Nyvaken efter 18!

Det är så sjukt galet. Jag är nyvaken. NU! Det har -aldrig- hänt förr. Låg och sov när katten med ens blev kelig, precis som vanligt tidigt på morgonen. Jag hörde liv i trappan, folk som gick iväg, folk som åkte iväg med bil här utanför på gården och naturligtvis tror jag att det är morgon.

Katten insiterar på att han är dödligt uttråkad. Jag börjar muttra något om "envisa skrällen" vrider på mig och somnar om. Drömmer massa ytliga drömmar om tåg, min systers arbete på F17, och hästkärror. Katten kommer -igen- och menar att det är dödligt synd om honom. Jag vänder mig om. Så börjar jag fundera över varför jag egentligen känner mig så utvilad. Tittar ut. Kolsvart. Får ändå skumhetsaningar och går upp för att kolla mobilen. ARGH! ÖVER ARTON!

Nu är jag uppe. Har gjort mina armhävningar och situps och har ätit... kvällsmat. Katten släppte jag ut, menar har han ändå hållit sig så snäll genom en hel dag (10 timmar) så är han värd att få vara ute lite.

Men jag hade saker jag skulle gjort idag! Skulle ringt Arbetsförmedlingen, gått iväg och handlat glögg och lussebullar som jag tänkte ha i morgon och hämta min kamera (som jag också drömde om). Nu blir det inte så. Arbetsförmedlingen har slutat för dagen sedan länge och nu när det är så förbannat mörkt igen och snön regnat bort, så vill jag inte gå bort och skaffa de prylar jag skulle sett över idag. Nej. Istället ska jag vara vaken -hela- natten och hela lördagen. Sticka iväg vid halv nio på morgonen och trava bort till Coop och köpa lussebullar innan jag knallar in på Systemet och köper glögg. Sedan hämtar jag kameran på Siba. Först natten därpå ska jag sova och gå upp 10 på söndagen. Nu får det vara slut med slackandet!

Inför julen samt lite sommarnostalgi

Jag leker fortfarande leker med mitt dygn. Gick till sängs efter sex någon gång och var uppe igen vid tolv och har insett att det mer eller mindre fortsatt snöa sedan det började vid tre i natt. Riktigt mysigt! Hade tänkt att komma iväg till AF i morgon och samtidigt inhandla lite glögg och lussebullar som jag kan ha på lördag sedan när det är första december!

Börjar bli lite orolig inför julen. Nu ska jag ner till södern redan den 12:e och jag har så ont om pengar! Förvisso säger päronen att jag borde skita i att köpa julklappar, men det är ju jul och jag älskar att julshoppa! Vad som dessutom börjar kännas lite surt är att jag ska lämna all denna snö för att åka hem till ett Malmö som jag kan ge mig fan på kommer vara lika grått och trist som vanligt över julen. Det suger faktiskt. Jag vill ha en vit jul för omväxlings skull!

Och fortfarande vet jag inte var jag ska bosätta mig över nyår. Ska ju fira nyåret uppe i Linköping. Svårt att ha katten med sig, annars hade det nog varit lättare. Nu är han förvisso ganska allergivänlig, men det är helt enkelt inte vettigt att ha med honom till någon allergiker. Sådana dumheter reserverar jag för mig själv. Var förvisso tal om att Olles föräldrar kunde passa honom, men det var i samband med att vi trodde att vi skulle vara där. Nu ska vi dock inte det längre. Men nåja, är en bit kvar till nyår. Än så länge.

Jannika skickade för övrigt en länk idag. Shit säger jag bara! Hon kommer plåga mig med händelsen på Gotland i tid och förbannad evighet! För vad hon skickade var inget annat än en bild på en grabb som jag träffade där. En som gladeligen lovade mig sovplats i hans minibuss. Vad jag nu skulle där och göra. Jag har för mig att det fanns någon "god" anledning för mig att sova där snarare än i mitt tält, men nu minns jag inte längre. Hon kanske minns? *frågar*
Ah just ja. Det var för att jag hade hösnuva och skulle få slippa från gräset. *haha* Ja, jisses.


