Sömnbrist

Är nere i Skåne nu och har installerat mig på syrrans rum, men ännu inte fått mycket till sömn. Kunde av någon anledning knappt sova på tåget, vilket jag annars är något av en expert på, så nu börjar det kännas. I övrigt gick tågresan bra. Snackade med en hel del folk under sträckan mellan Gävle och Stockholm och fortsatte med det under tiden vi väntade på tågbytet i just 08-land. Sedan var det x2000 för ehla slanten och tacksamt nog utan större åksjuka. Porthos tog det hela ypperligt; sov typ hela vägen och till och med bussen till päronen tog han fint. Kan bero på att Malmös splitternya tysta upplysta bussar inte alls påminne som de väsande urgamla bussarna som de kör med i Gävle.

Somnade en tio minuter framför Navy CSI men då ringer naturligtvis mobilen. Svenska kennelklubben som ville veta i vilket företag Porthos (min katt för övrigt) var försäkrad i. Så var det med den sömnen.

Alltså sitter jag är, med totalt sömn på 1 och en halv timme sedan igår klockan 13.20 och jag känner mig ändå mänsklig. Har blivit sjukt spelsugen med föräldrarnas datorskärm är den sämsta man kan tänka sig och hjärnan kan nog inte riktigt hantera allt kisande som spel skulle innebära för mig i detta nu.

Istället sitter jag, återigen, att dreggla efter Xatrher och inse att jag fått konkurrans om att bilda störst dreggelpöl. Nåja, annat var väl inte att vänta och i ärlighetens namn tror jag inte att alvkräket klagar, även om KDT nog snart himlar med ögonen åt saken. *Flinar*

Får väl snart försöka sova. I morgon har jag faktiskt en del jag hade tänkt hinna med att göra.

Resefeber

Ja! Det är dags igen, men i min förvirring så var jag säker på att det var i morgon natt jag skulle fara och inte i natt! detta misstag kom jag på klockan 17 så det blev inte bättre än att jag började stirra när jag tidigare, i godan ro, satt och skulle sprätta upp kragen till en pälsrock.
Nu hade jag redan packat, men jag hade tänkt att åka iväg under morgondagen och leta upp rökt renskav och hjortronsylt till mina päron att ta med ner. Nu hinner jag förvisso åka iväg och leta på IcaMaxi fortfarande, men nu är jag så uppskruvad att jag oroar mig för att bensinen ska ta slut eller att jag skulle köra vilse så att jag därmed missat både taxi och tåg.

Sådan är jag. Har jag bara relativt god koll så är allting lugnt, men nu blir jag som ett stirrigt våp! Får nog bli att ta bilen och fara iväg ändå faktiskt, så jag får något annat att tänka på. *flinar illa* Och så är jag orolig för att pengarna ska ta slut. Också helt i nödan antagligen.

Katten är i alla fall hemma igen, koppel och sele till honom hittat, mobilen på laddning, allting packat. Generellt är jag alltså klar. MIIIPP!

:Senare:

Kollade mailen och nej, jag har inte fått jobb. Det arbete som jag hoppades på fick jag nu avslag ifrån. Ingen skidbacke för min del. *suck* Hade ju varit så perfekt annars!

I övrigt hittade jag lite hjortronsylt till min moder, men inget renskav. Sitter och spelar på syskonskapet och hoppas på att tiden ska gå fort, men det gör den inte! Segt! Jag vill åka nu!

Medryttare.nu

Minsann om jag inte fick mail angående min annons på medryttare.nu men blev tvungen att tacka nej! Sådan otur har jag att när någon väl svarar och både visar sig ha Shirehäst och Shetlandsponny på plats, så ligger det för långt bort. Att åka nästan sju mil för att fixa med djuren blir helt enkelt för dyrt när jag inte har arbete. Speciellt om det ska ske någorlunda aktivt. Typiskt!

Men nå, det finns väl fler fiskar i sjön. Kanske. Nu ska jag dessutom snart ner till södern så då finns ändå inte tiden tillgänlig just för närvarande.

Har i övrigt tvättat idag vilket innebar att jag var tvungen att gå upp strax innan sju. Så är det när tvättider är en bristvara och jag behöver ha rena kläder till färden söderut. Fick även brev om att mitt paket från Ellos kommit så i morgon blir det att häma ut det och samtidigt se till att fixa med adaptern jag köpte igår. Den fungerar förvisso men ger bara ljud i båda öronsnäckorna när dem inte är fullt ikopplade. Det är alltså adaptorn mellan mobilen och headsetet jag talar om. Skitirriterande. Köpte dessutom ett par häftigare hörlurar till det, som visade sig vara skitfula. Jag är inte så petig egentligen, men jag saknar mina blå hörlurar! *gny* De satt fan perfekt... Nåja.

