Loke på besök

Revbensspjäll igår, vilket var mumsigare än mumsigast, och glassbåt och filmen Transformers till efterrätt. Det är sättet att avsluta en vanlig hederliga arbetsvecka, även för en arbetslös som jag. Kom hem rätt sent och det har märkts för Bella har varit rätt slut nu i dagarna två. I torsdags var hon ju med och spelade rollspel dessutom.

Nu har jag däremot två hundar här. Elin är iväg och spelar rollspel i dryga arton timmar i streck, så jag har erbjudit mig att passa hennes Loke under tiden. Det har faktiskt gått riktigt bra. Han och Porthos kom förvisso lite på fel kant med varandra för Loke ville in i lägenheten - där katten ju stod och lurade i dörröppningen, så det började med att båda hamnade lite väl tajt inpå varandra. Tror till och med att Porthos lappade till Loke för han var kvick med att ta ut avståndet och skälla ut kattskrället istället. Nu har det dock inte varit några bekymmer. Katten fick sig förvisso en utskällning när han passerade Lokes krypin på väg mot fönstret, men annars har det varit stilla och lugnt. Vi har till och med sovit en slurk kvällssömn alla fyra.

Däremot har Bella ångest nu, vilket hon låter meddela via diverse ynkanden och tunga djupa suckar. Loke, som är en matkräsen mellanspets, har nämligen sin mat i köket så att han kan äta lite när han vill - men till köket får ju inte Bella gå! Det är ångest för en mattokig hund som henne, det vill jag lova. Men hon har inte rört den än, och bara det är värt en eloge!

Skulle spela lite på syskonskapet ikväll med, men jag är för seg för att engagera mig så Adana har mest stått och bett om mjöd i lönnkrogen, medan Fannys Cestorian i alla fall fått ett avslut på loggen vi haft. Bara Phyfe kvar för vår del alltså.

Och så är det snart jul! Tänka sig att nästa helg är första advent! Tid att ta fram ljusstakarna!


Måste bara visa upp pepparkakshuset på Stockholm Central igen. Snart jul!

Akvariestäd

Det börjar bli dags att tänka på att städa ur och omdekorera akvariet. Funderar på att ta det till helgen medan man ändå är hundvakt till två hundar och en katt. Kan vara rätt lagom tillfälle till att tvätta rent hela akvariet från alger, rensa ut filterna och ommöblera. Tror nästan att fickarna kommer dö av en chock i allt omdonande. Jag som varit så slarvig med det där akvariet över hela sommaren och snart över hela hösten också. Usch vad hemsk jag är. Men nå, nu ska det som sagt bli städat av. Eller i morgon i alal fall för nu ska jag in i duschen och sedan ska det bli middag. Skönt att göra någonting på fredagar och inte bara sitta hemma.



Har förvisso inte ett så här stort akvarium, men jag önskar att mitt ska bli lika fint!

Träning

Fast nu är det inte träning av mig som gäller.
Bella stängdes just in i sin bur för tredje gången. Vi är ju uppe i en tid av fyrtio minter och hon skällde bara en gång på den tiden. Det går på rätt håll med andra ord. Till och med dröjde innan hon lät sätta ut huvudet utanför burgallret, men snart övergav den hållningen. Det märks att det är lite besvärligt för henne, det här med att stängas in, men vi ska arbeta på det. Gäller bara att inte skrämma henne ifrån buren, vilket nog är rätt lätt gjort om jag går på för fort. Gäller att ta det lugnt och fint. Ingen panik här inte.


Dessutom har vi fått låna en stimuleringsleksak av Elin och Loke som hon gladeligen puttar runt på. Inte så mycket bita och gnaga som hon knuffar runt den. Hon är ganska försiktig den där.

Pothos gick just ut också, så jag får väl snart hämta in honom. Är ju ganska blött och regnigt ute så han lär troligtvis inte vara förtjust. Speciellt inte nu när jag klippt honom dessutom. Jag har slarvat med hans bortsning så han var helt enkelt lite väl tovig för att det skulle kammas ut, så jag fuskade.