Har förälskat mig i Kents låt "Ingenting" som du kan höra och se här: Kent - Ingenting

Adelheid i Nyx

Nyx är ett regelsystem som används i rollspelssammanhang och är skapad av Snigel, aka Olle, och går att finna här:
Nyx.

Detta är upplagt här för att Gud ska kunna sova. Och nej, jag menar inte Gud som i Gud den "Allseende" utan Gud som i.. Calle? Så var det nog. *nickar åt sig själv* Och Calle, hoppas jag, ser inte allt. Vissa saker vill man inte se.

Finns även som rtf-fil: Adelheid i Nyx

Och bara därför att jag kan:


Det är sådana här viktiga saker som håller en uppe till fyra om morgnarna.

Nycklar funna!

Inte hade jag tappat nycklarna heller. Nej, istället hade jag lagt dem i ett av bilens öppna fack för att "inte tappa bort dem" vilket gjorde att jag hade lätt för att hitta dem idag i dagsljuset medan jag gjorde bilen redo för att fara iväg och handla. Vilken lättnad! Men tänkt att man kan vara så senil? Det är skrämmande att man är det redan vid 24-års ålder. Hur ska det då inte bli som 50-åring? Nåja, den som lever får se.

Och på tal om min bil. Det läcker in vatten från dörrarna vid regn, så golven har frusit till is, och än värre; Rutorna på -insidan- var täckta med frost så jag fick använda isskrapan även inne i bilen. Skitdrygt. Morsan ringde dock idag så jag berättade om läget för henne. Hon ska i sin tur höra med farsan om det inte finns något man kan göra åt saken. Jag fick istället, för dagen, torka fönsterna med toalettpaper för att i viss mån undvika att så sker igen. I alla fall på framrutorna. Även bagageluckan krånglar. Kan inte öppna det längre. Phu. Lär bli en lång vinter.

Är på avsnitt tretton i serien "Death Note" nu och det blir allt bättre! Intriger, mord, lömskhet och en smula magi. Aj löve! Hade svårt att slita mig från serien idag för att spela med Teemu som jag lovat, men nu sitter jag i alla fall och väntar på att Teemu ska svara med sin Aksal. Själv luftar jag Nahadja som jag generellt är ganska förtjust i. Jag skulle behöva ännu mer tid på syskonskapet för att hålla igång alla karaktärer som jag velat, men som tur är så tar jag mig inte den tiden. Det skulle faktiskt vara att gå för långt. Likväl har vi kommit på att Morel borde ha ett "kryddnäste" så det ska vi snart spela på. Nästa helg till och med. Tänka sig ett rum fullt med kuddar och divaner. Tyger som hänger från taket och dofer av örter. Som en bazaar. Har till och med hört viskas om svärdslukare. Det ni!

Borttappade hemnycklar

Jag har lyckats tappa bort mina hemnycklar. Kanske när jag tankade bilen, eller låste upp bagageluckan eller klev ur bilen, eller klev i bilen eller.. Jag vet inte. Är svårt att leta efter den när man inte ser också, så i morgon ska jag söka på de ställen jag varit på och ta mig in på macken och fråga om någon snäll själ kanske lämnat in dem.

Som tur är hade jag låtit en av mina grannar få reservnyckeln så jag kom in till min lägenhet igen, för vädret ute är inte så himla skönt och till och med mobilen hade jag kvar inne i lägenheten. Orolig för att någon ska söka upp mig och göra inbrott är jag inte. Dels för att jag oftast är hemma och dels för att jag, utöver datorn, inte har något värdefullt innanför min lägenhets alla väggar. Men det är onekligen frustrerande att sitta här och undra vart sjutton de tagit vägen. Har jag tur ligger de helt enkelt i bilen. Den som väntar får se.

