Resa

Har varit uppe tidigt och spelat wow, varit på lång ritt med mycket arbete (och kraft) bakom, diskat, torkat av spisen, dammsugat, matat fiskarna, tvättat och packat.

Nu ska jag se över musiken i mp3-spelaren. Ta fram batterier till spelaren, packa tandborste och deo och sedan ta mig ett behövligt bad innan jag däckar helt.

Kvart i sex i morgon bitti far jag söderut mot Edsbyn för att hoppa av på Trekanten efter att resan avslutats med buss 100 (som den också börjar med). Katten vet inte vad som väntar, men Sara vet i alla fall att jag kommer.

Tillbaka på tisdag!

Lajvplanering

Nu verkar det som om Corall får sig en ny medryttare så nu är jag inte längre den enda som håller igång henne. Något som innebär att hon, rent generellt, bara kommer att vila på fredagar och söndagar och dessutom drar ner hovslagarpriset till hälften. Känns riktigt bra, för hon behöver hållas igång, tanten. Ska vi bara puffa upp henne med lite mer protein också så vi kan få upp lite muskler i bakpartiet så vi eventuellt kan få rätt på galoppen.

Snortidigt på fredag morgon åker jag iväg söderut en sväng. Ska hälsa på Sara och Partik och tar Porthos med mig så att Sandra får lägenheten för sig själv i ett par dagar. Det ska bli roligt, för nu har jag inte farit någonstans sedan jag var på Sveroks Riksmöte, vilket ju faktiskt var ett tag sedan. Jag brukar annars vara duktig med att fara iväg men ekonomin är knappast den största i nuläget, vilket gör att man drar in på sådana nöjen. Å andra sidan var det ju därför jag tog upp ridningen igen. ;)

Medeltidsvecken är dock fortfarande i bakhuvudet, ämnad att faktiskt bli av, men jag får se. Risken finns att jag inte tar och försöker få ledigt den veckan, för är det så sällan man jobbar kan man behöva jobba hela sommarperioden. Däremot är det tänkt att det ska lajvas i sommar. Tre tillfällen, varav ett vampyrlajv, bara Sel följer med. XD Varmpyrlajv verkar lite läskigt. (Mest för att det är så okänt förstås. I övrigt kan det väl inte vara värre än något annat?) Annars blir det Nidum och Eterna. Har inte bestämt mig för om Noomina eller Adana ska med på Eterna, men det lutar åt den förra. Kan ju vara roligt att ha med samma roll vid två tillfällen på samma kampanj, annars skiftar jag ju alltid.

Däremot kanske Adana gör sig bra på Nidum?

Och nu har jag köpt mig en klänning och en peruk till Maskeradfesten den 4:e april. *flin* Nu ska jag bara träna upp stallgänget i riverdance, sedan blir det party, party!

Cool

Ibland krävs det inte mycket. Faktiskt inte mycket alls.
Kanske borde jag skriva lite om filmen "Watchmen" som jag nyss sett, men jag är faktiskt en genomusel filmkritiker eftersom jag lätt blir offer för "rörliga-bilder-syndromet". Något som innebära att jag blir låst bara det är rörliga bilder, och än mer så när jag ser den på bio. Men okej, istället för att bara skita i att skriva en usel ressention ska jag göra en liten här:

Till att börja med är filmen lite trög. Jag gillar inte riktigt att man allt som oftast ska behöva ha tillbakablickar i Amerikanska filmer, men låt gå. Den här gången, till skillnad från filmatiseringen Stephen Kings "Det", så var det verkligen av vikt i den här filmen, men likväl (Exemplet beror på att jag nyligen såg just "Det" och därför har lätt att häleda till just den gamla filmen). När väl själva storyn började släppa, ja då var den klart sevärd. Vissa stycken fick mig både att flian dumt, morra, blir förskräckt och bli förvånad, vilket är rätt bra med tanke på att den annars följer det vanliga superhgjältetemat. Och nej, jag har inte läst serien / serierna.
Totalt får den alltså två och en halv (eller tre, even?) vildkattstassar av mig, utav fem möjliga.