I övrigt blir det rollspel i morgon och till helgen ska jag passa Loke också medan Elin är på rollspelskonvent hos Tärningen Avgör. Kan bli intressant att ha båda hundarna här och katten på det. Loke och Porthos har helt enkelt inte hunnit vänja sig vid varandra förr, så det kan bli liet klurigt till att börja med, men jag hyser rätt stor tillit till det hela. Det brukar alltid lösa sig. ;)


Don't worry, be happy!


En dag av dekadens

Jag har spenderat hela helgen i Kista på SVEROKS riksmöte och kom hem först klockan 00.50 i natt, vilket gör mig lite sådär mör. Inte för att vi hade mötet så pass länge, där vi faktiskt slutade 15.00, utan för att jag sedan fick vänta rätt länge på att mitt flyg skulle gå. Fullt som det var på söndag kväll kunde jag inte heller gärna boka om till ett tidigare flyg, så det var bara att vänta på Arlanda mellan 19.00 - 22.40
Innan jag kom dit hängde jag dock med merparten av SkuD:arna till Centralen och passade på att titta på ett jättestort pepparkakshus, sitta i tomtens knä och träffa Barda-Karl. Ska försöka få tag på Tomtebilden av Maria Rodén.

Äkta pepparkaka fastsatt på en stomme av trä!


Idag ämnade jag då spendera dagen i dekadensens tecken och faktiskt inte göra något vettigt alls, men tji fick jag! Av någon anledning var världen i stort behov av uppmärksamhet trots det tråkigt grå och regniga vädret. Först väcktes jag av att grannen håller på att slipa, sedan började både sms och telefonsamtal att hagla in. Till och med arbetsförmedlingen hörde av sig och menade på att jag borde söka en praktikplats, en som ska ha in sina ansökningar IDAG. Framförhållning är uppenbarligen för mesar.

Nåja, jag sökte i alla fall och får väl hålla tummarna för svar. Jag vill nämligen gärna arbeta för Elgiganten så detta är världens chans. Lite struligt med att ha hunden samtidigt dock, men det får lösa sig. Kan ju inte neka att söka för att jag är fodervärd till en hund, men nu är frågan om jag ska hoppas på att få svar eller hoppas på att inte höra ett knyst. Hur som så kom jag sedan på att jag glömde ta bort mitt citat som alltid hänger med i mailen (såvida jag inte kommer ihåg att ta bort det). Vet inte om citatet: "Jag är fri och ledig som vilken katta som helst, billig i inköp därtill, men dyr i drift trots att jag är drygare än yes" egentligen är till min fördel.
Kanske borde ha det på bloggen snarare än "Som om min existens inte vore nog"...?

Men hur som haver så är jag inte på rollspel idag utan jag och Bella tar det lugnt. Har varit ute en sväng rätt nyligen, så nu ville vi in och värma oss där det verkar bli kallt i natt.

Också ett tecken på att min tanke om dekadens int e fungerade: det är när man får sms man inte orkar läsa. Minuter senare ringer det på dörren och man inser att det är Bellas ägare som messat och sagt att de var på väg. Jaha. Vad annat att göra än att kliva upp i badrock, lagom frånvarande och med håret på ända, för att släppa in dem?

Mitt liv i ett nötskal. XD



Duktig hund!

Snart tid för riksmötet och jag har fått tag på mina biljetter till flyget så att jag faktiskt kan komma iväg. I övrigt har jag inte gjort något alls, inte ett skit som har med själva resan och slutmålet att göra i alla fall. För annat har jag gjort, mycket annat, men vad som känns riktigt bra är att Bella börjat använda hundburen. Tränade vid ett tillfälle med godis och klicker som hjälpmedel, sedan har det bara flutit på. Lägger sig och sover där, och just nu ligger hon och tuggar på en benknota i den, hur avslappnat som helst. Duktiga hund!