Har rastat Adana lite på morgonkvisten och ni få som undrar varför hennes dagbok inte uppdateras oftare nu när jag faktiskt sett till att ge henne en blogg; hon tappade bort den. Just. Någon -annan- har den. Tack för den.

Sökte för övrigt arbete idag igen. G4U eller något sådant som skyddsvakt. Inte en chans på miljonen att jag får det, men sökt har jag i alla fall.


En Shirehäst i full galopp

Inför skåneresan

Snart drar allting ihop sig! En vecka sedan är det tid att fara söderut och gissa att jag ser fram emot det! Jag har hållit mig så lugn och stilla länge nu att det ska bli riktigt skönt att få åka ut och fara igen. Schemat för min 16 dagars vistelse i södern är också rätt bra bokad. För dem som är intresserade kommer här en liten planering:

Tisdagen den 30: Strax innan 02.00 går mitt tåg söderut. Blir uppehåll i 08-land där jag och katt ska vänta en timme på nästa anslutning sedan bär det av sista biten. Är i Malmö ungefär 09.50 så då är det bara att hoppa på bussen och ta sig hem.

Onsdagen 31/10: Forumsfika med rollspelsnördarna nere i Skåne. Ska bli så roligt! Dricka en drink eller fem och bara se på nya och gamla ansikten. Riktigt najs!

Lördagen 3/11: Halloweenfest hos Annica i Växjö. Jag ska förhoppningsvis vara klar med alla saker tills dess. Utklädning är ett krav för att få vara med och gissa om jag är på!

Söndagen 3/11: Stor släktmiddag där min moster bjuder på restaurang. Kan säkert bli riktigt trevligt.

Fredagen 9/11: Tv-spelskonsert på Malmö Symfoniorkester, med inriktning på nördar som vet lite mer. Klassik musik i bekant tappning. Aj löve.

Lördagen 10/11: Björns födelsedagsfest i Växjö. Vad tusan köper man till en som fyller 25? Tips uppskattas!

Torsdagen 15/11: Mitt i natten åker jag och katten norrut att beräknas vara i Gävle klockan sju ungefär. Sedan är den resan slut.

Så ser det alltså ut. Riktigt bra! Full rulle men ändå med öppningar att göra annat än att bestämt göra saker. Hinner förhoppningsvis skaffa fram det sista till maskeraden och kanske till och med köpa med mig smått och gott hem. Kläder är bra önskat just nu.

Längtar!

Länk: Spaningspluton på övning i Skåne - Bataljonsövning

Länk: Skånska bilder till sången "Trivs bäst i öppna landskap"


Taget vid Stenshuvud i Skåne

Vuxenpoäng.com - Hur vuxen är du egentligen?

Din vuxenpoäng är: 14.4

Din ålder borde vara 26.3 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse


Tror väl inte nu på att det skulle finnas en "Vuxenpoängsstyrelse" men vad tusan gör det. Nu är jag ju -faktiskt- 24 år gammal / ung så helt ute och reser verkar jag inte vara. Ändå är jag förvånad över att jag ändå fick ett resultat som sade att jag var äldre än vad jag är. Skumt. Jag har väl aldrig sett mig som alltför vuxen. Menar, var inte alls längesedan jag åkte ungdomsbiljett på en buss där ungdom var upp till 18 år. Bara det säger väl allt?

Testet snappade jag upp från Emelies egen, och starkt uppdaterade blogg. Jag är så sjukt imponerad av denna lilla tjej och hennes arbetsförmåga. Hade turen att gå i samma skola som henne under gymnasietiden. Inte för att vi umgicks särskilt mycket utöver att vi bodde i samma hus och gick i samma klass, men hon har minsann alltid varit lika trevlig. En dag ska jag få tummen ur röven och faktiskt hälsa på henne också.

Nattliga tankar i allmänhet

Så sitter man här, mitt i natten och lyssnar på musik.
Det är sådant man gör när man försöker få rätt på iTunes och slänga bort gamla låtar för att spara plats på minnet till burken. Ett minne som börjar kännas för tok för litet. Får jag bara jobbet på skidbacken kan ni ger er tusan på att jag ska beställa hem ett nytt minne och sedan leka fröken doktor på min dator. Jag längtar!

I övrigt rullar allt på. Jag länktar sjukt mycket efter att komma på resande fot igen och komma ner till Skåne. Nu verkar det dessutom som om Jenny möjligtvis ska ner också vilket gör det än roligare! Kanske bara jag som tycker att det ska bli kul att visa en kompis mitt tidigare hem? I dunno.