Men nog om det, för det var egentligen inte för filmen jag satte mig att börja skriva. Nej, rubriken gäller känslan av att vara awesome. Något som inte är helt lätt alltid, för ibland vill man bara kräka på sig själv, eller livet. Med rätt musik i hörlurarna till lita fancy kläder så har jag dock insett att livets små gyllene ögonblick är lättare att finna. Inte för att det är mycket att berätta om, men man KÄNNER sig grym. I mitt fall behövs det bara lite spretlugg, lätt sminkning, fingertoppslösa vantar och svart lång rock. Vår innebär (trots att det, i srkivande stund, är en fyra minus ute) att det är hög tid att använda den långa svarta läderrocken. Vad annat kan dessutom passa bättre till en film om superhjältar (?) än lång fladdrande rock och slips. Allt jag saknar..är en häftig hatt! Något att skriva in till nästa inköpslista.


(Notera dödskalleslipsen. I adore! Inte minst för att den kostade mig 20 spänn. XD )

Vår

Nog är det vår nu. Termometern har visat på plusgrader också i skuggan och snön smälter sakta bort utanför fönstret även om där är bra djupt med vitt ännu. Fåglarna kvittrar, katten fäller och jag har inte bara städat (vilket jag gör två gånger i veckan) utan jag har också bytt gardiner, tvättat OCH möblerat om i rummet! Säng och bokhyllor fick skiftat plats och jag ska bara våga mig på att spika upp två gröna tavlor också, så är det nytt, fräscht och fint igen. Har till och med våttrorkat golvet och ska faktiskt till att göra detsamma också i köket.

Däremot har jag inte gått igenom bokhyllornas innehåll ännu, men det kommer det med. Kan verkligen behövas för jävlar vad man kan samla på sig skit. Lär ta en hel dag det med, så mycket stuff jag samlat på mig, men då kommer jag gå igenom smink- och smyckeslådan också.

Porthos, som ju är katten min, trippar omkring här och ser mer än lite suspekt ut. Vad är det för sätt att göra om i ett rum som fungerat bra i ett helt år nu. Ett helt år ja, för det är ungefär så pass länge jag bott här uppe i Luleå nu. Tänk vad tiden går fort ändå. Helt sjukt galet.

Var förresten på arbetsförmedlingen idag. Information angående praktik, nystartsjobb och utlandsarbete. Ganska trist, men jag kluddade lite i min anteckningsbok och här är resultatet (med risk för att bli strypt av en och annan):

"Bla, bla, bla... Och det har inte ens börjat ännu. Inte för att gästerna talar. Det gör de aldrig. Beror nog på att de är norrlänningar?"
(Fördomar? Oh yes!)

"I will deny you, this world belongs to me!"

"Känner mig lite som en svettig och avdankad rocker, med taggig lugg - förstås "
(Jag hade klivit upp 40 minuter innan och försökt få ihop en "frisyr" med hjälp av plattång och hårvax..)

"Glöm inte att köpa nyponsoppa. Eller blåbärssoppa kanske? Kanske kolla upp protein och energimängd? Hon behöver lirte av både och. Kikärtor?"
(Tankar om fodertillskott till hästen.)

"Jisses. Stiffare människor än den här högen får man leta efter. Bara jag och Stockholmaren (?) som pratar."

"Sommarjobb! Jisses. Till och med föreläsaren är ju stiff."

"Direkt är det gnäll. Varför är jag inte förvånad?"

"Praktikplats... Snacka om att man hört det här förr. Zzzz.."

"Ideella organisationer kan ge praktikplatser. Hade jag ingen aning om."

"Woh! En föreläsare som inte är stiff. Fast det var en Finne istället. Så klart."

Och så är det fredag igen. Eventuellt blir det att planera resa till Edsbyn för att hälsa på Sara, men annars blir det Watchmen med Elin, hennes bror och Niklas. I alla fall har jag för mig att också Niklas skulle med. Nåja, det lär jag märka ikväll. Nu ska jag dock ner och hämta upp tvätten. Tjipp!

Jag skriver, alltså finns jag.

Nog lever jag allt och borde ha saker att skriva om, men jag har faktiskt glömt alla små ämnen som jag kunnat ta upp nu under en veckas tid. Åkte iväg till Arbetsförmedlingen i Skellefteå via arbetsförmedlingen i Luleå, vilket innebar att jag samlade på mig massa papper om tillgängliga utbildningar och saker. Papper / böcker/ häften som man inte tittat i sedan man först fick dem, förstås. man gör alltid så.