Det blir till att träna ensamhet sedan. Just nu sköter hon sig väl medan jag är nere och tvättar i tvättstugan. Hörde inte ens skall efter det att jag såg att vaktmästaren varit och pillat i trappuppgången. Och så har jag frågat min snälla granne under mig om hon skulle kunna hjälpa mig en smula och höra efter hur det går sedan när jag ämnar vara borta lite längre, för jag har ingen lust att sitta i trappan i timtal för att höra om hon skäller. Min granne ville gärna ställa upp, vilket gör mig minst lika glad som att Bella använder hundburen. Snälla grannar är the best ever!

Idag ska dock hunden hem till sina ägare igen, strax innan jag ska iväg till Porsön och spela Mage the Awakening med gänget. Hon får snällt vara hemma medan jag tråkas ut på Riksmötet i Stockholm. Kommer ta lilla datorn med mig när jag sedan packar ikväll, så jag kommer troligtvis att vara uppkopplad också under helgen. Yey för det!

I övrigt ser jag fram emot helgen, trots tråkiga timmar av möte. Man träffar så många trevliga personer där, speciellt sådana man knappt träffar annars! Överlag så är jag rätt sällskaplig för stunden om sanningen ska fram, dte trots att jag också är rätt mentalt omtumlad. Det är svårt att hålla rätt på allt för närvarande helt enkelt, men överlag är jag nog.... rätt glad ändå.

^_^

Trött och sliten

Snark.

Jag är trött.
Börjar väl bli för gammal för att dricka starkt på fredagen, träna styrka på lördagen och faktiskt vara ute och springa idag - trots att konditionen tröt och det värkte i luftrören. Har regnat och varit jävligt hela dagen så all snö börjar tyvärr rinna bort och kvar ligger hal is. I do not approve! Ändå hade vi snöbollskrig i vätan, Elin jag och Oskar, tillsammans med Elins mellanspets Loke. Och så har jag spelat rollspel förstås. Och så fick jag köpt en hundbur som jag ska vänja in Bella in. Ett riktigt bra kap som jag tror kommer hjälpa en hel del.

Men phu! Men man är fan ingen ungdom längre, så mycket ska jag ha sagt. Och jag undrar hur jag egentligen hinner med allt, för tiden går så fort även när jag nu inte jobbar. Fast å andra sidan gjorde jag knappt annat än jobbade under hela sommarhalvåret. Ska dock se till att se över kassakort och sådant skit i morgon, för det har jag fortfarande inte fått gjort. Hopplös är vad jag är, men i morgon ska jag fan städa upp här - och se över alla pappersarbeten så man faktiskt kan få en eller annan utbetalning framöver. Pengar behövs annars vräks man!


Besök och bakslag

Och som vanligt när man inte uppdaterat på ett tag så finns det rätt mycket att säga, men eftersom man inte vill dränka folk i en mur av text så får man försöka korta ner det hela mer än bara en smula.

Merparten av tiden har vi haft besök här, Bella och jag. Dels av Sel (aka Sofie) och hennes jack russel Kelizie, men också av Oskar, så det har varit lite av en fritidsgård här med. Inte illa alls för jag gillar när det är lite liv och rörelse omkring mig och Bella verkade tycka detsamma hon med. Så tillsammans åt vi god mat, såg på lite film och spelade spel, som man gör, när vi inte drog ut bilen på okänd väg och gick i skogen för att motionera både människor och hundar.

Tyvärr fick vi sedan ett bakslag där jag och Sel ämnade gå till rollspelslokalen på måndagskvällen. Spelet där blev avbrutet efter någon timme med att polisen ringde och meddelade om att hundarna skällde hemma i lägenheten. Var bara att avbryta spelet och fara hem till två rätt uppjagade byrackor. Blir till att lägga an en ny strategi för att lämna Bella ensam hemma, men jag har en plan! Hemma hos sina ägare så spelar dem hög musik när de går hemifrån så jag får väl se till att göra detsamma. Och träna henne på att vara ensam förstås. Idag tvättar jag igen, så då får hon vara ensam hemma stundvis i alla fall. Så ensam man nu blir med tanke på att Porthos stadigt bevakar henne.