"Death Note", första intrycket

Idag har jag gjort något jag tänkt på att göra länge! Hur många gånger har jag inte funderat på det, undersökt möjligheterna, dragit mig för arbetet det skulle innebära? Men nu är det gjort! Äntligen! Och bra blev det också. Riktigt bra. Känns nästan som att allting är nytt, nästan spännande också. Och det gick ändå rätt fort, fast jag blev tvungen att sniffa upp en bild på internet.

Vad jag gjorde? Jag städade av tagentbordet. *hahaha*


Tog loss alla tagenter och putsade basen och sedan torkade jag av tagent för tagent innan jag satte ihop hela pusslet igen! Och fy fan vad mycket smuts där fanns! Syns nog rätt bra på bild två faktiskt.

Sedan glodde jag, till maten gjord på fläskkotlett som blev jävligt god (!!), på det första avsnittet ur animén "Death Note". Skitbra! Tur att den är rätt lång för jag känner på mig att det är en sådan serie man inte vill ska ta slut. Handlar om hur en dödsgud "tappar" sin anteckningsbok till människovärlden och hur en pojke hittar den. Skriver man ett namn och har personens utseende i huvudet samtidigt, kommer denna att dö. Något som, naturligtvis, väcker viss galenskap i pojken i fråga. Han börjar skriva ner namn på grova brottslingar, men har redan tankar på att gå neråt i leden.
Spännande.

Sökte dessutom mitt första arbete i Linköping nu som en av secutritas operatörer. Får se vad det blir av det. Hittade även ett jobb för Kronofodsmyndigheten här i Gävletrakten. *hehehe* Watch out, here I come!

Flyttningsbesvär och promenad

Val val och val. Jag har bestämt mig för att flytta igen, till våren. Så långt så väl, frågan är bara vart. Alternativen ligger på att välja mellan Växjö och Linköping. Båda har fördelar och båda har nackdelar. Som svar på detta tänker jag framföra följande; Arbete. Jag måste helt enkelt dit arbetet drar mig.

Problem ett: Möblerna. De få jag har alltså. Vad kostar en flyttfirma numera? Skulle kunna hyra släp, men jag har inte drgkrok. Kanske kan jag få hjälp med att flytta, men annars är jag ensam på att bära också.

Problem två: Öh.. Det ska finns ett problem till. Hyrbil? Kan bli stora summor. Men nåja, allting kommer lösa sig. Jag ska bara spara ihop lite pengar. Lite här och lite där liksom.

I övrigt verkar jag ha hittat en medryttarhäst. Egentligen var det hela lite för dyrt för mig men ägarinnan envisades med att vi i alla fall borde träffas och jag höll med. Tyckte hon jag verkade vara rätt persn kunde hon helt klart tänka sig att dra ner på min betalning. Ska blir riktigt spännande faktiskt. En travare därtill som bara är grundriden. Kan ju också vara som så att vi inte trivs ihop, varken jag ägarinna eller häst så då slipper jag det betalningen. Fast det hade varit fint om det fungerade. Ritkigt jävla fint.

Fortfarande verkar jag bli förälskad i allt möjligt. Speciellt fiktiva karaktärer. Jag börjar bli lite orolig för att de desperata singlarna ska få ännu en anhängare. Kusligt.

Ska snart hämta hem min kamera också, den som varit på lagning. Då sa jag ut och fotografera lite. Och på tal om det, jag var ute igår och gick en runda. Gled omkring på isfläckar och lyckades facktiskt sträcka till båda fötterna så nu har jag nästan jämna plågor. *hehe* I övrigt fick jag tag i några dåliga telefonbilder. Lite gläntankänsla över dem kring eldstaden. Tala om att jag blev sugen på att ta några vänner med mig ut och grilla lite, mitt i vintern. Synd att jag inte har några vänner häromkring bara.


Dagens väder. Mini-istapp Gläntan i vintertid? Allmän skog.