I Skellefteå råkade jag på ett par lajvare och fick också mött Sel och jycken. Dem sög jag mig sedan fast på så att jag därmed fastnade i Byske någon dag eller så. Inget som märks över nätet eftersom hon är rik nog att ha två laptops så jag lånade den ena. Hur svårt är det inte att sitta och skriva på en sådan när man är van vid sin egen stationära? Skitsvårt ska meddelas, men nog tusan fick jag spelat ändå.

Annars är det väl lördagen den 4:e som gäller då Raymond fyller 50 och ska ha maskerad med 50-talstema. Grease får eventuellt slänga sig i väggen, bara jag hittar något att bära. Myrorna är bra skit har jag hört. ;)   Funderar på att köpa mig en peruk eller så, av billig sort. Om inte annat så borde man passa på medan man är korthårig!

Rider gör jag förstås fortafrande. Corall brunstar dock nu så hon är lite bäng men det ger sig förr eller senare det där. I morgon tänkte jag longera henne, för hon har sådan motvilja att gå i volter. Inte en chans att hon ska komma undan det. Träning, träning! Och jag verkar få mitt jag med, för jag tror byxorna börjar bli för stora om midjan. Helt sanslöst. *garv*

Mycket World of Warcraft också. Blev level 71 idag på min DeathKnight så nu börjar det kännas att man rört sig framåt. Snart kan jag vara med och leka med de stora pojkarna. Och Annika. Växjöfolket blir aldrig av med mig, för det är dem jag spelar med. I övrigt vill jag iväg till GothCon, men det är bara att glömma. Folk for dock idag så man kan ju sitta här och slemma över det faktumet att man inte kan hänga med. NÖRF!
Får hoppas det blir medeltidsveckan som kompensation. XD

Snyftkalas

*Sob, sob, sob*
Det är allt jag säger. Inte för min egen del, inte mer än att jag drabbades av akut sympati (vilket ju beror på att hälften utspelar sig i min hjärna), men för att något så ljuvligt surt och underbart helt verkar ha nått sitt slut.
Ja, naturligtvis talar jag om rollspel igen, vad annat liksom? Mitt liv är inte hälften så spännande som det fiktiva är.
Men för att återgå till ämnet så fick så Adana och Mernerde äntligen talat ut då. Och gråtit ut, å den ena parten. Alver gråter förstås inte, det är allmän kännedom. Och sedan? Ja, sedan var det slut, helt enkelt. Det känns slut, ut i varje fiber och med ens sitter jag där, med ett tomt skal, igen.
Mitt gamla hyrsvärd börjar verkligen mjölkas ut helt och hållet. Börjar kanske bli dags att faktiskt ta sig till att ge henne ett slut eller något. Även om det inte längre är aktuellt att låta henne hänga ibland bjälkarna i stallet. Nåja, jag får testa henne först. Man vet aldrig och i Langtrue får man aldrig några garantier.
*Skratt* Skumt ändå hur en kärlekshistoria kunnat fortgå utan att minsta kyss utbytts dock. Romeo och Julia kan slänga sig i väggen. Jag har faktiskt aldrig gillat Romeo och Julia. Två våp, rakt upp och ner som inte vågar stå för vad de känner trots att de båda lovar varandra det så dyrt och heligt, och fortfarande inte kan prata med varandra. Eh, fast just det sista är kanske mer ett allmänt syndrom i och för sig. *vissel*  Jag står dock för att den kärlekshistorien är bättre. Om inte annat så personligare för min egen del i alla fall.

I övrigt drömmer jag mycket skumt just nu, vilket nog beror på att jag börjar bli förkyld, sådär lagom till att jag ska iväg med arbetsförmedlingen i morgon. Systern min har bilen, så stallet blir det inte av till förrän till kvällen. Detsamma i morgon, fast då är det, som sagt, jag som är iväg. Skellefteå, det ni!

Ibland har jag fortfarande inte uppfattat att jag bor i Norrland tror jag. XD

Merre + San = Sant

Halsen värker och jag har drömt om riverrafting och elaka saltvattenskrokodiler i kombination. Jag tror jag börjar bli förkyld.

