det var faktiskt riktigt trevligt. Hade dock aldrig, aldrig, aldrig klarat av att gå igenom det själv, och känner mig skeptisk till att träffa en tränare - trots att det är gratis med en första rådgivning, så all cred till Elin som messade i onsdags och frågade om jag inte skulle med. Jag som har tänkt på att skaffa träningskort ett tag kom alltså äntligen iväg och efter en och en halv timme var vi lagom motionerade. Och jag? Trots alla ovana rörelser så kom jag undan med träningsvärk på ovanlåren och i triceps. Heja mig!

Fast det är klart.. Jag har typ bara elva kilos motstånd på alla träningsredskapen - utom roddmaskinen (Yey för fiskspelet! *haha* Nörden i mig hittade genast den funktionen!) där jag visst hade haft max motstånd och tyckte att det var för lätt, och en maskin som tränade insidan av låren där jag var uppe på en 36 kilo. Sedan var det väl en till som Elin noterade mig ha samma vikt som henne i, men den minns jag inte. Eh ja. Så viktigt tyckte jag det var.

Idag är det dock tänkt att vi ska iväg igen. Jag är redan vaken och tacksamt utvilad, så nu väntar jag typ på livstecken från Elin. Endera dagen ger jag mig nog ut efter ett par träningskläder också, men i nuläget får ett par enkla mjukisbyxor och en t-shirt räcka. Skor har jag nämligen, dem köpte jag för typ ett år sedan när jag var lite aktiv med att spela badminton med syrran. Och på tal om badminton.. De har visst det på gymmet med, vilket jag nog får undersöka, efter jag tagit tag i aerobicsen på måndag. Om jag vågar gå dit själv, vill säga. XD

Over and out!


En dag kanske man är så fit att en promenad från Skansen till Lueå är en baggis.
Eller inte. XD

P-bot och utannonserad

Dagen har verkligen gått i vågor känns det som. Jag börjar, helt ärligt, bli lite trött på jobbet och ser rent personligt fram emot dess slut, medan jag ekonomiskt hoppas på att jag får vara kvar ungefär en månad till för att vara säker på att få stämpla därefter. Jag borde ringa Posten AB en dag också för att höra om de tänker ta in extrafolk till jul om inget annat. Får bli i veckan. I morgon kanske?

Jobbet är delvis jobbigt för att jag börjar bli trött på folket där, helt enkelt. Inte minst som att bankommittén nu kommit på att vi borde lägga om hela banan och ta bort alla kullar, så banorna blir plattare och lättare att få översikt över. Skitdålig idé tycker alla andra jag mött, men trots att folk dels är VD, greenkeepers och affärsinnehavare så säger ingen emot en komitté (vars egentliga uppgift bara står i att kunna komma med förslag till VD:n så att han kan bolla tankar med dem och sedan kan komma till beslut). Sådant gör mig så himla frustrerad! Och jag försöker ju ta upp till kamp, men får inget gehör så jag fattar inte varför jag ens försöker. Mesfolk!

Och så fick jag böter i morse på 350:- Felparkering, något jag förvisso visste om jag jag gjort, men kom igen! Detta är Luleå och lapplisorna få. Dessutom finns det bara två gästplatser på parkeringen till det bostadsområde jag besökte, så varför då låta dem båda vara reserverade för motorcyklar om somrarna? Speciellt med tanke på att det främst är ett studentområde. Och det var inga lapplisor som gav mig böterna, utan det sköter visst Securitas. Se på maken.

Kvällen avslutades dock med att jag satte upp en annons på blocket! "Förhoppningsvis" blir jag ju snart arbetslös och istället för att ha häst i vinter, så tänkte jag försöka skaffa mig hund och träningskort på gym. Ingen egen hund dock, utan vara fodservärd eller dylikt. Blev rätt nöjd med annonsen och jag får tacka Sel för att jag fick ta och låna bilden på hennes Kailzie!

Kailzie

Korthårig och lågställd Jack Russel



Miljötänk?

Hemma igen och kackerlackorna verkar vara borta, vilket nästan var fallet redan efter Anticimex första besök. Nu ska vi bara stöka tillbaka allt vi stökat ut och fylla upp i köksskåpen igen. Kommer inte att ta någon större tid faktiskt, men vi ska nog passa på att frosta av frysen också när vi ändå har chansen så är det gjort och klarar sig ett tag. Sparar på energin har jag hört!

Känner mig annars nöjd och glad. Inte minst för att jag shoppat loss en smula, utan att göra av med en smärre förmögenhet på vägen. Fattar inte att man förr var så anti second hand när det faktiskt är något av det bästa som finns! Vem fan bryr sig om att andra ägt kläderna förr när man dels faktiskt hittar saker som passar, dels betalar ett vettigt pris och kanske också hindrar företag att köpa hem mer kläder från utlandet. Det senare borde, om inget annat, dra ner på transporter som därmed minskar utsläppen av koldioxid och kanske, bara kanske, slipper ett eller annat barn i något land att sy kläder till rika västanfolk utan större lön för mödan. Bara en tanke - jag kan vara helt ute och cyklar.