En resesammanfattning

Sådär. Nu och först nu tar jag tag i en liten sammanställning av resan. Jag är lite slö med att uppdatera här på sätt och vis eftersom jag inte tar saker och ting i kronologisk ordning och inte ens uppdaterar dagligen, men ja, jag skriver ju i alla fall.

Efter Halloweenfesten i Växjö ( ) linkade jag runt rätt så kraftigt och det har ännu inte försvunnit helt. Är det inte borta inom två veckor får jag väl kila iväg och kolla upp helvetet. Det stör mig lite att det är så eftersom jag faktiskt inte släppt tanken med att komma ut och röra på mig mer. Ska alldeles snart ut och gå en runda, men jag vill gärna kunna springa också. Nåväl, nog om det och tillbaka till ämnet.

Några dagar som följer så gör jag inte så mycket faktiskt. Spelar lite spel med familjen, ser på Tv som jag inte gör här hemma eftersom jag inte äger en tv, och bara myser med färdiglagad mat. Sedan blir det fredag. Därmed är det tid för min efterlängtade symfonikonsert med Tv-spelstema. Det var riktigt mysigt! Kände inte igen alla låtarna, men samtidigt så kände jag igen fler än de klassiska Mario och Zelda-tonerna.
Varför går jag inte iväg på konserter oftare? Med eller utan "nördtema" så tycker jag faktiskt om sådant. Beror nog mycket på att jag inte vet någon annan som gillar det. Får kanske börja gå själv om inget annat. Efteråt var det tänkt att vi skulle hitta på något och det verkade bli efterspel i Lund eller Eslöv. Jag dissade det upplägget, dessvärre, för jag skulle iväg tidigt på lördagen.

Så, upp tidigt på lördagen så for jag iväg till Växjö. Igen. Festen började tidigt så det var nästan bara att köpa det sista och skynda sig in i duschen. Kom dit ganska lagom i tid och hade det riktigt trevligt. Min klänning kändes snart längre än vad den var (och den var kort!) och med en kamera i handen som jag fått låna av Linus, så hade jag att göra.

Var hemma hos My och Erik vid fyra någongång och sov gott i soffan tills jag vaknade halv elva. De andra två sov på och jag glodde på lite animé och Simpson. På kvällen kom Challe också över så spelade vi Bingo. Vann inget för min del, men My (tror jag) vann en ny lott. Skön kväll.

Måndag kväll var jag hemma igen och hängde lite med Elriique för gammal vänskaps skull.

På Tisdagen for jag upp till min syster Sandra i Halmstad tillsammans med en ram jag köpte på Ikea. Detta eftersom hon slagit isönder en väninnas och ville ersätta denna med en ny. Sov mesta av vägen upp och väl i Halmstad åt vi på Harrys. Deras Chicken-wings är att rekommendera! Onsdagen spenderades med att se på Stardust på bio. Riktigt mysig och behaglig och nu ska jag låna boken också. Neil Gaiman är en författare i min smak även om denna film / bok (?) verkar lite väl putti-nuttig för min del. Men hans humor är oslagbar!

Torsdags morgon for jag så tillbaka till Malmö och slöade lite eftersom jag sover dåligt med syrran i samma säng. Vi delade bädd uppe i Halmstaden. Så på kvällen efter 23 så skulle tåget åka, men saknade tågförare... Kommer efter mycket om och men till Lund och strax därefter lägger elen av. Mer intresserad? Läs tidigare inlägg.

Nu ska jag gå ut och i nästa långa och dryga avsnitt i min blogg så ska jag troligtvis berätta om vad som snurrar runt i mitt huvud för närvarande och vad som är på väg att hända, för nu händer här saker igen.

