Emil Jensen

Skånsk musik är inte bara Peps Persson och ibland får man upp öronen efter ny fräsch musik om man lyssnar på P3 på Sveriges Radio. Emil Jensen är en sådan sångare som man vill höra mer av.

Bra sång kan man höra på YouTube, allas vår "skvallersida", så här har ni Emil Jensens "Så får du mig ändå" i liveversion.



Och så gjrode jag ett test jag hittade hos Emelie. Nämligen: Vilken hund är du?
Och tja.. Jag är väl inte förvånad över svaret:



Engelsk bulldog
Bulldoggen är en cool livsnjutare av rang. Den ser tuff ut, men har inte riktigt koll på vilket skrämmande intryck den kan göra på såväl människa som andra hundar. Den börjar aldrig ett slagsmål, det behöver den inte. Tvärtom så förväntar den sig att alla är lika fredliga som sig själv. Bulldoggen lever under devisen "peace, love and understanding annars får du riktiga problem". Skulle den dock mot förmodan hamna i slagsmål är det bara ett som gäller; vinna eller dö. Många skulle nog kalla bulldoggen för den perfekta hunden, lugn och sansad. Den skäller nästan aldrig. Och sist men inte minst, en bulldog älskar att åka bil, tåg, båt eller flyg. Den är lättskött och behöver inte alltför mycket

På andra sidan bäcken

Liksom som jag sagt så många gånger förut, så ska man inte ropa hej förrän man är över bäcken eller man fått papperna i handen. Nu blev det, mycket riktigt, som jag anat kunde hända. Jag kommer nämligen inte att få fast anställning hos dem som driver Motsunds skidanläggning, även om det finns en stor chans att jag kommer jobba som timanställd där över vintern. Deras ekonomiska rådgivare hade avrådit dem från att anställa oss så nu är det ovisst hur det blir. Eventuellt att Luleå Golfklubb behåller oss och hyr ut oss till någon annan, men allt är långt ifrån bestämt.

Vad som däremot är säkert är att jag är kvar på golfklubben till slutet av oktober allra minst, så det blir att ta en långhelg fritt igen för att åka till Stockholms Spelkonvent i mitten av oktober, men det brukar ju lösa sig.

Ändå är jag inte så bekymrad som man kanske skulle tro att jag skulle bli. Allt löser sig ju ändå, men jag får blir bättre på att spara pengar, även om jag har gott om dagar kvar att stämpla på, men det brukar bli ett tags karens också att tänka på. Överlag ska jag altså också börja spana på jobb igen. Kan vara gott att ha något över vintern. Om inte annat så kan jag väl höra med Posten om de behöver folk till julkortssorteringen? *garv* Som på den gamla goda tiden!

SkåneWeekend

Först och främst vill jag visa lite fler bilder från dagar tillbaka. Det handlar om nya inköp till lägenheten, den här gången i form av en mumifierad badanka med gel för bad i, samt en badkudde så jag kan ligga i blöt ännu längre. Båda tingen finns att köpa på Lagerhaus för den intresserade.

Mumieanka

Sedan har jag tagit bilder från jobb igen. Har med andra ord blivit allt flitigare med att använda kamera, även om det fortfarande är mobilkameran som gäller. Bilderna är därför rätt gryniga och långt ifrån rena och klara, men överlag tycker jag ändå att det är värt att försätta mina inlägg med lite bilder. Tydligen är det också tjejer som är "bäst" på att slänga upp bilder över internet. Tydligen både i tid och otid.

Ett torrt skämt överlag, men ibland måste man skämta lite även på jobb även om det är via torr tisdagshumor från förra veckan. På bilderna är det alltså en nyklippt green där vi placerat ett avkapat litet träd i puttinghålet.. Som sagt, torr tisdagshumor!



Och så: Hallon! Det är så himla gott! Sitter av min maskin då och då för att mumsa i mig dessa goda bär som växer utmed banorna i mängder!