Börjar dessutom längta sjukt mycket efter att få komma ut och röra på mig lite. Även om det mest innefattar att komma ut att dansa på klubbar eller något så tror jag att jag börjar gå upp i vikt här. I morgon ska jag se till att köpa ting så att jag kan lyssna på musik från min telefon igen. Med lite uppiggande musik i öronen kanske jag faktiskt kommer igång med de där promenaderna jag tänkt börja med. Har ju typ tänkt på att tappa några kilo till nyår så det är väl bäst att sätta igång antar jag.
Och ta tag i mina småövningar igen. Vet inte var min vana att göra siups och armhävningar tog vägen... Skumt mysko. Jag har så sjukt dålig självdiciplin! Men så är det också tråkigt att göra saker ensam ibland. Speciellt "tråkiga" saker men får jag lite transportabel musik på mig igen ska det nog gå att ordna.

Vill köpa kläder och skor men vill ha råd att roa mig nere i skåne / småland också. Så mycket tid, så lite pengar. Aldrig blir man fan nöjd. *garv*

I övrigt sitter jag och tänker på min och Saras karaktärer.
Kan nog bero på att mit tliv är så mycket centrerat kring vad jag spelar numera. Anyway så sitter jag och småmyser åt att Saras Aion är så omtänksam mot min lilla flicka *harkel*, trots att allt blev så fel när han försöker visa sin goda (?!) sida. Fick låten "Everybody´s changing" av Keane på huvudet när jag spelade förbi den på spellistan och tänkte; Fan! Det är typ Aions tankar. Snacka om att jag förskönar allt igen (Vilket jag och Snigel kommit på sker relativt frekvent). I övrigt är jag nog lite kär i Aion. Och Xarther. Och Cestorian. Öh. Hur normalt är det att bli kär i fiktiva karaktärer? Jag behöver ett liv!

Eller i alla fall lite sex!
*Garv*


Xarther och Aion i Lönnkrogen och diskuterar affärer.
Klicka för större bild.
Made by Xhakhal

Arbetsintervju och nya hästtankar

Var då iväg på arbetsintervjun igår och personligen tyckte jag nog att jag gjorde bra ifrån mig. Iklädd nya jeans och en långärmad tröja som ändå gav mig lite former så begav jag mig in till arbetsförmedlingen med nykammat hår i en fläts och med snedlugg. Lätt sminkad kring ögon för att ge mig ett vaket och allert intryck. Fick fylla i en enkät om hur jag var som person och ställa frågor om arbetet. Tydligen är det mellan 50 - 75% man ska arbeta. Perfekt! Då kan jag stämpla resten av tiden. *flin*

Vet dock inte hur imponerade de två tanterna var som intervjuade mig. Ibland är det svårt att veta, men de kändes helt enkelt inte övertygade. Kan förstås också vara att jag inte lärt mig avläsa dessa nordanbor alls ännu heller, men vi får väl se. I mitten av november ska jag få veta svaret.

I övrigt svarade jag på ännu en annons på medryttare.nu och fick svar idag! En nordsvensk travare som nyligen gått från att vara travhäst till ridhäst. Tjejen om äger hästen skulle ha en på provridning på fredag men skulle höra av sig efter det. Ringde morsan (samtidigt som min middag brände fast i stekpannan) och hetsade henne till att plocka upp min ridhjälm som fortfarande är nere i skåne och skicka den till mig. Får se om jag hinner få hit den, annars blir det till att köpa en ny för att rida utan hjälm är otänkbart. Speciellt på en häst som knappt blivit riden ännu. Ska i alla fall bli spännande att se om man får provridit om inget annat, det kanske inte ens kommer så långt.

Se, lite spännande saker händer här ändå här uppe!

image8

Jag har blivit taggad!

Jag har blivit taggad av www.emelille.blogg.se

Här är reglerna:
1. Link/länka till den som har taggat dig!
2. Berätta 7 personliga sanningar om dig!
3. Tagga 7 nya personer i slutet av ditt inlägg!
4. Skriv ett meddelande i de 7 personernas blogg så att
de uppmärksammar att de blivit taggade!


Då kör vi:
1. Jag är tillräckligt lat för att hellre vilja sitta ensam hemma än att anstränga mig för att hitta nya vänner
2. Tydligen börjar jag bli jävligt trött på att vara singel
3. Egentligen vill jag bli sedd som något utöver det vanliga. Jag -vill- inte vara som alla andra
4. Jag vet inte varför, men jag kan vara jävligt våldsam ifall det bara klickar till. Oftast är det dock en sida som aldrig syns med andra personer närvarande
5. Jag hade aldrig någonsin arbetat om jag inte behövde pengar
6. jag tycker att mina drömmar är bättre än vilket tv-program som helst
7. Tystnad får mig att känna mig obehaglig till mods.