Vad man gör om man har tid över

Bara för att det är natt och jag är en riktigt nattuggla, så har jag här tagit mig friheten att göra lite usla filmer genom att "klippa ut" lite ansikten från bilder och sätta in i roliga scenarion. Det är sådant man gör på nätterna om man har en dator. Enjoy!

image12
Arvidos, från sin bästa sida


Våldsfilm - Där jag själv har huvudrollen. Birollerna hålls av Arvidos, DeBracy, Dnalor, Wilper och Xhakhal i fallande ordning.

Can-Can - Musikvideo innehållandes följande personer: Elriique, Kannesten, Bearnie, Yassilus och Gastono

Hula-Hula - Arvidos och DeBracy svänger sina lurviga.

Scuare-dance - Jag och Xhakhal vs DeBracy och Yassilus.

Och jag vill ha kommentarer! *flin*

Äntligen hemma

Jag har faktiskt längtat till viss del och nu är jag äntligen hemma. Gick bra att ta tåget upp men resan blev försenad med två timmar. Bra, för det innebär att jag får tillbaka pengarna för biljetten och får ytterligare 50:- i rabattkort på sj. Synd att biljetten i sig inte kostade mig mer än 95:- men det är i alla fall skönt att ha fått en gratis resa.

Har egentligen en hel del att göra, som att få upp bilderna från halloweenfesten och se om bilderna från Björns 25-årsfest dykt upp på webben. Vill dessutom spela WoW så nu laddar jag hem nya uppdateringar. Behöver dock sova en slurk för snart ser jag dubbelt också. Har rest runt sjukt mycket men ändå fick jag inte tag i Stina eller Karolin när jag var nere i Skånetrakten. Båda skulle höra av sig men glömde väl bort det. Knasigt. Ändå har jag i örigt hunnit med både släkt vänner och familj så jag känner mig rätt nöjd. Och trött. Jävligt trött.

Blir att fixa med de sakerna senare.

Halloweenfestens efterdyningar

Jag känner mig som en gammal tant. Sliten, stel och öm. Halloweenfesten var en hit om än skum. Fråga inte mig hur det gick till men någonstans under kvällens / nattens gång kom det fram en grabb som typ inte talat med mig på hela kvällen och började brottas med mig.
Nej, jag är inte svår på det så visst ställde jag upp! Speciellt när han började mumla en massa saker som "Du är stark... för att vara tjej." Slutkontentan blev; säg inte sådana saker till mig. Nu vann jag förvisso inte på själva styrkan, men jag fick gummikniven som han bar på sig och därmed vann jag. Tro mig - man ska inte låta lede FI få vapnen man bär. Därmed känner jag mig, trots träningsvärk idag, jävligt nöjd. Även om det var ett skumt scenario.

I övrigt gick tiden jättefort. Den var elva vid ett tillfälle, sedan gick vi hem vid 04.30

Vaknade morgon därefter av att My väckte mig med orden " Ditt tåg går nu". Tack för den! Tydligen hade jag vaknat till, stängt av mobilen och somnat om. Fick därmed panik eftersom jag skulle vara på släktmiddag klockan 14.00 Fick därmed ta ett annat tåg och kom haltande 30-40 minuter försent. Ja och haltade gjorde jag eftersom jag lyckades vricka foten i den tidigare nämnda brottningsmatchen. Idag är det dock mycket bättre så på fredag bör allt vara som det ska igen.

Dräkten jag gjorde, med tillhörande sminkning, blev förresten skitbra. Jag nöjd!

Ska träffa Stina på onsdag sedan blir det konsert med Malmö Symfoniorkester på fredag. Ser fram emot det!

I övrigt har jag inte spelat på flera dagar nu. Det börjar klia i fingrarna nu, men jag avskyr denna dator! Funderar halvt på att våldgästa David (aka Yyy eller Elriiqe) och låna hans dator men jag vet inte. Kanske är det skönt att slippa se mig på sys ibland? Och jag kan kanske också behöva slippa vara därifrån ett tag. Omväxling förnöjer och allt det där. Men jag vill förstås gärna spela ut vad som hände efter auktionen. Hmm... Nåja, får bli en senare fråga.

RSS 2.0