Spelade awesome spel i natt med en jävla röra karaktärer. Mernerde och Sanfindell var de två som spelade mest roll för mitt gamla hyrsvärd däremot, men det förvånar väl ingen. Så mycket som pågår på så liten yta ändå. Mer under ytan än vad som faktiskt syns, även om det blev fint med våld igår. Våld med undertoner, det är vackra saker det!
Ska dock se om vi inte kan göra ett experiment med Sanfindells förmåga och så ska Adana få hitta Mernerde i stallet, är det tänkt. En jävla röra även i kväll, med andra ord.

Jag har fortfarande inte scannat in vad litet jag lyckades plottra ner på papper när datorn var nere heller. Jävlar, vad seg jag är med vissa saker!

Först ska jag dock iväg på min travkurs, så jag är väl inte hemma förrän närmare fem igen. Ska packa ner mig arbetsmaterialet, Coralls nya täcke och körspöt, så jag kan ta och longera lite ikväll innan jag far hem igen för det fortsatta spelandet.

Ser fram emot det. Travkursen, förstås, men främst spelandet faktiskt. Är man nörd så är man. XD

Nya hästprylar

Idag gjorde jag lite av ett kap efter tips om att Lantmännen / Granngården har REA, så jag kom hem med ett par helskodda ridbyxor i färgen "mullvad" för 99:-, ett beige hästtäcke i fleece till Corall för 69:- och ett körspö för över hundralappen. Den sista lilla prylen var alltså inte på REA, nej, men däremot så behövs det när jag longerar. Longerspön är för jobbiga att vifta med, dessutom, enligt min åsikt, så där sparade jag in några tior.

Tekno kom dessutom för vagnen idag och verkade tycka att det var kul även om vi bara tränade på att lunka. Lättare sagt än gjort med en häst som verkligen VILL trava på fortare, men det gick faktiskt strålande till slut. Och han verkar gilla när jag sjunger, knäppisen. Har nämligen skaffat små hörlurar till min gamla och slitna mp3-spelare, så jag kan ha dem ipluggade under körningen och när jag skrålade på så gick han riktigt lugnt och stillsamt.

De där hästarna alltså, dem kommer ta död på mig. XD

Mer snö

Snöstorm igen, eller något snarlikt i alla fall. Sju sekundmeter och en fortsatt jävla massa snö gör att det får falla in till benämningen snöstorm för min del. Åkte dock till stallet och såg till att hästarna fick vatten. Något säger mig dock att de får det mesta i vätskeväg av snön, för någon brådska till vattenhinken var det då rakt inte.
Träffade även på Jojsans nya medryttare, som verkar vara en trevlig tjej. I morgon ska jag sätta henne och hennes kamrat i arbete. De har sportlov och jag är ju ändå i stallet vid middagstid, så de ska få leka runt lite med Corall tänkte jag. Bara nyttigt för henne, och för ungarna förstås. För jodå, det är en ung tjej som har Jojsan på prov. Tretton år, men verkar himla duktig och har framför allt så har hon intresset för det hela.

Första delen i B-tränarlicensen är gjord nu också. Var bara introduktion, men det ser himla bra ut. Bland annat ska vi ha föreläsning av en veterinär och få vara med en B-tränare under en hel tävlingsdag och sådant under sex möten. Lite smått, rätt mycket gott och de tusen kronorna det kostar kommer det vara värt. Och inte behöver vi heller betala förrän vi är klara, och då har jag jobb. Underbart! Älskar när saker och ting löser sig av sig självt.

Har fått varningar från att mina A-kassedagar är slut också, men eftersom jag inte stämplat där försökte jag få svar på om det påverkade det faktumet att jag ju får pengar från försäkringskassan. Enligt papperna borde det inte påverkas, de bara är slut så att säga, men när jag försökte få tag på handläggare... Tre från arbetsförmedlingen är på semester, den fjärde jobbar inte kvar, och på A-kassan så svarade aldrig den jag kopplades vidare till. Hur stört är inte det? Fem pers som inte är tillgängliga, tre av dem tillbaka mellan 9:e och 10:e mars. Lyckat. Tur jag inte är oroligare för här får man väl inga svar innan de nyss nämnda datumen.

Nu ska jag dock spela lite rollspel över nätet, så att i alla fall något skänns som det ska, medan jag väntar på att mina kalla tår ska tina upp. XD

RSS 2.0