I vilket fall har jag på senare tiden kommit hem med en tunn grå kavaj (85:-), en svart yllekavaj (105:-), en blågrå skjorta (45:-), en grå kjol (45:-), ett halsband (20:-) och en två meter lång och stickad halsduk i gult, orange och rött (75:-) som ska bli min stora färgklick! Totalt blev det alltså 375 kronor för en, mer eller mindre, helt ny garderob med käder som sitter precis som de ska! Jag borde ta bilder på det hela och sedan kalla detta för en modeblogg, men Sandra har gömt kameran någonstans, så jag får vänta tills hon kommer hem, sedan ska vi se om hon orkar leka fotograf. Vill faktiskt gärna visa upp mina nya inköp. XD



Så kommer Anticimex äntligen

Lägenheten står redo för att bombaderas av Anticimex i morgon som dels ska göra en ordentlig genomgång av det tömda köket och dels gå igenom lägenhetens alla lister. Vi har således fått låna en annan lägenhet av Lulebo där vi ska husera tills på fredag, men på besöket dit idag så insåg vi att det saknades el. Syrran får fixa den biten. Vad vi gjort i övrigt idag är att alltså tömma köket på prylar i skåpen sedan dragit ut alla möbler i övriga lägenheten så att folket kan komma åt listerna, samt rensat i förrådet för att de ska kunna komma åt där med.

Gick fortare än jag trott, men så städade vi inte så hårt heller. Deras framfart med diverse insektsmedel lär knapapst städa upp utrymmena vidare. Katten får i sin tur följa med mig till jobbet i morgon, men det vet han inte om ännu. *fniss* Vilket påminner mig om att jag kanske borde fixa en liten hög med kattsand och kattmat också innan jag går till sängs, något jag nog gör snart. I morgon ska jag nämligen inte bara ordna med det allra sista, och sedan släpa iväg "oss" till jobbet - jag ska också på rollspel på kvällen så då gäller det att i alla fall kunna låtsas vara peppad. XD

I övrigt avskyr jag när min arbetskamrat Ture ska stå och titta mig över axeln. Trots att jag gjort en eller annan uppgift redan i fjol har han fått för sig att jag behöver hans hjälp, vilket nästan alltid resulterar i att jag alltid lyckas tabba med en eller annan sak när han är i närheten som därmed bara tycks bevisa hans tes. Så fort han är borta däremot, ja då brukar jag lösa allt. Kanske inte på direkten, men i alla fall snabbt nog och - framför allt - utan att någon ska lägga sig i.

Finns det sedan, mot all förmodan, folk som inte tycker det är trist nog att läsa bloggen jag har, så har jag faktiskt skaffat mig ett medium till, utöver helgon och fajsbook, nämligen twitter! Världens, säkert, mest onödiga ting att syssla med - utlöver fajsbook!

Halloweenfest i Växjö för år sedan



Kackerlackor

Nu är det bekräftat, vad jag redan anat: Det ÄR kackerlackor som bosatt sig i vårt kök. Kackerlackor med små svarta nymfer, och inte alls två sorters skalbaggar som jag trott. Anticimex har just varit på besök och satt ut klisterfällor (med curry-tabletter) samt pudrat något pulver som ska komma åt rackarnas nervsystem så att dem dör, ursäkta skämtet, som flugor!

Dock ska hela lägenheten utrymmas för ett dygn i kommande vecka, för att de ska kunna göra en mer genomgående operation, så jag ska försöka finna en lösning på vart jag, syster och katt ska ta vägen. Troligtvis kommer Lulebo bekosta övernattning på något ställe, men vi får se hur det slutar.

I övrigt känns det som om det är en bra dag. Anticimex ska ta tag i vårt insektsproblem, musiken jag bär med mig är snorbra och ikväll blir det rollspel och Monster-dricka! Solen lyser, vinden är acceptabel och överlag så mår jag bättre än på länge. För mycket höst-dova känslor på senare tid, kryddat med en sällsam rastlöshet har gjort mig till hängig katt, men just idag känns det som sagt bättre.

Nu ska jag köpa fika till jobbet och sedan fortsätta kratta runt bunkrarna, men det var skönt med en paus.



Bil!

Bilen fungerar! Ska bara byta bort det tillfälliga blinker-relät, som för närvarande leker bensinpumpsrelä, så är allt tip-top igen. Eller nå, måste byta lampor också, men sedan! Ja, sedan är allt klart. Allt tack vera Dennis och Sofie som lyclats sätta in en ny växellåda åt mig, medan jag själv inte var till någon hjälp alls. Borde kanske skriva om företagsfesten vi hade i fredgas, men vi kan väl låta oss nöja med att det var trevligt - jag spydde - jag var sjukt bakfull. Kort men korrekt.

Satt just i spel med Sel, vilket visade sig vara sådär lagom smart igen. Efter elva vet jag ju att hon är hopplös. Mycket riktigt - hon verkar ha somnat igen. Det som ändå skulle vara en kvickt övcerstökad händelse! *skratt* Vissa är hopplösa helt enkelt. Vi får nog ta det i efterhand. Blir kanske mer utbroderat då också, med tanke på att också jag ska i säng typ nu. Egentligen borde jag väl sovit för minst en timme sedan, men jag har faktiskt fria kvällar fram tills på söndag. Härligt!

/VildKatt - som fortfarande känner sig rätt tam sedan i lördags

RSS 2.0