Så har det kommit lite planer till i vinter med. Dels kommer troligtvis min komis Charlotte upp, dels har jag fått en inbjudan till både julfirande och nyårsfirande, och dels har vi hittat en bivack uppe på Ormberget som vi genast har planer för. Att grilla på vintern måste vara det bästa ever, och har jag tur får jag kanske se ett norrsken i år. Det skulle vara Awesome!

Och just det: Vi har snö sedan en dryg vecka tillbaka! <3


Nackspärr och kaniner

Eller i alla fall något liknande. Musklerna värker och jag känner mig jävligt begränsad när jag försöker se mig om. Av någon diffus anledning så har nämligen musklerna just nedanför nacken och mellan skulderbladen stelnat till så in i helvete att det faktiskt är svårt att se sig om. Inget som hindrade mig från att ta mig ut till systembolaget sedan ut till Gammelstan. Plockade upp en inget vetande Oskar och tvingade med honom ut tillsammans med Bella. Blir som att rasta alla djuren samtidigt. *flin* Gammelstans kyrkoby är i övrigt ett fint ställe och vi balanserade på blötsnö över fuktiga plankor. Rätt halt alltså, men det var mest Oskar och Bella som gled runt - jag klarade mig å andra sidan rätt bra! Har sjukt mycket agilitystats alltså. *HOST*

Kom just hem faktiskt, så vi har varit iväg i dryga fem timmar och också hunnit med ett kort besök på ICA för att köpa lite kvällsmat och sötsaker till mig. Måste snart lägga mig av med den ovanan att äta sötsaker, men vad fan, några dagar till gör ingen större skada. Vi får ju ändå besök av Sofie och Keilzie i morgon så då kommer det bli mycket hund och mycket bakande. Bullar och pizza står på menyn.

Blev bjuden på inflyttningsfest också, men det lär jag nog stryka. Inte nog med att Syskonskapet har medlemsmöte i morgon, utan de skulle visst sikta in sig på att gå på kårpub med. Verkade tro att jag skulle ha ett kårkort.. Ha ha. Jag har inte studerat så mycket som minste ämne sedan 2003 och ansökt om lika lite, så inte en chans. Kanske blir att man dyker upp i lägenheten som ska invigas för att säga hej - i bästa fall. Fast troligtvis inte. Erbjöd Oskar att komma och göra mig och Sofie sällskap så det kanske blir något sådant istället.

Måste förresten bara visa världens sötaste kanin! Jag som inte ens gillar kaniner!

Fluffkanin

Je t'aime´s Mio heter han och säljs av Hanna Persson som har uppfödning av just kaniner. Ta en titt vet jag, för ska man någonsin ha kanin ska man ha sådana här som är både söta och verkar vara väl ompysslade!

Testritt

Torsdag började med att vi klev upp just efter nio och Bella fick sin frukost, fyrtio minuter senare så hade vi hoppat in i bilen efter morgontoaletten och for iväg för att hämta upp Oskar. Nu skulle det bli rida av! Cina var så snäll och lånade ut Barri till oss så att Oskar för första gången fick sitta upp och både skritta och trava. Galopp blev det inget av för jag själv var för slö och Barri behöver nog en lite längre startsträcka än jag orkade att ge i halkan, men det gick bra i övrigt.
Bella uppförde sig fint och sprang på egen hand utan att bry sig över hövan om hästen, som var lite läskig till att börja med. Således gick allt utan fel och Oskar verkade gilla upplevelsen. Cina lät dessutom hälsa att vi gärna får göra om det. Ibland är folk helt enkelt för snälla, men vi kommer säkert ta emot erbjudandet. Kul att få fler intresserade för hästar.