Att tagga nya bloggare var svårare, men jag hittade ändå en del som är underhållna av personer jag känner eller känner till så enjoy:
www.snigel.se
http://yasylum.theyard.org/
http://jycke.blogg.se/
http://fogge.blogspot.com/
http://hellzon.blogspot.com/
http://gardener.se/
och så, bara för att få sju, min andra blogg:
http://styggkatt.blogspot.com

Flytt-tankar

Fick ett mail idag angående eventuella lägenheter som kan passa mig och nyfiken som jag var så tog jag förstås en titt! Kanske inte det smartaste jag gjort för med ens kliade det i mina fingrar igen. Tänk att få flytta!

Vad jag hittade var en lägenhet i Ryd med uteplats, men en i övrigt ganska tråkig lägenhet, men likväl! Hyran var inte så illa heller med tanke på att det var en studentstad så det är klart något jag kan tänka mig. Åh, vad jag vill flytta igen! Jag vet inte, men det är alltid spännande att få ett nytt hem tycker jag. Inget jag visste om förr, men i alla fall. Dessa lägenheter var det dock meningen att man ska flytta in till i januari och det är bara att glömma. Dels är jag så gott som pank och dels -vill- jag se hur vintern är här uppe. Dessutom hoppas jag ju på ett jobb så att jag kan tjäna in pengar till flyttbil och stuff så ingen flytt förrän tidigast maj månad. Å andra sidan, så far ju alla studenter ut kring den perioden också eftersom de inte vill bo i Linköping hela sommaren.

Nå, säkert att jag hamnar där är det ju inte, men samtidigt börjar tanken visst etsa sig fast i mitt huvud. Jag trivs rätt bra där, jag känner folk där och det är litet men inte direkt jätteinskränkt och det finns både ridskolor och... annat.

Äh, jag ska tänka på saken. Ännu är det gott om tid!

En mysko dröm

När jag igår väcktes av telefonsamtalet som gav mig tid för en arbetsintervju (se tidigare inlägg) så tänkte jag inte mer på saken. Glömde bort drömmen jag haft innan mobilen ringde, men ovanligt nog så dök den upp igen under dagen. Den stannade med mig rätt länge och jag minns ganska exakt vad som hände även om ljuset från dagen säkert vridit och vänt på den en smula att bli mer sammanhängande, men likväl. När jag gick och lade mig i morse tänkte jag fortfarande på den och även idag låg den kvar i mitt minne.

Det kom slutligen till den punkt där jag insåg att jag kanske inte vill förtränga den heller. Kanske är jag för nyfiken, kanske inser jag att detta är något av ett material till någon dålig b-rulleskräckis, eller så är jag fortfarande så fascinerad över att jag inte kände minsta skräck som får mig att grubbla över den. I vilket fall blev det att jag nyss skrev ner den i den mån jag minns allt. Jag vet att drömmar intresserar ytterst få personer och än färre är intresserad av att höra dem, men för dem som vill, och än mer för mig själv, så finns den att läsa här från och med nu.

Onekligen är den färgad av den usla filmen Bloodrayne som jag somnade ifrån, där det enda pluset låg i hur vampyrernas anletsdrag "förvildades" i samband med att de högg (inte bet) sina offer. Dessa anletsdrag färgade skuggfigurernas ansikten i min dröm, men i övrigt så verkar det mesta vara ofläckat från själva vampyr-temat även om det nog går att vaska ur det om man så vill. Vad som lämnade mest märken var dock stämningen för den var både tryckt och spänd. Hotfull på det där kalla klibbiga sättet. Som hur ett kallt dimstråk vidrör nacken på en...

Dröm.rtf

Arbetsintervju!

Idag hände det äntligen! De ringde och gav mig en tid för en arbetsintervju till Kungsbergets skidanläggning! Yes säger jag bara! Den 10/10 smäller det och ska jag vara helt ärlig så tror jag benhårt på att jag ska få jobb där, även om det kanske bara blir som städerska. Vad bryr jag mig, det är ju bara en säsongsanställning!

Åh det skulle bli så perfekt om jag fick jobbet. Då kan jag slava som ett djur i några månader och försöka spara ihop så mycket jag kan (utan att leva på bröd och vatten) sedan börja tänka på att flytta igen. Vilket visserligen förutsätter att jag jag får en hyfsad lön också, men även på sådana ställen finns det ju minimilöner.

Det -kan- bli som så att min resa "hem" till södern blir inställd, men samtidigt.. Om syrran fick jobb på den skidanläggning som hon gick på intervu för, så skulle hon inte börja förrän i december. Borde bli ungefär detsamma här tycker jag. Lindvallen ligger på ungefär samma breddgrader. Så med lite tur kan jag klämma in allt! Vilket jag för övrigt hoppas gäller nyår med. Men det får bli en senare fråga för just nu ska jag bara vältra mig i nöjet av att få veta att jag ska på intervju, inget annat är ju klart!

*studsar*Arbetsinterv

RSS 2.0