Så åkte jag en sväng ner till Skåne där jag spenderade helgen Lund och Malmö efter att jag träffade på en ekorre som bar en jättestor kotte i munnen. Placerad i en buske just på andra sidan gatan från busshållplatsen. Jag lovar! Jag var nog som mest en två luftburna meter ifrån den. Kameran är dock dålig så det ser väl ut som om den sitter längre bort...



Mötte upp med Gamen och Almond, i Lund, som båda var jättetrevliga. Råkade dessutom på Carina, Christian (som ju är ett par!) och Palmen också, samt att min gamla klasskamrat Therese joinade oss. Nu har jag ingen bild på någon av dem, däremot hittade jag ännu litet mer torr humor på ett -riktigt- hamburgerställe vid namn Viggos.
Hamburgarnamn med andra ord!



Tidigare på fredagen, kort efter landning, hade jag också fika med Jennifer + mage och karl (Foppa), Stina och Lina vilket därmed gjorde att jag kunde kryssa av en hel mängd gamla gymnasiekamrater. Nu ska jag bara hälsa på Emelie också så är de allra allra flesta, som jag ännu håller hyffsat effektiv kontakt med, avkryssade.

På söndagen drog jag med morsan ut och plockade svamp i bokskogarna sedan åkte ajg på besök till mitt exjobb och kollade på akvarier och fiskar samt shoppade lite. Blev liten hundkorg till katten, bärväska till katten, halsband till katten och en liten adresshylsa till katten. Wei! Synd att bärväskan är -just- så stor / liten att han får plats, men den var ju billig! Får duga ett tag.

Men alla pengar gick inte till katten. Jag köpte mig saker att måla med. Akvarell. Fråga mig inte, mina konstnärsskillz är = 0, men det är rätt avkopplande att kladda runt lite. Blev en rund summa mynt, men överlag känner jag mig rätt nöjd med både penslar, färger, färgask och block för ca 290:- Och redan har jag gjort två bilder. Yey igen!



Innan flyget, och som ett värdigt slut på en intensiv helg över fredag till måndag, så tog jag mig tre kulor Ben & Jerryglass i bägare! Mums!


Chock!

Nu ska jag berätta om något helt.. sjukt. Eller nå, ni kan få kalla det vad ni vill, men för min del är det nog 'sjukt' som gäller!

Jag skulle in till stan i måndags för att tala med banken eftersom mitt bankkort lagt av. Sagt och gjort! Som alltid är de skittrevliga på Swedbank i Luleå och vi fick beställt ett nytt VISA-kort om än inte skapat ett nytt sparkonto eftersom det kommer dyka upp på Internet och där vill jag inte ha det eftersom jag ska -spara- pengarna och inte pilla på kontot. I vilket fall så var väl klockan strax innan fem och jag beslöt mig för att besöka en butik eftersom jag inte skulle fara hem förrän vid sex då min syster varit hos sjukgymnasten.

Därmed begav jag mig till Elonora Laura, som är en underklädesbutik, efter ett tips av min kompis Hanna. Anledningen till detta tips beror på något så enkelt som att jag inte har några BH som passar mina bröst alls, något Hanna påpekat.

Sagt och gjort! Jag kliver in, glad i hågen över att jag hade kontanter i handen, ber om hjälp därför att jag ju inte vet vad för storlek jag ska ha. Kvinnan där tar fram ett måttband, ber mig dra av mig tröjan och...

"Max åttio runt om och så ska du, med all säkerhet ha en F-kupa."

Haha, tänkte jag. För fan. Det är ju kvinnor som Lola Ferrari som har så stora tuttar, inte vanliga medelsvenssons som jag. Vad fel jag hade! Och nu börjar jag förstå mig på den statistik jag hörde om att.. öh.. var det så mycket som 65% av Sveriges kvinnor som hade fel storlek på sina BH? I alla fall. D eller DD är ju bara att glömma, nu är det F som i Ferrari som gäller!

RSS 2.0