Det bar dessutom av till djurmagasinet där vi köpte kattmat och ett JÄTTEBEN till Bella. Jag köpte dessutom ett nytt halsband - som vi blev av med på första promenaden. Typiskt! Men inte mer än väntat heller. Det är rätt likt mig att genast tappa bort saker. Speciellt nya saker. Men sniffat runt fick hunden i alla fall. Så mycket godsaker på så liten plats! Helt otroligt! (Inte minst för att hon inte åt upp något!)

I övrigt går det också bra. Vi kliver dagligen upp vid nio och ger Bella frukost, sedan är vi ute i dryga två timmar innan jag får min frukost. Så blir det promenad mitt på dagen, sedan på kvällen och till sist innan vi går till sängs, men just idag verkar hon vara rätt slut - stackaren. Vi kom nämligen just hem, utöver en lunch hemma, från att ha lämnat av Oskar i Gammelstan. Och då har hon ju varit i djuraffär, i stallet och en hel del utomhus. Nyttigt med miljöträning! Varför Porthos är så slö kan jag dock inte svara på, men det kan ju vara som så att det är tröttsamt med att hela tiden ha en hund efter sig som kontrollerar vad man gör, för nu ligger båda på vars en plats i rummet och snarkar ikapp. XD

Igår letade vi förresten upp adressen till den där den lokala hundklubben, och fick i måndags också tips av Elin om något som heter hundhuset, så snart är det väl tid att göra sig medlem på ett eller annat ställe, så fort jag varit på möte med AF. Vilket blir på måndag. Bäst att göra sig vän med myndigheterna först innan man helt uppgår i hundträningen, om inte annat så för att vara säker på att få bidrag någonstans ifrån.


Bilden är från helgen i oktober då jag hade henne på prov. Nu, just idag, har vi snö ute! :D



Och när jag säger JÄTTEBEN, menar jag JÄTTEBEN. Oskar tog det största han hittade i butiken. XD

Hemma igen!

Åter från SävCon och SÄVAR och allt jag kan säga är Awesome!

Inte så mycket för att jag faktiskt spelledde Supergänget (Andra gången någonsin som jag spelleder och då dessutom det lag som slutligen vann Indierumsspelligan!) , eller för att jag badade i timmar, eller för att folk i vanlig ordning är trevliga och rara, eller ens för att jag åt god mat och skrattade både mycket och ofta. Nej, det är förvisso vad som bidrar till alltsammans, men mest är jag glad, lycklig och rörd för att folk faktiskt tar sig tid att ge mig saker! Något som låter en smula kapitalistiskt, det medger jag, men det är inte att de ger mig saker per se, utan för att folk faktiskt anstränger sig med att tänka på mig. Och jag fick inte vad för något som helst heller, utan jag fick rollspelsboken Rogue Trader, som jag redan sneglat på utan att köpa för att jag tyckte den var för dyr. Detta för att den var en smula kantstött och därmed inte kunde säljas.

Mina trevliga Indierumskamrater lootade nämligen rollspelsshopen och tog sig tid att tänka på mig, som ändå bara speledde ett enda litet äventyr, och valde att ge mig boken. Jag, som inte visste något alls om saken, trodde först bara att Debbie gav mig boken för att jag skulle hålla i den, blev sedan, för ett ögonblick, så rörd av att höra att jag fick den, att jag faktiskt var på väg att dra till lipen. For reals. Något som jag förstås inte gjorde, tänk vad det skulle krossat mitt rykte som hemsk Vilding!
XD

Men tacksam och glad är jag, för det var Verkligen det bästa som hänt i veckan och på länge och jag ska fortsätta krama om boken som förvisso är lite kantstött, men i alla fall är mer mångt värd än vad någon av de andra och "hela" böckerna är!

Och kanske, när jag fått sova lite, så kommer det mer om allt det här. Ifall jag bara minns allt jag hann göra, och inte glömmer bort allt i det faktum att BELLA KOMMER I MORGON!

Detta har varit en så sjukt bra helg, och jag bara KÄNNER PÅ MIG att det kommer fortsätta ett tag till!


Rogue Trader

RSS 2.0